187:an - en överskattad produkt

Jag talar om den hypade, omtalade, hyllade borsten #187 från MAC. Man skulle kunna tro att den utför magi. Generellt är MAC:s penslar och borstar bra och håller god kvalitét, jag har flera penslar från MAC och gillar de flesta.

Det är inget fel på kvalitén, det jag har invändningar mot är det förväntat lysande resultatet eller att den påstås ha så många användingsområden - enligt mitt tycke - var och en får tycka vad de vill givetvis. Det här är bara ett inlägg i en debatt som jag inte tror existerar men som jag ändå tycker borde finnas. Det kan vara på sin plats att jag påpepar att jag inte är någon nybörjare på make-upområdet, jag har mångårig erfarenhet och har samlat på mig en hel del kunskap såväl teoretiskt som praktiskt.Mac #187 är en sk duo-fibreborste vilket innebär att den svarta delen är av äkta gethår och den vita toppens borst består av syntethår. Syntet suger upp mer vätska än äkta hår,att man har blandat borsten innebär att resultatet blir mindre kompakt och skirare än om det enbart hade varit äkta hår. Åtminstone är det dess syfte.


187:an används av många till flytande foundation med en metod som går ut på en ömsom stöpplande ömsom svepande/roterande rörelse för att få en närmast air-brushed effekt. Jag har provat flera olika typer av foundations men resultatet blir ofta flammigt och spacklat och ganska långt ifrån ett sagoresultat. Jag tycker den här borsten kommer bäst till sin rätt när jag redan har applicerat foundation och vill finslipa och sudda ut eventuella skarvar.

Enkore är en känd youtube-guru som gör en hel del sevärda och lärorika filmer. I en av dem lär han ut hur man applicerar foundation med nämnda borste genom att enbart stöppla, detta för en extra täckande och "pixlad" effekt. Jag provade själv och resultatet blev bedrövligt, huden såg ut som ett månlanskap i miniatyr dvs prickigt och tjockt. Det är möjligt att resultatet av den här metoden gör sig bättre på bild men i verkligheten är det inget jag rekommenderar. Här är filmen om någon själv vill försöka.
http://www.youtube.com/watch?v=3aoXfB4cVlE&feature=channel

Andra användningsområden är rouge och highlighter. Många tycker att borsten är bra för dessa ändamål för ett skirare, byggbart resultat. Själv föredrar jag min vanliga rouge eller contouringborste till blush. Jag har även prövat 187 för att applicera cremehighlighter men upplever inte heller där att den har någon fördel jämfört med andra verktyg. Jag har heller inte märkt att den har dämpat en oönskad glittrig effekt från exempelvis MAC:s MSF som en del påstår. Nej det här är definitivt inte någon oumbärlig produkt i mitt verktygsförråd och jag tycker därför heller inte att den är värd sitt höga pris.

187:an är en dyr borste och en investering därför är mitt råd till den som är nyfiken att försöka prova och bekanta sig med borsten innan man köper den så slipper man bli besviken. Kanske tillhör du dem som kommer eller redan älskar borsten men jag tycker det är nödvändigt att nyansera bilden eftersom det är så lätt att dras med av en hype.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback