Ögonskugga som rougeIbland kan en produkt som egentligen har ett annat användningsområde göra sig utmärkt på andra sätt och det är kul att experimentera. Jag var trött på mina rouge och sugen på något nytt. Jag rotade fram ögonskuggan # 672 Apricot från Viva La Diva ur gömmorna och gav den nytt liv som blush. Färgen är en  fin guldskimrande, rosatonad korall.Liksom Nars Orgasm innehåller den en hel del guldskimmer så det finns vissa likheter mellan dem förutom att Apricot drar mycket mer åt rosa. På kinden blir resultatet en fräsch, hälsosam rosighet med glow.


Bilden är justerad för annars syntes knappt blushern på kinden, färgen är aningens mer rosa på bilden än i verkligheten

En jämförelse mellan Orgasm och Apricot. Inte på något sätt en dupe eller ens samma färg men det guldiga skimret förenar dem, även om det inte framträder lika mycket i Apricot på bilden nedan, och på kinden blir skillnaden mindre uppenbar.Viva la divas ögonskuggor är av bra kvalité, de är rikt pigmenterade och man får mycket ögonskugga för en femtiolapp. Jag vet inte om Apricot finns kvar i sortimentet eftersom den har några år på nacken men springer ni på den tycker jag definitivt att ni skall ta en närmare titt då den är fin både som ögonskugga och som rouge.

Ur skafferiet - ansiktsspray

Vi tar väl och kikar in i mitt skafferi igen. Den här gången handlar det om ansiktssprayer med återfuktande och/eller fixerande egenskaper.


Från vänster: e.l.f Makeup Mist & Set, evian Eau Minérale Naturelle, Avène Thermal Water, Mac Fix +, Lema Natural Rosewater, Uriage Eau Thermal D'Uriage, Vittel Atomiseur d'eau minerale naturelle.

Det började med en ansiktsspray från Biotherm Biosource Biosensitive som jag gjorde slut på, ett mycket bra vatten som återfuktade och lugnade stramande hud. Jag skulle gärna köpa den igen men som synes är det inte särskilt behövligt så det dröjer nog ett tag.

Ansiktsspray är skönt att ha till hands när huden behöver en snabb fuktboost eller om man vill ha ett komplement till sin hudvård. Min känsliga hud reagerar på traditonella ansiktsvatten därför föredrar jag att använda ansiktsspray istället även om jag sällan använder det som ett moment i rengöringsproceduren. Det finns lite olika typer av ansiktspray även om de liknar varandra och jag har några av de olika varianterna.

Sprayer med fixerande egenskaper som exempelvis e.l.f:s är bra att avsluta en lagd makeup med då den hjälper sminket att sitta på plats och förlänger hållbarheten. Sprayen innehåller vårdande ingredienser som Aloe vera, grönt te, gurka och A,C och E-vitamin men även alkohol och parabener vilket kan vara bra att känna till om man är känslig för det.I Frankrike har det länge funnits naturella ansiktssprayer, de är rätt och slätt mineralvatten med mineraler i ( te x sulfater, natrium, natriumbikarbonat, kalcium, magnesium,kalium) och nitrogen på flaska, vattnet kommer från olika naturkällor. I praktiken torde det gå lika bra att hälla lite mineralvatten utan kolsyra i en blomduschflaska då det är samma ingredienser (minus kvävet) och ta med till stranden eller ha vid dataskärmen om man inte har ett eget exemplar av exempelvis Eviansprayen. Skillnaden är att den köpta sprayflaskan har längre hållbarhet och att sprutmunstycket är sterilt, har man gjort ett eget ansiktsvatten bör man därför tänka på att inte låta det stå för länge utan fylla på nytt vid behov istället. Evian Eau Minérale Naturelle, Avène Thermal Water,Uriage Eau Thermal D'Uriage och Vittel Atomiseur d'eau minerale naturelle tillhör alla den här typen av naturlig ansiktsspray.Om du har vägarna förbi Bulgarien tycker jag att du skall titta närmare på den inhemska hudvården. Bulgarien är känd för sina egenproducerade rosenprodukter. Jag köpte en handcreme till min kattvakt och en ansiktsspray Natural Rosewater till mig själv för cirka fem kronor styck på en marknad. Rosor har antiseptiska och antiinflamatoriska egenskaper och innehåller c-vitamin,  vilka de övriga ingredienserna är i ansiktsvattnet har jag dessvärre ingen aning om eftersom innehållsförteckningen är skriven på bulgariska. Jag upplever vattnet som behagligt och återfuktande och det har den karaktäristiska rosdoften.Macs Fix + har liknande innehåll som Biorhermvattnet jag pratade om inledningsvis dvs mineraler och vitaminer samt glycerin, den sistnämnda ingrediensen verkar bakteriehämmande och finns i de flesta hudcremer. Dessutom innehåller  Fix + gurka, kamomill och grönt te som är lugnande för huden.Ansiktsprayer kan alltså ha varierande egenskaper och skilda använingsområden och syften. Gemensamt för dem är att de känns uppfriskande och samtliga kan användas för en qvick fix. Har du några ansiktvatten i sprayform och i såfall vilka?

Nyshoppad blandad kompott


Häromdagen när jag var på stan och minishoppade glömde jag att jag skulle ha köpt en fuktmask från Lumene också. Idag var det vintermarknad i stan så det blev en sväng där och lite billiga inköp, sedan gick jag till Kicks för att köpa masken. Dessvärre fick jag reda på att den har utgått ur sortimentet, Lumene håller på att byta ut sitt sortiment och varornas innehåll för att göra produkterna parabenfria vilket ju är bra. De flesta produkter har återkommit plus några nytillskott men typiskt nog inte masken, expediten på Kicks hade heller ingen information om varför. Istället för masken blev det annat smått och gott som plåster på såren.


Ringblomssalva, Nailstar Nailart silverglitter, Charisma Basecoat/Ridgefiller, Lumene Sensitive Touch Instant Relief Serum, Moisture Mask Jordgubb, Kiss Maximum speed nail glue, Isadora Eye shadow quartet # 59 Mauve Delight, Isadora Eye shadow quartet # 35 Pearls.
På marknaden köpte jag mitt första nailartlack och ett som jag trodde var nagellack men som visade sig vara ridgefiller och baslack men det funkar som nagellack också. Ringblomssalvan har jag inte provat tidigare men det är en allroundsalva som sägs vara en mjukgörare med antiseptiska egenskaper som vårdar och läker torr, känslig hud och småsår och hudsprickor. Konsistensen är vaxig och ganska fet. Kan vara kul att testa tänkte jag och köpte en liten, 15 ml burk.Mitt favoritserum från Biotherm är snart slut så jag behöver ett nytt. Ett fuktserum är ett nödvändigt komplement till min hudvård på vintern. Jag tänkte budget idag och Lumene brukar ha bra hudvård i budgetklassen. Det var extrapris på Lumene Sensitive Touch Instant Relief Serum, 135 kronor kostade det mot 199 kronor som var ordinarie pris på Kicks.Nu när masken jag skulle ha inte fanns funderade jag på alternativ. Weleda hade en 30 ml fuktmask som kostade 199 kronor och Clinique har en som jag har provat tidigare, den upplevde jag som ganska bra men inte fantastisk så jag vill istället prova något nytt. Jag konstaterade att Cliniquemasken var mer prisvärd, 100 ml för 289 kronor. Efter en stunds övervägande och velande fick det bli en engångsmask igen tills jag har hittat en större maskförpackning som jag vill ha. Jordgubbsmasken är ett oprövat kort som sägs ha återfuktande och mjukgörande egenskaper som passar alla hudtyper.Jag kunde inte motstå färgerna i de här kvartetterna av olika skäl; dels har jag varit på jakt efter en kall och ganska ljus guldig ögonskugga, färgen längst upp till höger i den vänstra paletten är en sådan, dessutom är hela paletten användbar med sina neutrala toner. Formulan är jättehärlig, krämig, skimrande och skuggorna är välpigmenterade. Ärligt talat hade jag hoppats hitta liknande färger från något "roligare" märke, jag har aldrig ägt några ögonskuggor från Isadora just på grund av att märket känns mainstream och lite trist även om de gör bra smink. Men jag skärpte mig och lät kvalité och färgval gå före prestige.

Den andra paletten föll jag för när jag såg de lila tonerna. Jag tycker det är fint med lila ögonskuggor men tycker själv att jag bara passar i ett begränsat antal nyanser. Blå ögon kan lätt ge ett rödgråtet intryck av vissa lila toner så jag är försiktig. De här lila nyanserna är perfekta och så snygga, som namnet antyder - Mauve Delight - så är det lite dovare lila toner som drar åt gråbrunt, jag är generellt väldigt förtjust i mauve. Den mörkaste skuggan längst ned till höger är vrålsnygg och har ett subtilt rosalila glitter som framträder i vissa ljus. Det är tack och lov inga mängder det handlar om eller en glitterögonskugga i traditionell mening som skvätter glitter överallt. Jag har ljusat upp bilden för att försöka fånga den duokroma färgskiftningen, själva basskuggan är mörkare i verkligheten. Den är verkligen läcker och jag längtar efter att få sätta penseln i skuggorna.
E.l.f Studio blush Pink Passion


Om det är möjligt att fotografera ihjäl sig så lyckades jag nästan med det när jag försökte fånga färgen på Pink Passion Studio Blush från e.l.f. Nyansen är en lysande rosa färg, nästan lite neonaktig som får mig att minnas 80-talet som var de rosa rougens första storhetstid*. Färgen blir vare sig lika intensiv eller neonlik på kinden som i dosan.Här följer ett bildregn som ett försök att visa dess egentliga färg och hur den ser ut  i olika ljus.
Pink Passion är välpigmenterat, ett lätt tryck med rougeborsten i dosan är tillräckligt, dock är färgen lätt att blenda så man behöver inte vara rädd att färgen skall ta över eller att man kommer se ut som en påskkäring. På huden blir resultatet dockliknande, ljust rosiga kinder, en mycket fin färg. Jag har försökt fotografera resultatet som det ser ut i ansiktet men har inte lyckats fånga det på bild. Jag känner mig extra tacksam för att det finns digitalkameror efter det här inlägget kan jag säga. Jag skall också påpeka att eftersom färgen är såpass lätt att sudda behövs en bra grund under för att få rouget att stanna på plats under dagen (eller kvällen).

Lite mer spam

På den sista bilden till höger har färgen blendats och det är ungefär så det synliga resultatet blir på kinden.

* Vi som var med när det begav sig minns med viss fasa hur makeupen såg ut då och hur den följde ett standariserat schema; Kornblå kajal och mascara och ett skrikigt rosa rouge som även användes på ögonlocken. Separata rougeborstar var inte lika vanligt att den stora massan köpte på den tiden, de flesta använde den lilla penseln som ingick i förpackningen. Om det var bristen på kunskap eller om modet föreskrev de skarpa strecken som blev följden  av penselns drag på kinden ska jag låta vara osagt. Jag tyckte inte det var snyggt då heller och när jag väl började sminka mig valde jag ett persikofärgat rouge från Jane Hellen som första blush. Jag var så traumatiserad att det dröjde till en bit in på 2000-talet innan jag dristade mig till att köpa ett rosa rouge igen. Och det var det nog många som var för rosa rouge höll sig borta tills looken jag-har-varit-på-promenad- i- vinterlandskapet-rosigheten kom på modet.  Nu vet jag att det inte är färgen det är fel på utan appliceringstekniken. Man kan applicera rouge på många olika sätt så att resultatet blir fint, fast de där hårt målade strecken kan i min värld aldrig bli snyggt.

Borstar från EM


Det här var ju inte kul. Min kära kabukiborste från Everyday Minerals har gått sönder, borsten lossnade från skaftet. Jag har försökt vara försiktig och vet inte om det beror på att det har kommit ned vatten i skaftet eller om limmet har lossnat ändå. Borsten är flitigt använd sedan något år tillbaka men borde nog hålla längre än så. Det går att trycka tillbaka borsten på skaftet och använda den ändå men man får inte samma precision när borsten är lös. Jag ska göra ett försök att limma ihop den med något lämpligt klister - någon som har något bra tips?Jag har under en tid funderat på att köpa EM:s Flat topp kabuki som ger mer täckning och nu torde vara ett bra tillfälle att testa den. Pris 11 $.När jag surfade runt bland borstarna hittade jag en annan högintressant liten goding, ingen traditionell kabuki utan en borste som har många användningsområden och som säkert kan användas till mineralfoundation också. Tapered Sculpting Face Brush. Nu rycker det våldsamt i klickfingret måste jag säga. Borsten kostar 12 $.Bubblegum

Idag är det Hypershine Lip Gloss i färgen Bubblegum från e.l.f som pryder läpparna. Puuut!Glosset har en ljust rosa färg som påminner en hel del om Nars-klassikern Turkish delight. Bubblegum är dock lite mer transparent än Narsglosset som är ganska opakt för att vara en såpass ljus färg. I like it.


Från vänster:Bubblegum och Turkish Delight

Glosset kostar under 20 kronor hos e.l.f cosmetic

Dior Extase mascara


Jag brukar passa på att köpa lyxmascaror när jag får ett tax-freetillfälle. Ett sådant tillfälle var i somras när jag kryssade jag till Danmark, jag vet inte om jag sparade så mycket i tax-freeshopen med tanke på svenska kronans svaga kurs i förhållande till den danska men handla gjorde jag iallafall, bland annat Diorshow Extase Instant Oversize Volume Mascara. Jag är ett stort fan av Dior Show Original därför lockade ovanstående extravaganta beskrivning - vem vill inte ha extatiskt voluminsa ögonfransar? Att framställningen högst sannolikt var orimlig förträngde jag och gick till kassan.


Diorshow Extreme är enligt Dior deras första mascara som har berikats med särskilt vårdande ingredienser som ger ögonfransarna extra glans. Borsten är inte lika tjock som originalet men inte heller smal, normalstor är väl rätt beskrivning. Borsthåren är sicksackformade för att fånga upp både långa och korta ögonfransar. Det tycket jag att man kan se att den lyckas med också om man tittar nära, om borsten däremot gör någon skillnad mot andra likvärdiga borstar ska jag låta vara osagt. Syftet med borstens utformning sägs också göra att varje enskild frans fångas upp för att individuellt öka volymen.


Reaktionen vid första användningstillfället var besvikelse, det hände inte mycket, volym vid fransrötterna men topparnas längd och tjocklek såg mest ordinär ut. Jag tycker man kan förvänta sig mer av en mascara som hävdar att den ger extatiskt överdimensionerade ögonfransar, ögonblickligen dessutom. Jobbar man med borsten får man dock upp både volym och längd, det minskar fransarnas separation men det är väl å andra sidan naturligt eftersom det är en volymmascara. När mascaran väl är på plats sitter den hela dagen utan att fälla eller smula sig. Bilderna visar hur resultatet blir när mascaran har torkat till en del efter en tid i behållaren.


Den största invändningen jag har är livslängden. Jag öppnade Extase i början av december och den är redan torr, men det är delvis mitt eget fel.
Korken har inte förslutits ordentligt och det beror i sin tur troligtvis på att det har bildats rester som har torkat runt mynningen eller borstskaftet i locket, det borde vara lätt att torka bort men det har jag inte försökt. Det är dock en berättigad fråga varför detta inte händer alla mascaror, jag drar slutsatsen att Diors mascarainnehåll torkar  snabbare än andra, jag har märkt samma sak med Dior show original. Det finns en fördel med detta och det är att mascaran ger ett bättre resultat när den har torkat in lite, myntets baksida är att den får kaseras innan tre månader har gått och det är underkänt betyg för en såpass dyr produkt.

Mascaran lever inte upp till sitt namn och jag föredrar originalet framför Extase för att få maffiga, voluminösa fransar. Man kan få likvärdigt resultat av betydligt billigare konkurrenter men det är heller inte en dålig mascara. Betyget får därför stanna på en medelmåttig trea med reservation för dess korta livslängd.
Betyg 3Fotnot Med facit i hand och när jag jämför Dior Extase med Lancome Hypnose Drama inser jag att Hypnose betyg bör sänkas från en trea till en tvåa. Extase ger ett bättre resultat med mer separerade fransar än Hypnose Drama. Jag kommer därför korrigera inlägget med recensionen av Drama.

