Semestershopping

Jag har varit ute på vift och har bland annat tagit en kryssning till gemytliga Köpenhamn. Det blev lite shoppat i tax freen på båten och lite i den danska huvudstaden, det gällde att hela tiden hålla den starka danska kronan i åtanke dessutom hade jag en begränsad budget men några godbitar blev det allt även om jag som vanligt hade kunnat köpa mycket mer.Jag hade siktet inställt på Laura Mercierdisken på varuhuset Illum och till min stora glädje visade sig att märket såldes ut och det till hela 70 procents rabatt. Det blev fynd trots att svenska kronan är svag i förhållande till den danska. Även om det var utplockat bland produkterna och nyanser blev det: en tinted moisturizer i nyansen sand kostade 181 svenska kronor ( normalt pris är runt 400 kr) och två cremeögonskuggor i olika finishes - gold (metallic) och rum satin, dessa kostade 90 kronor styck. Jag var väldigt sugen på ytterligare en cremeskugga i en ursnygg taupenyans men provexemplaret torkade direkt på ytan så jag gjorde bedömningen att den hade varit alldeles för svårjobbad tyvärr.Jag älskar dessa cremeögonskuggorna, de får nog ett eget inlägg framöver.Laura Mercier ha blivit ett av mina favoritmärken när det gäller make-up.

Jag passade även på att besöka en Macdisk eftersom jag var nyfiken på läppstiftet Costa chica men det blev inget köp. Färgen var snygg men inte unik och jag har ett liknande stift redan så jag sparade mig till tax-freen istället.

På båten köptes det en mascara, Dior show extase och ska enligt förpackningen omedelbart göra fransarna "oversized"(jag kan inte låta bli att skratta åt namnet.Föreställer mig hur tongångarna gick vid namngivningsförslagen "vi måste ge den ett namn som slår allt som tidigare givits ut på marknaden och all konkurrens. Ja något så kunden förstår att den här är bäst att ingen annan produkt kan ge megasuperdupervolymlösögonfransar. Dream då - nej för mesigt.Kanske over all limits - nej för långt.Men extas då, det är kort och kärnfullt, extas måste ju vara den ultimata upplevelsen, den alla vill uppnå? Jaaa så klart!!!"), jag har inte öppnat den än och har heller inte hört talas om den men jag får väl göra några internetsökningar så jag får reda på mer.

Vidare till kronan på verket - YSL rouge volupté no 14,orange frisson. Detta ljuvliga läppstift,så vacker förpackning som ett smycke och innehållet gör mig inte besviken det heller. Ett krämigt läppstift som lätt glider på läpparna och ger en drömsnygg färg, perfekt till ett solbränt ansikte. Jag vill gärna ha fler färger i samma serie.

I tax-freen gjorde jag det stora nöjet som varje sann beautynörd upplever när vi stöter på ett nytt märke som dessutom visar sig vara riktigt bra, åtminstone delar ur sortimentet. Nilens Jord heter det och är ett danskt märke. http://nilensjord.dk/dk/
Jag våndades ganska länge inför vad jag skulle välja att köpa. Penslarna verkade ha riktigt god kvalitet, jag valde mellan en stor puderborste och två kabukiborstar i olika storlek. Valet föll på den lilla (no 114) men nu i efterhand ångrar jag att jag inte köpte  alla tre. Kanske kan jag skylla på att några öl hade sänkts innan jag handlade eller kanske berodde det på att jag blev så överraskad av detta märke och i yran inte visste vad jag skulle välja. Men det slutade i allafall med att jag kom hem med en beige ögonskugga ( no 611) som jag inte har någon större användning av. Jag kanske lägger ut den för byte på Pret-ty eller på tradera. Skuggan är en bra basskugga och kan även användas för highlighting men jag har redan liknande, jag måste ha fått hjärnsläpp när jag valde just den. Jag tror att jag tänkte att jag skulle välja något som jag skulle ha användning för och inte bara något som blir liggandes oanvänd. Så fel det blir ibland...
Ett första utlåtande om Voluminous

Igår öppnade jag Loréal voluminousmascaran och tänkte skriva ned ett första omdöme och mina spontana tankar.  Jag kan genast ta död på påståendet att den är en kopia av Lancomes Hypnose. Nu är det i och för sig längesedan jag själv hade Hypnose men jag vågar mig ändå på att göra en jämförelse, baserat på min erfarenhet av lyxmascaror som även gör skäl för sitt rykte, och det är att man genast vid första svepet med borsten ser en märkbar förlängande eller volymgivande effekt. Denna effekt uteblir efter det första försöket med Voluminous, därmed inte sagt att det är en dålig mascara. Efter en stunds arbetande med borsten blir fransarna både långa och fylliga, jag har definitivt testat sämre mascaravarianter.

Det här är som sagt bara ett första utlåtande av mascaran, jag återkommer med en längre recension när den har testats flera gånger.

Paket

Mina produkter jag beställde från Everyday Minerals http://www.everydayminerals.com/fan-club/fan-club.

En foundation i fullstorlek. Ett try me base i kategorin Tan, samt ett prov på lucent powder i nyansen Wet sand.Jag har inte testat något än men spontant känns åtminstone två av tan-baserna alldeles för mörka för att användas som foundation, men då får jag prova att använda dem som bronzer eller för contouring istället.

Nyansen i foundationen i originalstorlek passar mig övriga årstider utom sommaren, det vet jag sedan ett tidigare provkit. Det är det som är bra med EM att det finns möjlighet att prova sig fram eftersom utbudet av nyanser är så stort. Dessutom kan man välja mellan fyra olika formulas: Intensive (som är mest täckande), matte (lämpar sig bäst för fet hud och har en halvtäckande men byggbar täckningsgrad), semi-matte (passar för torr och normal hud och ger mer lyster än matte) samt original glow ( som ger minst täckning och mest lyster,  passar bäst för torr hud).

Lucent powder är, om jag har förstått saken rätt, ett settingpuder med lyster i. Jag är ständigt på jakt efter den perfekta lystern i huden så det ska bli spännande att prova.

Nytt från Everyday Minerals

Nu har produkterna från EM som jag sambeställde med min svägerska kommit. Varorna finns hemma hos henne än sålänge men när jag har hämtat dem blir det ett inlägg med bilder här på bloggen.

Everyday Minerals är ett USA-baserat mineralmärke. Produkterna håller hög kvalitet, är billiga och utbudet av foundationnyanser är gigantiskt.

Spana in deras hemsida: www.everydayminerals.com

Apoteksfynd

Apoteket kan vara lite småkul att botanisera i ibland trots att man oftast går dit i tråkiga ärenden. Hudvårdsutbudet ökar stadigt och Apoteket har blivit ett alternativ att räkna med med kvalitativa hudvårdsprodukter. Ikväll behövde jag uppsöka ett apotek och medan jag väntade på min tur strosade jag runt bland hyllorna och kollade utbudet. Jag fastnade för en manikyrsticka,den såg likadan ut om min första sk orangepinne så köpet var kanske ett infall av nostalgi men å andra sidan är det ett bra verktyg. Den ena änden består av en gummitopp som är avsedd för att skjuta tillbaka nagelbanden med. Den andra änden är spetsig och lämpar sig för att ta bort smuts under naglarna, men var försiktig om du gör det och peta inte för hårt och långt under nageln. Undvik att peta ned den lilla hudkanten som växer ut precis under nagelkanten.Stickan kostade 25 kronor.

Jag passade också på att köpa en bodylotion eftersom den jag använder just nu snart är slut. Det är nog det tredje eller möjligtvis fjärde exemplaret jag köper av Aquamineral bodylotion från Natuvive så det måste innebära ett bra betyg. Jag gillar verkligen Aquamineral, doften är friskt fräsch och den lättflytande formulan går snabbt in i huden och återfuktar min torra hud länge. Ett bra köp som jag kan rekommendera till alla hudtyper.

Kassörskan skickade med två prover på Apolivas nattcreme för torr/normal hud. Sådana förpackningar är perfekta att ta med på korta resor och festivaler, det är praktiskt eftersom man sparar en massa utrymme i packningen.


Sommarfavoriter

Vilka produkter jag använder för tillfället varierar lite med säsong. På sommarhalvåret när det är varmare och ljusare vill jag exempelvis inte använda täckande foundations, dels eftersom huden ser jämnare och finare ut och behovet av att jämna ut och täcka över minskar dels för att värmen gör att sminket lättare smälter bort, dessutom känns det fräschare att låta huden vara mer naken.Min hudtyp tillhör den torra och känsliga, vintern brukar vara en hård och synlig påfrestning på min hy. Det är en av otaliga anledningar till varför jag ogillar vintern, på  sommaren är min hy inte alls lika torr och har därför andra och mindre omvårdnadsbehov. Färgvalen kan också skilja sig åt, när jag har blivit solbränd tycker jag det är snyggt med bronzers, korall- och andra poppiga färger.

I det här inlägget visar jag några favoriter jag har just nu, vissa av dem är återkommande favoriter varje år:

Färgad dagcreme från ACO.Det här är en favorit som har hängt med i flera år. Just den här varianten säljs inte längre på apoteket men det finns andra likvärdiga. Cremen vårdar huden, ger fukt och en transparant färg.

Rouge är ett bra exempel på produkter som jag förändrar beroende på årstid. På sommaren använder jag nästan uteslutande cremerouge framför pudervarianterna.Jag tycker det ger ett snyggare och naturligare resultat som smälter in i huden.Den runda burken är en duoprodukt från Make Up Store och består av en cremeblush och en highlighter i nyansen Glow.På inköpslistan just nu står ett cremerouge i någon rosa nyans.

Duon Laguna(bronzer)/Orgasm(blush) från Nars är en riktig beautyklassiker och en personlig favorit även när det inte är sommar men det är nu den bäst kommer till sin rätt. Rouget använde jag i princip dagligen hela våren och bronzern är perfekt när man fått färg men även suverän för contouring (en teknik som används för att skulptera ansiktet med hjälp av skuggningar).Många bronzers drar åt orange vilket jag inte upplever att Laguna gör och det är en förklaring till dess popularitet och goda rykte.

Paint pot från Mac är en suverän cremeögonskugga som finns i flera olika färger. De är snygga, hållbara och lättarbetade, de kan även användas som primer för att få andra skuggor och pigment att fästa bättre, öka hållbarheten och dessutom fördjupa färgen. Nyansen Indianwood är en snygg bronsfärg som framhäver mina ögons blå färg. 

Slimshine, även det från Mac, är ett hybridstift, en blanding av läppsglans och läppstift. Tyvärr har det utgått ur sortimentet.Jag föredrar hybrider när det kommer till läppsmink så jag hade planerat att köpa fler färger men det blir det alltså inget med. Nyansen jag har heter Funshine och bilden återger dess verkliga korallfärg riktigt bra tycker jag.
Jag är ingen stor nagellacksfantast men ibland tycker jag det är kul att måla naglarna och äger uppskattningsvis cirka trettio lack i varierande kulörer och märken. Depend är en budgetfavorit, eftersom priset är så lågt (25 kr) och flaskorna små gör det inget om man inte hinner använda upp lacket innan det har torkat och blivit segt. På sommaren målar jag alltid tånaglarna, gärna i någon klatschig färg. På bilden är två neonlack, det rosa från Barry M no 737 och det aprikosa från China Glaze, Poolside collection, i nyansen Flip flop fantasy. Det framgår inte alls av bilden men det är två lysande färger, perfekta på brunbrända fötter i sandaler.

Slutligen slängde jag med ögonpennan från Astor, Magic eye liner no 71, en kopparfärgad nyans som även kan avändas som ögonskugga. Den här använder jag nog enbart på sommaren.Jag tycker den accentuerar ögonen på ett mjukt sätt, eftersom nyansen är ljusare än mina grå,svarta,bruna och blå pennor blir intrycket ett mindre sminkat öga. Men det beror naturligtvis inte bara på säsong vilken sminkning jag väljer utan även på vilket resultat jag vill uppnå och vilket humör man är på.

Har du några sommarfavoriter?

Loréal Voluminous

You-tube är en riktig guldgruva för make-upfantaster. Jag kan spendera timmar där och ta del av tips, recensioner, tutorials med mera. Nyligen såg jag en film där upphovsmakaren hävdade att Loréals mascara Voluminous är en dupe på Lancomes storsäljare Hypnose. Helt omöjligt är det inte eftersom Loréal äger Lancome. Jag blev såklart sugen på att testa själv för att se om det stämmer, dessutom är det alltid kul att prova nya produkter.

Etersom  det snart är dags att byta ut min nuvarande mascara tänkte jag köpa Loréalvarianten och ibland har man tur. Numera köper jag inte budgetprodukter på Kicks längre eftersom de generellt ligger högre i pris än sina kosmetikasäljande konkurrenter. Jag gick istället in på HM, där reas just nu nämnda mascara ut för 79 kronor. Den tillhör även i vanliga fall budgetklassen men kan man spara en slant är det välkommet. Mascara är nog den sminkprodukt som det är tråkigast att köpa så oumbärlig den ändå är.

Det ska bli spännande att prova Voluminous. Jag har inte särskilt höga förväntingar eftersom jag av erfarenhet vet att hur en mascara uppfattas ,mer än andra produkter, är oerhört individuellt vilket beror på att ögonfransar skiljer sig mycket åt i form och kvalitet. Jag återkommer med en recension vad det lider.Välkommen till min blogg!

Hej och välkommen till min blogg som kommer handla om ett av mina stora intressen - smink. Jag har länge varit sugen på att starta en egen blogg och nu har jag äntligen kommit till skott. Jag har väldigt lite kunskap om datateknik men med lite hjälp av kunnigare vänner hoppas jag kunna lotsa mig fram och lära mig, och förhoppningsvis göra bloggen läs - och tittvärd.

Jag heter Linda och bor i en mellanstor stad. Sminkintresset har funnits sedan tonåren och har utvecklats genom åren liksom mängden beautyartiklar. Min ambition med bloggen är att fylla den med recensioner, shopping, tips och råd, eotd och ibland notd, glimtar ur min samling, nya sminkkollektioner och allmänna reflektioner kring smink och "skönhet".

Tack för att du har hittat hit. Ställ gärna frågor eller kom med önskemål och förslag om vad ni vill läsa om. Nu kör vi!