Eyebrightener - en väldigt bra produkt

Det här inlägget blir att svårt att kategorisera eftersom det både är en personlig favorit, ett tips och handlar om en sminkprodukt. Men nu är inte kategoriseringen det viktiga utan produkten, nämligen Laura Merciers eyebrightener Secret Brightener.Såhär beskrivs den på LM:s hemsida

"Laura Mercier Secret Brightener is a color-correcting highlighter that brightens dark circles, reduces shadow and minimizes discolorations."

Jag har medfödda synliga blodkärl under ögonen vilket medför att jag alltid har mer eller mindre mörka ringar under ögonen, skuggor som jag vill dämpa så mycket det är möjligt eftersom det annars ger ett intryck av trötthet och dålig sömn. Ibland beror mörka ringar även på sömnbrist. Oavsett anledning vill nog de flesta se pigga och fräscha ut och det är där denna finurliga produkt kommer in i bilden.

Det finns fler märken som har eyebrighteners, bland annat Too faced och Benefit (båda märkena har vässbara pennor och har alltså ett annat utförande och formula än Laura Merciers), själv har jag dock bara provat Laura Merciers variant, den finns i två nyanser - 1# som har en gul underton och 2# som har en rosa underton. Själv har jag den förstnämnda.

Det tog ett tag innan jag började tycka om denna produkt, jag förstod mig inte alls på den i början men det berodde på att jag använde fel teknik. Lägger man endast brightern som den är under ögat ser det "blött" och märkligt ut, en liknande effekt uppstår om man applicerar den över concealer.

Tricket är att applicera brightern före concealer, den ljusar då upp ögonområdet vilket ger en bra grund att bygga vidare på. Produkten är ganska våt i konsistensen, applicera därför ett tunt lager och låt det torka in en liten stund innan du täcker över med din vanliga concealer. Använder man den här tekniken ljusas ögat upp och får ett synligt lyft, det blir en positiv skillnad jämfört med om man endast använder concealer. Jag har gjort en tutorial på tillvägagångssättet men den kommer i ett separat inlägg.

Denna fiffiga mojäng kan även användas som highligter i ansiktet. Praktisk är den också med sin pennform och skruvbara dosfördelare.Secret brightener innehåller mer pärlemor än exempelvis YSL:s hypade Touche éclat som jag mer skulle beskriva som en blandning mellan concealer och brightener.Laura Mercier har även ett har finishingpuder - Secret brightening powder som är strålande, i dubbel bemärkelse, att kombinera med secret brightener. Pudret är "lighter-than-air" enligt beskrivningen och det stämmer att det är otroligt lätt och finkornigt. Även pudret har en uppljusande effekt och fixerande egenskaper, det ger däför proceduren ett ytterligare lyft samtidigt som det fixerar make-upen. Secret brightening powder står högt upp på min inköps/önskelista. Laura Merciers produkter kan i Sverige mig veterligen endast köpas från COW parfymeri.Rose Amethyst

Yay, leveransen gick snabbt må jag säga särskilt med tanke på att paketet skickades från USA. Ivrigt styrde jag stegen mot postdisken i min lokala matbutik och kunde knappt bärga mig tills jag var hemma igen. Nyfiken på färgen som jag inte sett i verkligheten och angelägen att försäkra mig om att jag verkligen fått den vara jag ville ha slet jag upp paketet - jag slapp bli besviken.


Det är förmodligen någon form av kopia, samtliga Rose Amethyst som budades ut av olika försäljare på e-bay saknade kartong. Men stiftet och färgen ser bra ut och jag är nöjd, det är huvudsaken.

Som kan anas på denna bild innehåller stiftet ett subtilt guldglitter (kollektionen R A ingick i hette som bekant Sensous Gold) men det är inget som syns på vare sig läpparna eller handryggen när jag swatchade färgen.

Några swatcher med klickbara bilder:


Mitt omdöme är att det är en snygg ljus beigerosa färg, inte särskilt unik i mina ögon därför har jag lite svårt att förstå hypen. Men jag är definitivt nöjd med mitt köp och kommer använda detta läppstift med glädje.

Edit: Jag vill tillägga att doften inte är den roligaste, typisk "läppstiftsdoft", inte härsken men luktar ändå otillfredsställande. Dock går det som tur är att använda stiftet ändå utan vomeringsrisk - man får vara glad för det lilla...Glittret som jag nämnde tycks bara sitta som någon slags dekoration längs med läppstiftets sida men det är bara en fördel enligt mig, jag vill inte ha glitter i den här färgen, det skulle förta hela syftet med varför jag köpte det. Men någon annan kanske resonerar annorlunda därför tyckte jag det var värt att nämnas.Breathless


Ibland hittar man gamla godingar i sin sminksamling som man har glömt bort. Häromdagen lade jag en make i blå och turkosa toner och tyckte att en mauveliknande färg på läpparna skulla matcha bra, jag kom då att tänka på ett stift som inte har använts på väldigt länge - Breathless # 17 från Elisbeth Arden. Stiftet ger en perfekt mlbb-färg (my lips but better, dvs en färg som liknar läpparnas naturliga ton men som ändå förbättrar den och gör att läpparna inte ser nakna ut.Alltså som mina läppar fast bättre:)).


Inte mauve men mlbb och väldigt snyggt. En färg att trivas med. Hur kunde jag glömma detta perfekta stift? Men det här påminner mig ändå om att jag "behöver" (vill ha) ett mauvefärgat läppstift och skriver därför upp det på "att köpa/önske-listan".Godmorgon - ny förvaring

Som jag visade i ett tidigare inlägg har min sminkförvaring varit i akut behov av en förbättring. Ett besök till Ikea igår rådde bot på en del av problemen genom förvaringsserien "Godmorgon".


Godmorgon hittas på badrumsavdelningen och innehåller tre plastlådor, två stycken med fack i olika storlekar och en utan. Jag valde att använda lådorna till det smink som jag använder oftast. Det var lite klurigt att fylla dem på ett sätt som känns logiskt och som ändå passar (något sånär) storleksmässigt i de olika facken. Lådornas längd är perfekta att ställa lodrätt på tvättstället när de ska användas vilket blir både praktiskt och underlättar då jag sminkar mig vid badrumsskåpets spegel.Första lådan, som har två långsmala fack och tre kvadratiska, fyllde jag bland annat med pennor, concealer, UDPM,cremeskuggor, pennvässare med mera. I det vänstra facket på bilden ligger ett rouge från Skinloving minerals och prover från Everyday Minerals. Det mittersta facket rymmer min rouge/bronzerduo från Nars och ögonskuggpaletten från Smashbox. Till höger ligger det några cremeögonskuggor, dessutom klämde jag ned ett par läppstift som inte fick plats någonannanstans.Den andra lådan innehåller fyra kvadratiska fack och två lite större rektangulära dito. Dessa fyllde jag med ögonskuggor samt läppisar i olika varianter.Den tredje och sista lådan fylldes med basprodukter. Jag klämde även ned Smokey eye-paletten från HM som jag använder då och då. Under paletten ligger blottingpapers från Sephora. Den färgade dagcremen från Laura Mercier kommer snart bytas ut mot en annan foundation och läggas i vinterförvaring när sommarens och Kretaresans solbränna har bleknat bort.

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag är nöjd över att ha fått lite mer ordning, reda och översikt över mina produkter och framförallt att jag slipper rota runt och leta i kaoset efter det jag söker. Dock hade jag önskat att lådorna hade varit något högre så att det hade varit möjligt att exempelvis ställa ögonskuggorna på sidan och på så sätt frigjort mer utrymme och därför fått plats med fler.


Estee Lauder Rose Amethyst
Läppstiftet Rose Amethyst #66 är ett LE-läppstift som ingick i Estee Lauders höstkollektion 2009, Sensuous Gold. Läppstiftet är omtalat i USA och efter att ha sett flera klipp på You-tube om detta läppstift kände jag att jag verkligen måste försöka få tag på ett eget exemplar. Jag är mest en nudeläppis, även om jag jag den här sommaren har börjat gilla och använda mer färg på läpparna ibland, och Rose Amethyst ser ut att vara ett läppstift som verkligen faller mig på läppen (ordvitsar har jag som den nörd jag är väldigt svårt att låta bli) med sin ljusa beigerosa färg.

Som tur var behövde jag inte leta länge. Jag gick in på E-bay, sökte,fann och vann en auktion med läppstiftet. Hela kalaset inklusive frakt gick på 86 kronor! Nu återstår att se om jag har lyckats göra en riktigt bra affär eller får en felstavad kinesisk kopia. Jag betalade idag och kommer nu ivrigt vänta vid brevlådan,förhoppningsvis kommer det nästa vecka.

Länken nedan är till en av mina favorit You-tubare, den förtjusande Lisalisad1. Hon använder ofta Rose Amethyst. Sex minuter in i klippet pratar hon om och swatchar läppstiftet.

http://www.youtube.com/watch?v=9gpC0BAdzk4

Kicks tidning

Kicks tidning som kommer ut några gånger per år damp ned i brevlådan igår och det är alltid lika kul.


Jag har inte hunnit kolla igenom hela tidningen än, men jag fastnade för den här annonsen från Biotherm:Jag, som fortfarande inte har köpt någon ny parfym men som sagt har en av dessa som ett möjligt alternativ, tycker det låter mycket intressant att dofterna nu har kommit ut i mindre förpackningar a´20 ml. Det innebär många fördelar som passar mig: man hinner förmodligen inte tröttna på doften innan den är slut, priset gör det möjligt att köpa flera olika varianter att variera mellan och att den ryms i handväskan, även en av mindre modell, är perfekt eftersom den här typen av doft försvinner mycket snabbare än Eau de toilette och Eau de parfume.

Eau Paradis är en nyhet som jag ser fram emot att provsniffa på, annars är min favorit hittills Eau D´Energy.

Brunt med en twist

Det är fredag och jag ska ut på after work därför tänkte jag bjuda på eftermiddagens eotd.Kassa bilder visserligen, ögonskuggan är mycket mer intensiv i verkligheten.Följande produkter och verktyg användes:


Är det någon som undrar hur jag gick till väga eller över någon specifik produkt eller pensel är det bara att hojta i en kommentar. Trevlig helg!

YSL Rouge Volupté

Såhär ser mina läppar ut idag:


Bilderna är klickbara.

YSL Rouge Volupté #14
. En härligt,lysande orangeröd ton som tyvärr inte alls gör sig rättvisa på bild. Jag är lite kär i det här läppstiftet och kommer förmodligen köpa fler i samma serie. Formulan är härligt krämig och förpackningen - ja den talar ju för sig själv. Den lyxiga hylsan har en liten spegel på toppen, praktiskt när man vill bättra på färgen.

Taupefynd från Max FactorEn taupefärgad ögonskugga är en bra bas i sminksamlingen.Om någon som precis har börjat bygga upp en sminksamling frågade mig vad jag tycker man ska börja med skulle en av produkterna jag rekommenderade vara en taupe/gråbrun-ögonskugga. Jag har några stycken och är egentligen på jakt efter en ljus variant som lutar mer åt det beigegrå hållet, eller "greige" som Max Factors make-up artist Tomas Lenneryd kallar färgen. 

I lördags var jag inne på Cubus som fortfarande hade några få produkter kvar sedan utförsäljningen med 50 procent rabatt på all kosmetika. Det såg ut som om en tornado hade dragit fram bland hyllorna och trist nog var många förpackningar öppnade,kladdiga och med trasigt innehåll. Varför ska det bli så bara för att det är rea?

I dagsljus utan blixt.

Jag kunde naturligtvis inte gå ut ur butiken utan att ta ett varv vid sminkdiskarna och där låg Burnt bark 107 från Max factor och väntade på mig. Det här köpet beror enbart på realockelsen och det faktum att jag endast betalade 47 kronor för ögonskuggan.Färgen är snygg men jag tror att det är bäst att använda någon form av primer när skuggan ska användas. Det var oerhört lätt att tvätta bort swatchen från handen, tvål och vatten tog med lätthet och utan gnuggande bort alla spår av färgen.


Inomhus utan blixt.


Ögonskuggan är lagd med rent finger på naken hud.


Doft

Jag är på jakt efter en ny vardagsdoft. Just nu använder jag en aromaspray från Clarins Eue Ressourcante ur Wellbeing-serien som jag är väldigt nöjd med, men eftersom jag dagligen använder den har jag har tröttnat lite och behöver variation.Det jag söker är en fräsch och lätt doft. Eau de parfume och även eau de toilette upplever jag som för tunga till vardags därför är jag mer inne på bodyspray, aromadofter och liknande.Clean har många underbara dofter men jag tycker en flaska är alldeles för dyr, ofta kostar de 700-800 kronor. Library of Fragrance by Demeter är en billig serie med aromadofter. En del hävdar att de liknar Cleans dofter men det håller jag inte alls med om. Jag hade ett exemplar av Laundromat som jag bytte bort på Pret-ty. Philosophys dofter brukar hyllas och hypeas. Jag har testat Baby Grace och den var ok men inte fantastisk. Jag valde mellan den och Amazing Graze och ångrade snart att jag inte köpte den senare. Den kan vara värd ett nytt försök framöver när jag har vägarna förbi COW parfymeri i Stockholm.


Eau d'énergie från Biotherm är en kroppsspray som jag har sniffat på många gånger och som faller mig i smaken. Den har ett överkomligt pris också, vet inte varför det inte har blivit ett köp,kanske saknas det där lilla extra.

Igår var jag inne på The Body Shop och spanade runt efter dofter men jag upplevde att de har minskat sitt parfymutbud. Japanese cherry blossom har jag provt som body butter en gång tidigare. Det är en ganska söt doft som jag vid första intrycket gillar men som efter en tids användande istället övergår till att ta över för mycket och ger en negativ antieffekt som blir illamåendeframkallande. Alltså inget bra alternativ.

Det finns en vagt inplanerad Ålandskryssning under hösten som jag hoppas blir av, då skall jag förhoppningsvis få tillfälle att hitta en doft till ett förmånligt pris. Jag skall vid samma tillfälle leta efter hudvård och ytterligare ett Rouge Volupté-läppstift från YSL.Men det är en annan historia.


Förvaring

Liksom de flesta sminknördar med ständigt växande samlingar är bra förvaring en svårt nöt att knäcka. Jag är i akut behov av att hitta en ny lösning till det smink som jag oftast använder. Som det är nu har jag sakerna utspridda i olika sminkväskor, badrumsskåpet och i en Helmer.
En Helmer kan rymma många saker.I min har de två översta lådorna vikts åt smink som jag inte använder dagligen. Resten av lådorna innehåller verktyg och material till en annan hobby jag har. Här ryms smink som jag inte använder dagligen. Rouge, ögonskuggor och puder samt bronzers.

I byrån Helmer förvarar jag smink jag sällan använder eller sådant som för tillfället inte används pga säsong. Det är den förvaring som jag har bäst ordning bland. Det smink jag oftare använder har jag i badrummet av praktiska skäl, det är där jag alltid sminkar mig och det är där det råder fullt kaos.

Här återfinns produkter som jag ofta använder exempelvis ögonpennor och läggstift/glans. Penslarna som förvaras här är det dock sällan jag använder. Som synes har min samling ingen vidare struktur eller ordning men som de flesta som har det rörigt vet jag (oftast) var jag har mina produkter och har någon form av ordning i oredan så att säga;-).

Bilden längst till vänster borde vara censurerad men så ser alltså den krassa verkligheten ut här hos mig. Det är rörigt, svårt att hitta och saknar all form av ordning och struktur. Helst vill jag ha fler hyllor men inte ett öppet hyllsystem utan dörrar. Dörrar håller förhoppningsvis en del fukt borta,det blir mindre dammigt plus att helhetsintrycket i badrummet blir prydligare. Jag vill även att sminket skall vara lättillgängligt så man slipper dra fram och tillbaka, upp och ned med exempelvis stora verktygsväskor. Jag önskar också att förvaringen ska vara överblickbar.
Main Box

The clear cube är en smart sminkföraringsmöbel som kan beställas från USA. http://www.theclearcube.com/index.html Men smakar det så kostar det -  en byrå med fem lådor kostar 275 $ plus frakt. Fördelen med clear cube är att man får bra överblick och slipper leta eftersom boxen är genomskinlig,det finns även små insatser man kan köpa till för att få ytterligare struktur och ordning. Föredrar man däremot dold förvaring är det knappast den här boxen man söker. Jag skulle gärna ha ett eget exemplar av den genomskinliga kuben men det skulle ändå inte lösa förvaringsfrågan i mitt nuvarande badrum eftersom det är för trångt. Inte heller får jag in fler möbler i vare sig hall eller sovrum så det ser ut som om en väggfast hylla är det enda alternativet just nu. IKEA är ju experter på bra förvaring men senast jag var där hittade jag inget som gav mig någon aha-upplevelse men det är svårt när man inte vet exakt vad det är man söker. Sökandet går vidare...

Nagellack ur MAC Venomous Villains

Mac släpper ideligen nya kollektioner och det kan vara svårt att hänga med i tempot och hålla sig uppdaterad. Jag försöker plocka russinen ur kakan och köpa det jag verkligen vill ha, om jag hinner vill säga.Eftersom många produkter i kollektionerna är limited edition brukar de snabbt sälja slut. För oss som har en bit till närmsta Macdisk har det tidigare inneburit att man har gått miste om en del godsaker, men sedan Kicks.se har startat näthandel blir möjligheten att handla Macprodukter avsevärt bättre. Det kan i och för sig vara så att det endast är basutbudet och inte kollektionerna som kommer att säljas via nätet. Det måste jag kolla upp och återkomma till.

 

Macs kollektion Venomous Villians har hämtat inspiration från ondskefulla Disneyfigurer. Lipgloss bitch http://www.lipglossbitch.se/2010/08/mac-venomous-villains-part-2/ visade igår upp del två ur kollektionen och det enda som väckte mitt intresse var nagellacken.Men vilka lack! Jag är ingen stor nagellacksfantast även om jag tycker det är kul och har ett gäng av varierande kulörer, men då och då får jag syn på nagellack som jag blir kär i och som jag känner att jag bara måste ha. Nu har det hänt igen - se bara på dessa läckerbitar med sina annorlunda, duochroma fäger. "Mean and green" har jag sett i liknande varianter exempelvis det hypade lacket "Peacock Feathers" från Nubar, men tillsammans bildar den här trion en underbar och unik färgcocktail. Helst vill jag inte köpa dem osedda men med tanke på att de snabbt kan bli utsålda är det värt den risken, dessutom kommer de säkert bli flitigt swatchade på nätet. "Formidable" känner jag att jag måste ha oavsett, färgen är vansinnigt lockande, förförsikt vacker och mystisk. Den får mig att associera till en magisk stjärnhimmel och förtrollade brunnar.

Kollektionen når butikerna i oktober.

 

 

D

Nail Lacquer (120 sek, 135 nok, 110 dkk)

Formidable! (LE)

Bad Fairy (LE)

Mean & Green (LE)

Källa: http://www.lipglossbitch.se/