Hårborstar

Jag har ingen lust att lägga någon större summa på något så trist, men nödvändigt - särskilt när man som jag har långt hår, som en hårborste. Häromdagen gick min hårborste, köpt på Lågprisvaruhuset och som var helt ok, sönder så jag blev tvungen att köpa en ny. Jag hittade en borste på HM för 29 kr som jag inte kunde motstå.


Vad är det som gör att många fullvuxna kvinnor bejakar 4-åringen i sig och faller för Hello Kittyprylar? Jag vet inte, jag kan bara konstatera att jag dras som en magnet till saker som pryds av den söta katten. Nu tillhör jag inte hardcorefansen som samlar på allehanda Hello Kittyprodukter, det är ju en hel industri men HK bidrog genast till att en vanlig, trist hårborste blev roligare att köpa. Min inre hippie tilltalades dessutom av Peace and love-temat.

Det enda egentliga krav jag har på en hårborste är att den måste ha en sviktande platta annars skulle det bli alltför plågsamt och onödigt mycket slitage att borsta igenom håret och reda ut tovor. Tangle teezer är en omtalad hårborste som sägs reda ut den tovigaste man lätt som en plätt utan att slita på håret eller göra ont. På Eleven.se säljs den för 159 kr och jag har många gånger tänkt att jag borde testa ett eget exemplar och se om den lever upp till hypen.


En annan borste som väckte mitt intresse på Elevens hemsida var Kent AirHedz Pro Detangling Brush AHP6.Den beskrivs på följande vis:
"Professionell salongsborste för utredning av hår! Användningen av 'Phat-Pin'-teknologin har gjort denna borste perfekt för ordentlig borstning och utredning av hår. Den stötdämpande dynan skyddar skalpen från skador när du borstar ditt hår och 'Phat-Pin' reder ut alla typer av tovor på alla typer av hår. Den är speciellt effektiv på tjockt ,lockigt och även blött hår."

Det låter onekligen som en bra borste men så är det ju det där med priset igen då. 169 kronor är ingen jättesumma men det finns många andra beautyrelaterade produkter jag hellre lägger pengarna på. Å andra sidan kanske man borde se det som en investering. Fast frågan är om det verkligen har så stor betydelse för skötseln av håret och då tänker jag mest på om en bra borste bidrar till mindre slitage av ett långt hår och därför bidrar till bättre hårkvalitet? Vad tycker ni?


Kommentarer
Postat av: Honi

Hello kitty borsten var ett bra tips, min borste har nämligen också gått sönder och att spendera en hundring på nåt så urtråkigt känns inte så intressant :)

2010-08-31 @ 23:46:35
URL: http://honi.blogg.se/
Postat av: Linda

Vad bra:).Det finns fler än jag då som tycker det är tråkigt att lägga en massa pengar på hårborstar.

Jag kan passa på att säga att Hk-borsten är ganska liten men jag har långt hår och den räcker åt mig.

Välkommen till min blogg och tack för din kommentar:).

2010-09-01 @ 17:33:26
URL: http://lineofbeauty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback