Recension av Oil of Olay Total Effect

Det har blivit dags att ge ett omdöme om dag och nattkrämen Oil of olay Total effect som jag köpteLindex i oktober när de hade ett erbjudande på 99 kronor styck. Jag har köpt den här serien en gång tidgare men då för känslig hy, eftersom det inte ingår spf i den och jag ville ha det så jag bestämde mig för att prova dagcremen som innehåller spf 15 den här gången. Skillnaden mellan nattcremerna är att den här är lätt parfymerad.Total Effect innehåller sju anti-ageegenskaper som sägs: motverka linjer och rynkor, minimera porstorleken, verka mjukgörande och närande för att motverka torr hy,balansera hudtonen och reducera pigmentfläckar och minska solskador, släta ut huden genom milt exfolierande effekt, skydda huden med antioxidanter samt strama upp huden och förbättra fastheten.Förpackningarna innehåller 50 ml vardera.

Jag som är i slutet av 30-årsåldern har börjat få enstaka pigmentfläckar och får nu sota för tidigare slarv med solskydd och några minskningar av pigmentfläckar har jag inte kunnat se. För det behövs mer riktade insatser med blekande och slipande produkter, men jag vet inte om min känsliga hy skulle klara av det så för min del spelar just den uteblivna effekten av Total Effect mindre roll.

Porernas storlek är väl också oförändrade tror jag, det är ganska svårt att bedöma såvida man inte ser stora skillnader. Jag har dessutom bara måttligt förstorade porer på området bredvid näsan på båda sidor så det är inget större problem även om jag gärna skulle se en minskning om det var möjligt.

Minimering av fina linjer och rynkor - finns det vekligen produkter som kan fixa det? Nja, min genpol har varit snäll mot mig hittills, de djupaste linjerna jag har är labialvecken dvs linjerna som sträcker sig från näsvingen och nedåt bredvid mungiporna och de har knappast minskat men det kanske beror på att jag ler mycket, ja man kan ju hoppas det iallafall. Kan cremen bidra till att bromsa förloppet och jobba förebyggande är det nog så bra men en sådan eventuell effekt är av naturliga skäl svår att mäta.

Den utlovade exfolierande effekten har jag inte heller märkt av och tycker inte att cremen på något sätt minskar hudens behov av peeling en gång per vecka.

Den stora fördelen med de här cremerna är istället dess fuktgivande egenskaper och rika konsistents. Jag upplever att fukten går ned på djupet i huden och cremerna känns inte för lätta nu under vintertiden, däremot kanske de är för kraftiga för sommarhalvåret åtminstone dagcremen. Jag tog en bild av en klick dag- respektive nattcreme för att illustrera hur fast och krämig den är.

Dagcremen är klicken längst till vänster.

Även om jag inte har sett så mycket av de sju uttalade egenskaperna förutom de återfuktande och skyddande funktionerna vill jag inte ge de här cremerna ett lågt betyg. Har man realistiska förväntningar och inriktar sig på det som en fuktgivande creme i första hand bör göra nämligen återfukta och skydda är det här en mycket bra linje som är väldigt prisvärd. Min hud känns fuktmättad och stramar inte trots den kyliga säsongen och jag har endast vid enstaka tillfällen behövt komplettera med ett fuktgivande serum. Även om cremerna inte är anpassade speciellt för känslig hy så har min hud inte reagerat negativt på innehållet. Produkterna är också dryga, mina exemplar har räckt i tre månader. Oil of Olay brukar få goda omdömen i tester och personligen tycker jag det är det bästa budgetalternativet jämte Lumene (exklusive apotekets hudvård). På grund av cremernas rika karaktär passar de i främsta hand för personer med torr hy, har man känslig hy finns som sagt en anpassad variant av samma creme utan parfym och solskyddsfaktor. Med detta sagt tycker jag cremerna är värda ett bra betyg, jag upplever även att dag och nattcremen kompletterar varandra väl och är jämlika betygsmässigt.

Betyg: 4Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback