NotdFör ett par dagar sedan lagade och fixade jag till mina nagelförlängningar, det brukar behövas ungefär varannan till var tredje vecka. De fick dessutom ett lager av ett mjölkfärgat nagellack jag köpte i Riga förra året för en femma - Pierre Arthes # 65. Jag grundade med ett lager Sally Hansen Insta-Brite. Överlack använder jag sällan när jag målar akryltippar, nagellack flagnar inte som det gör på en naturlig nagel. Det här lacket är dessutom ganska blankt i sig själv så jag tyckte inte naglarna behövde mer glans.Rester från Bjootis fornstora dagar


De här pennorna lottar Katta Kvack http://www.kattakvack.se/?p=5336#comments just nu ut på sin blogg. Tävlingen skapar ett stort "vill ha-begär" för ett pennfan som jag så naturligtvis vill jag delta i utlottningen.

Katta drev tidigare en av Sveriges största och bästa beautybloggar - Bjooti. Tyvärr finns inte Bjooti längre men denna pennhög är en liten rest från ett enormt Bjootilager och en del av detta kan man nu alltså vinna.

Hårborstar

Jag har ingen lust att lägga någon större summa på något så trist, men nödvändigt - särskilt när man som jag har långt hår, som en hårborste. Häromdagen gick min hårborste, köpt på Lågprisvaruhuset och som var helt ok, sönder så jag blev tvungen att köpa en ny. Jag hittade en borste på HM för 29 kr som jag inte kunde motstå.


Vad är det som gör att många fullvuxna kvinnor bejakar 4-åringen i sig och faller för Hello Kittyprylar? Jag vet inte, jag kan bara konstatera att jag dras som en magnet till saker som pryds av den söta katten. Nu tillhör jag inte hardcorefansen som samlar på allehanda Hello Kittyprodukter, det är ju en hel industri men HK bidrog genast till att en vanlig, trist hårborste blev roligare att köpa. Min inre hippie tilltalades dessutom av Peace and love-temat.

Det enda egentliga krav jag har på en hårborste är att den måste ha en sviktande platta annars skulle det bli alltför plågsamt och onödigt mycket slitage att borsta igenom håret och reda ut tovor. Tangle teezer är en omtalad hårborste som sägs reda ut den tovigaste man lätt som en plätt utan att slita på håret eller göra ont. På Eleven.se säljs den för 159 kr och jag har många gånger tänkt att jag borde testa ett eget exemplar och se om den lever upp till hypen.


En annan borste som väckte mitt intresse på Elevens hemsida var Kent AirHedz Pro Detangling Brush AHP6.Den beskrivs på följande vis:
"Professionell salongsborste för utredning av hår! Användningen av 'Phat-Pin'-teknologin har gjort denna borste perfekt för ordentlig borstning och utredning av hår. Den stötdämpande dynan skyddar skalpen från skador när du borstar ditt hår och 'Phat-Pin' reder ut alla typer av tovor på alla typer av hår. Den är speciellt effektiv på tjockt ,lockigt och även blött hår."

Det låter onekligen som en bra borste men så är det ju det där med priset igen då. 169 kronor är ingen jättesumma men det finns många andra beautyrelaterade produkter jag hellre lägger pengarna på. Å andra sidan kanske man borde se det som en investering. Fast frågan är om det verkligen har så stor betydelse för skötseln av håret och då tänker jag mest på om en bra borste bidrar till mindre slitage av ett långt hår och därför bidrar till bättre hårkvalitet? Vad tycker ni?

SOS-hudvård

Inte för att det är någon större kris med min hud efter solsemestern men hyn var ändå i behov av lite extra omvårdnad efter stark sol och salta bad. De här produkterna använde jag:


Jag började med att peela huden. Jag valde min enzympeeling Instant pure från YSL eftersom den är varsammare än en peeling som innehåller skrubbkorn vilket kan irritera en känslig hy.

Efter det lade jag en fuktgivande ansiktsmask från Apoliva. Den kan bara köpas i 10 ml engångsförpackningar  (men en påse räcker till åtminstone tre-fyra masktillfällen. När påsen är öppnad kan man skrapa ur resterande innehåll i en tätslutande förpackning, exempelvis någon burk eller flaska i resestorlek, så håller den bra.) men jag skulle önska att den fanns i normal storlek för den är riktigt bra. Jag har torr och känslig hy och många masker slukas av min törstiga hud men Apolivas mask med gurkextrakt (det finns även en djuprengörande variant med milt peelande effekt för normal/fet hud) återfuktar väldigt bra måste jag säga. Jag brukar lägga ett generöst lager och visst suger min hud upp en del men inte allt vilket jag tolkar som att den blir fuktmättad och nöjd.

Jag brukar även lägga en separat ögonmask från Clarins; Skin-smoothing eye mask eftersom vanliga ansiktsmasker inte bör användas runt ögonen.

För en extra fuktboost använder jag ett fuktserum innan jag applicerar ansiktscreme. Biotherms Aquasource superserum är väldigt bra och särskilt en nödvändighet för mig på vintern, det känns verkligen som balsam på huden. Det är svårt att hitta bra serum som inte är superdyra, Aquasource kostar 500-600 kr och det är nog så kostsamt.

Det kan vara skönt med en fuktdusch när huden stramar. Om det är väldigt varmt ute alternativt torr vinterluft är en dusch ansiktiktsspray behagligt svalkande. Jag har flera stycken men just idag använde jag Fix+ från MAC. När jag var på Kreta önskade jag att jag hade haft med mig en ansiktsspray så det är något jag ska packa ned till nästa solsemester. Om jag låter bli att packa ned ögonskuggor och annat smink som jag ändå inte använder blir det plats över för en produkt som jag har behov av istället;-)....

Recension av Loreál voluminous mascara

Nu har snart den här mascaran gjort sitt, den börjar torka ihop och det märks genom att ögonfransarna tenderar att klibba ihop sig och det blir svårare att få ett bra resultat. Jag borde ha tagit en bild något tidigare men det glömdes tyvärr bort därför ger inte bilden mascaran rättvisa.

När mascaran var ny upplevde jag den nästan som väl blöt men konsistensen blev snabbt bättre.Borsten är av ordinär storlek, på bilden ser den smalare ut än dess verkliga storlek. Borsthåren lutar svagt diagonalt vilket gör att man får pröva sig fram med olika appliceringstekniker. Själv har jag använt den på det gamla hederliga viset dvs genom att gnugga borsten vid rötterna och sedan dra ut rörelsen i långa svepande drag, ut till franstopparna.Mascaran lever upp till påståendet att den är en volymgivande produkt och jobbar man en stund får man ett tjusigt resultat med både långa och täta, vippande ögonfransar.Dock får man passa sig från att göra alltför många drag då fransarna istället klibbar ihop sig,men det gäller i och för sig de flesta mascaror.

Hållbarheten är fantastisk, inget fällande eller smulande här inte.Faktum är att den sitter såpass att jag var tvungen att kolla om det var en vattenresistent variant jag hade råkat köpa men det är det inte. Detta faktum gör även att den är svår att ta bort, min gamla trotjänare ACO rengöringslotion brukar lösa upp det mesta i make-upväg men när Voluminous ska sminkas av räcker ACO inte till. Det syns spår morgonen efter och till och med efter en dag vid stranden med flera dopp i havet är pandaögonen ett faktum.Jag är lat när det gäller avsminkning och vill att det ska gå snabbt och lätt. Jag har ingen lust att behöva använda flera produkter för att få bort alla sminkspår, men för att avlägsna Voluminous behövs alltså en separat ögonmake-upremover. Hållbarheten ger den därför både positiva och negativa egenskaper.

Jag har funderat och velat fram och tillbaka vilket betyg mascarna är värd. För att vara en budgetmascara ger den ett bra,hållbart resultat med båda fylliga och långa fransar. Det finns många sämre alternativ i samma och även högre prisklass och utifrån det perspektivet är den därför värd en fyra. Att den är svår att få bort drar dock ned omdömet.Mascaran är väldigt prisvärd och jag kan definitivt tänka mig att köpa den igen. Men som ett mer sammantaget betyg får den en stark trea då den inte når upp till lyxmärkesklass i kvalitet och resultat, men det hade jag heller inte förväntat mig.

Betyg: 3 +Dålig bildkvalitet

Jag vill passa på att slänga in en blänkare och säga att jag är medveten om att bilderna som jag själv har fotograferat här på bloggen inte är särskilt bra. Dels är jag ingen bra fotograf, även om jag gärna vill lära mig, dels har jag en ganska dålig kamera.Målet är att så småningom köpa en systemkamera och anmäla mig till en kurs men fram till dess kommer förmodligen inte bilderna bli bättre än såhär.

En blogg, och särskilt en sminkblogg, utan bilder är ju inte intressant överhuvudtaget så jag hoppas ni har överseende med den bristfälliga bildkvaliten och ändå kan få en någotsånär realistisk uppfattning om produkterna jag visar.

Semestershopping

Nu är jag hemma igen och känner mig som en överjäst, nygräddad kanelbulle efter allt ätande och solande.Men det var en härlig vecka och skönt ändå att vara hemma igen.

Det blev en del shopping, dels typiska chartervaror; ni vet - solglasögon,väskor, huvudbonader och dylikt men även en del i beautykategorin och det är ju den biten som är mest intressant i den här bloggen. Jag tog reda på var närmsta Sephorabutik låg, den var större än förväntat. Mest märken som finns tillgängliga här hemma men en glad överraskning var att de saluförde Make up forever. Jag har läst goda omdömen om bland annat pennorna på forum och bloggar och köpte ett exemplar av Aqua Eyes # 3L, vilket är en marinblå nyans. Pennorna är vattenfasta och det märktes tydligt på handen jag provade olika färger på, resten av dagen gick jag runt med en regnbågsfärgad vänsterhand.

Jag hade siktet inställt på ett par borstar ur Sephoras egen serie, jag har några penslar från dem sedan tidigare och jag tycker de håller god kvalitet. De jag var mest intresserade av var Professionnel Platinum Air Brush #55, men den hade de tyvärr inte, och Professionnel Bronzer Brush # 44 och den fanns så det blev ett köp. Jag har tänkt använda den till bronzer och även testa hur den fungerar till flytande foundation när jag vill ha ett mer täckande resultat.

Jag köpte även en nysläppt pensel - blending #237. Den är ganska stor och fluffig. Anledningen till att jag valde den är att jag saknade en pensel i lämplig storlek att applicera "stopper" med (vilket innebär att man lägger ett generöst lager löspuder under ögonen för att fånga upp och borsta bort eventuella ögonskuggsrester med som lätt fäller och yr runt när man jobbar med lösa pigment och ögonskuggor). Jag ska även prova att använda den till highligting.

Jag är ett stort fan av Sephoras body butter som jag upplever lika bra som Body Shops fast till ett lägre pris, därför passar jag alltid på att köpa någon burk vid varje Sephoratillfälle. Mousse hydratante whipped body souffle har jag använt tidigare, doften är inte min favorit men konsistensen är verkligen härligt fluffig, precis som namnet antyder, och den går snabbt in i huden och återfuktar länge.

Blottingpaper (en slags läskpapper som suger upp överflödigt fett från huden och mattar ned blänk) har jag hittills aldrig provat och är inte så ofta i behov av, men ibland kan de vara bra att ha till hands om maken ska hålla sig snygg under en lång dag eller kväll. Jag passade även på att köpa en sprayflaska i resestorlek som är bra att ha parfym i.
När jag reser med kryssningsfartyg eller flyg passar jag alltid på att köpa high end-mascaror. Storsäljaren Hypnose från Lancome kom förra året (om jag inte minns helt galet, tiden går så vansinnigt fort och i min värld är ofta "ett halvår sedan" i själva verket två år...) i en ny variant, Hypnose Drama, med en s-formad borste som sägs ge ytterligare volym. Jag har inte provat den tidigare, även om jag har haft lust, så när den nu såldes på planet valde jag den istället för en annan av mina favoritmascaror YSL volume effet faux cils.

Nu är det lite egen/eftervård som står på schemat. Skall göra en hårinpackning och peela huden och lägga en fuktgivande ansiktsmask, det behövs.

Semesterpackning

Jag ska ut och resa på en efterlängtad semestervecka till Kreta. Eftersom jag tycker det är kul att se vad andra tar med sig i sminkväg på resor tänkte jag att det kanske finns fler som är intresserade av vad jag tar med mig. Som vanligt  har jag tagit med för mycket, troligtvis kommer jag inte använda någon ögonskugga alls eftersom det mesta av sminket ändå smälter bort i värmen, men "man vet ju aldrig" och jag vill inte vara utan OM jag nu ändå får för mig att dra på med lite mer färg.

De verktyg som får följa med är: Bronzer/rougeborste från ID Bare Minerals,en puderborste,kabukiborste från Everyday Minerals, en eyelinerpensel från FOB, min favoritpensel från Mac som används till ögonskugga, no 117, en syntetpensel från Sephora ifall jag använder de cremeskuggor jag har plockat med, pincett och pennvässare.Färgad dagcreme från ACO, puder från Clinique och det lär behövas för att matta ned blanka partier och förhoppningsvis bromsa bortsmältningsprocessen något,bronzer/rouge från Nars,cremerouget från Make up store som gör sin sista sommar, två mineralfoundationprover från EM,concealer från tidningen Solo (helt ok faktiskt),fyra ögonpennor i brunt,grått,blått och turkos, fem läppisar - de två nya från Isadora, ett neutralt läppstift från Glo Minerals och ett skirt plommonfärgat läppstift (okänt märke),efter att bilden hade tagits slank mitt orange YSL-stift med också, eftersom det är en sommarfärg för mig vill jag passa på att använda det när det är säsong. Ögonbrynspenna från Isadora, primer från Urban Decay, cremeskugga från Laura Mercier Rum satin (i love it), cremeskugga från Max factor Coffe och nya Smashboxpaletten.Ja och en mascara förstås.


Det jag förmodligen kommer att använda är basprodukterna,rouge,kajal,mascara och läppstift/glans. Men eftersom sminket tar ganska liten plats i resväskan så "kostade jag på mig" ändå att ta med en del extra. Dessutom kommer jag garanterat köpa ett och annat i beautyväg på Kreta också och vad det blir får ni se när jag har kommit hem.


Swatches på Smashboxpaletten.

Igår kom paketet från Eleven, snabba ryck.Den taupefäragade och den beige längst ut i varje hörn är matta, resten av skuggorna är skimrande, den mörkt turkosa innehåller dessutom subtila glitterkorn i guld som kan anas på bilden nedan. Tyvärr är den sistnämnda skuggan torr, jag föredrar mer krämiga skuggor, och är en av de minst pigmenterade i paletten. Men än sålänge har jag bara provat skuggorna på handen, hur de ter sig på ögonen återstår att se.


Mina spontana tankar i övrigt är att paletten är mindre än jag trodde men det är inget som stör,det kan tvärtom vara en fördel eftersom den tar lite plats i sminkförvaringen och packning om man tar med den vid resor. Däremot håller jag med om att förpackningen ser billig ut, den ser ännu mer B ut i verkligheten än på de bilder jag har sett på nätet.

Smashbox Heartbreaker Eye Shadow Palette

Häromveckan fick jag ett nyhetsbrev från Eleven.se som meddelade att de bl a hade rabatt på Smashboxprodukter. Jag slog till på en palett som jag har varit sugen på sedan den släpptes - Heartbreaker palette i nyansen Hot date. Jag förväntar mig inga krossade hjärtan eller ens heta dejter med denna i min ägo men väl en användbar och versatil ögonskuggspalett. När kollektionen kom ut fick den ett ganska ljummet mottagande bland bloggare, bl a kritiserades förpackningen för att vara plastig och se billig ut. Jag är också svag för lyxiga märken och förpackningar men det är ändå innehållet som är det viktigaste och samtliga skuggor föll mig i smaken, så när det nu kom ett rabatterat erbjudande passade jag på att slå till.Reafynd (igen).

Sådant flyt som jag har haft på årets rea har jag aldrig haft tidigare och det gäller både kläder och smink. Cubus här i stan har just nu 50 procents rea på all kosmetika. När jag var där var det ganska utplockat men jag fick ändå med mig ett par godbitar från Isadora hem. En ögonpenna som Theresé på Heartcore hade tipsat om skulle fungera bra på vattenlinjen - Perfect contour kajal 79 Bright turquoise, och två läppisar Cream gloss stylo 14 Bon bon pink och 15 Peach melba.

Love love love the lippies! Åh de är perfekta, precis den formula som jag oftast föredrar det vill säga hybridstift mellan läppglans och läppstift. Färgerna är kanonsnygga, tittar man på stiften kan man se små glitterpartiklar (inget som fångats på bild dock) men på läpparna bildas en cremefärg, det är först om man ska torka bort färgen som man kan skönja glittret på läpparna. Jag har försökt swatcha färgerna på både läpparna och på handen, den rosa ligger nära dess verkliga färg medan den persikofärgade är mer poppande i verkligheten även om nyansen stämmer väl överens.
Bon bon pink.Peach melba

Tutorial: Gör dina egna akrylnaglar på ett enkelt sätt.

Första gången jag gjorde konstgjorda naglar gick jag till en nagelteknolog, det var 1996 tror jag eller möjligtvis 1995. Då var det inte så vanligt, men jag hade längtat länge eftersom jag tyckte det var så snyggt. Tjejen som gjorde mina naglar använde en teknik med tippar,lim och akrylpulver. Liknande material gick att köpa på HM så efter några gånger började jag själv att göra mina naglar och resultatet blev minst lika bra som hos nageltjejen och dessutom mycket billigare.

I den här tutorialen lär jag stegvis ut hur du själv kan göra dina tippar på ett förhållandevis enkelt och billigt sätt. Det krävs lite tålamod och träning, hela proceduren tar cirka en och en halv- till två timmar.Du behöver: tippar, nagellim, akrylpulver ( brukar finnas i sk lagningskit), sexsidig nagelfil med två sidor att fila med och fyra olika poleringsgrader, en nagelsax ( det är inte nödvändigt med en sådan kapare som bilen visar, det går att klippa tipparna med en vanlig sax också men med tången går det mycket smidigare. Samtliga redskap och tillbehör finns i de flesta parfymerier och kedjornas skönhetsavdelningar exempelvis HM.Börja med att klippa och fila ned kanterna på dina egna naglar. Tag sedan den finare filsidan och rugga försiktigt upp nagelns yta, detta gör att tipparna fäster bättre. Eventuellt kan du ta en primer om du har det och grunda naglarna med för att ytterliggare förbereda nageln för tippen och för att öka hållbarheten. Skjut även försiktigt ned nagelbanden på naglarna med en sk orangepinne.Prova ut en tipp som passar och täcker din egen nagel.Häll lim i skåran på tippdelen som ska fästas på nageln. Det kan vara bra att ha lite hushållspapper till hands för att skaka av eventuellt limöverflöd på. Jobba snabbt, limmet torkar fort.Fäst tipparna på yttre halvan av naglarna. Det finns olika sorters tippar, en del har mindre skårdel att fästa på yttre delen av nageln, själv föredrar jag de här men det är en smaksak, man får prova sig fram till vad man själv tycker är bäst och vilka som ger snyggast resultat. Det finns exempelvis kritvita tippar för en permanent fransk manikyr. Tryck på nageln en liten stund när tipparna fästs med limmet och torka genast bort eventuellt lim som har runnit ut runt tippen på fingret. Sitter inte tippen ordentligt tätt på fingret kan du försiktigt fylla på med lite extra lim genom att hålla limöppningen mot tippkanten och trycka försiktigt där det har bildats luftbubblor.Tryck med tummen över tippen så att limmet rinner ut och att tippen fästs ordentligt. Gör samma procedur på samtliga fingrar.När samtliga tippar är på plats ( det är lättast att ta en hand i taget), fila försiktigt med den grövsta delen av nagelfilen ned kanten på tippen så den smälter in i din egen nagel, annars kommer det synas en ful tydlig tippkanten på nageln. Fila försiktigt och undvik så gott det går att fila på den egna nageln.Såhär ska nageln se ut när kanten är nedfilad.Nu är det dags att kapa av tippen till önskvärd längd.Såhär ser mina naglar ut när jag har kapat tipparna. Nu kan man ana hur slutresultatet kommer se ut.Tag limmet och häll ett tunt lager som nästan täcker hela nageln, området närmast nagelbanden unviks med fördel för att nageln ska få en chans att andas. Pudra sedan över ett tunt lager av pulvret över nagel och tipp, upprepa proceduren en gång till och ta en nagel i taget.Såhär ska nageln se ut efter ovanstående instruktioner. Vänta med att fila tills limmet har torkat ordentligt, det går ganska fort så man behöver oftast inte vänta särskilt länge.Såhär ser naglarna ut när limmet har torkat in i pulvret.Nu är det dags att fila till ytan på naglarna. Starta med att fila med den grövsta fildelen och fila över hela nagel och tipp, lagren av lim och pulver ligger lagrat över den egna nageln därför kan man ta i lite (men överdriv inte, då gör det ont och bränner på nageln). Fila tlls ytan har blivit slätare och har jämnat ut ojämnheter. NÄr det är gjort fortsätter man med den finare delen av nagelfilen för att ytterliggare släta ut ytan. Ta det nagel för nagel och fortsätt sedan med samtliga poleringssidor på filen, det står i nummerordning vilka delar man ska använda.Klar! Såhär ser naglarna ut när filningen är klar. Eventuellt kan du justera längden på tipparna eller fila till formen på tippen. Nu är det valfritt om du vill måla naglarna men tänk på att använda ofärgat underlack för att undvika att nageln suger åt sig nagellacksfärger som kan missfärga tippen. Är olyckan ändå framme kan du fila på ytan och sedan polera upp finishen igen.

Efter några veckor börjar tipparna och limlagren släppa i kanterna och då är det dags för lagning och påfyllning för att göra naglarna som nya igen. Fila ned kanterna och pilla eventuellt bort delar som det kommit luft under. Gör sedan om lim och pulverproceduren och filandet och poleringen.

Om du vill ta bort tipparna ska du absolut inte bända bort tipparna eftersom det skadar nageln och kan ge bestående skador. Fila istället försiktigt ned lagren, tag sedan bomullstussar som är indränkta i nagelremover med aceton i eftersom det löser upp tipparna. Fäst bomullsbitarna på nageln med exempelvis medicinsk tejp och låt sitta länge, det tar tid att lösa upp tippar.När tipparna är avlägsna behöver nageln återhämta sig ett tag undvik därför nagellack och låt nageln vila någon vecka, smörj med fördel in nagelolja vid nagelbanden och massera in i nageln.

Lycka till!

Urban Decay Naked Palette

Den här paletten "Naked" från Urban Decay är jag väldigt nyfiken och sugen på.Det är (nästan; ska man ha den ultimata paletten är nog det bästa att sätta ihop en själv av exempelvis Mac-skuggor.) den perfekta resepaletten och den känns väldigt användbar.Den är redan slutsåld på Urban Decays hemsida så vill jag ha ett exemplar är förmodligen Ebay alternativet. Såhär beskrivs paletten på U D:s hemsida (där även bilden är tagen ifrån):

Naked Palette
THIS is how Urban Decay does neutral! Far from a group of boring beige shadows, this long, lean, seductive case is packed with TWELVE gorgeous neutrals. Shades range from delicate champagnes to dark, gritty gunmetal, and feature FIVE NEW shades with names like Darkhorse, Virgin and Buck. We’ve also included a range of textures: everything from glitter to shimmer to matte.

44$ är priset.

Vad säger ni -  är ni sugna på paletten eller tycker ni att det kvittar?