Lite nytt


Jag behöver en ny mascara så det blev en snabb sväng upp på stan. Jag ville köpa Cliniderms Redness Rescue Target Cream också men den har inte kommit ut än här än. Jag nöjde mig förnärvarande med detta:Det blev en fotcreme från Scholl och High impact mascara från Clinique. Det är så tråkigt att lägga pengar på en fotcreme men det var tyvärr en nödvändighet eftersom jag har torra fötter (surprise) och har fått ett par hälsprickor.Det är första gången jag testar en Cliniquemascara så det ska bli intressant att se vad jag tycker, jag har hört mycket gott om dem. High End-mascarorna har blivit så löjligt dyra att jag var tvungen att hitta alternativ, jag har ingen lust att lägga ned en mindre förmögenhet på en nödvändighet och min smärtgräns går vid 250 kronor en summa som har passerats med råge av de flesta lyxmärkena som numer ligger över 300 kronor. Det värsta såg jag idag på Kicks där en av Estee Lauders mascaror kostade hutlösa 380 spänn! Vem är beredd att betala så mycket pengar för en mascara? Clinique har som tur är inte följt den prisutvecklingen och därför får väl 205 kronor räknas som riktigt billigt i det här sammanhanget.

En beauty 3a, #7

Det har blivit dags för den sjunde delen av LipGloss Bitch temaserie 1beauty 3a. Den här veckan handlar det om tre favoritverktyg för ögonmakeupen som ofta används.Tops
Jag skulle inte klara mig utan tops, jag använder dem varje dag. De är bra att korrigera misstag med, ta bort nedfall och de kan även användas för att sudda linjer med, de funkar också att applicera smink med om det kniper. Tops är en väldigt bra uppfinning helt enkelt.Mac #217
Man skulle kunna tro att det är min ena katt som har donerat päls till borsten, de är lika mjuka och har samma färg. Jag gillar den här hypade borsten pga dess egenskaper, den är stor, fluffig och mjuk och så härlig att jobba med. Jag använder den för att blenda, applicera skuggor med och vinklar jag den fungerar den även till globlinjen. En solklar favorit.

Tredje alternativet blev svårare eftersom jag velade mellan två stycken. Den äldsta vann för den är den enda i sitt slag bland mina penslar och är oumbärlig för mig.FOB Eyeliner pencil
Det här är en gammal trotjänare som jag köpte i mitten på nittiotalet. FOB finns inte längre tyvärr, det var kvalitativa och billiga verktyg som fanns att köpa på HM. Jag använder den nästan dagligen till eyeliner och att låsa skuggor med runt ögat. Borsten är styv vilket är nödvändigt för att applicera eyeliner med men borsthården är lena och känns inte stickiga. Formen är smal och spetsig.Ozzy
Min största favorit av alla som också är hårig och mjuk, han slipper dock att vara verktyg men var intresserad av penslarna. Kolla vad vindögd han blev, bedårande söt! Till höger är penseln som hamnade utanför listan och som jag motvilligt valde bort - Sephora Blending 137. Oops nu lyckades jag få med den ändå, låt oss kalla den bubblare då.


Face Leva

Dagens läpp är läppstiftet Leva från Face som har en ljus, kall, aprikos färg som är helt ljuvlig.

Leva är ganska skirt i konsistensen, den egna läppfärgen lyser inte igenom men den har ändå inte en heltäckande formula. Ytfinishen blir lätt glansig. Jag gillar Leva skarpt.

Depend våren 2011


Svenska Depend gör bland annat budgetnagellack som utöver bassortimentet ges ut i några kollektioner per år. De brukar hänga med hyfsat i vad som gäller men kan ta lite mer tid på sig än övriga märken att plocka upp en trend. Hursomhelst så gillar jag de små billiga lacken, det är mycket sällan jag har förbrukat en hel nagellacksflaska innan den har hunnit segna till och blivit gammal därför är det så bra att lacken kommer i miniflaskor om 5 ml och att prislappen är på 25 kronor.Vårkollektionen 2011 består av tolv nagellack i ett skiftande färgspektra. Inget märkvärdigt eller nyskapande men det är användbara lack i klatschiga färger som passar fint på vår och sommarhänderna. 227 (i mina ögon mer turkos är mintgrön), ljuslila 222 och rosa 220 tycket jag är finast men favoriten är nog korallfärgade 135. Jag känner inget ha-begär även om jag har svårt att släppa 227 med blicken och kommer förmodligen inte köpa något ur kollektionen, men det kanske känns annorlunda när man har dem framför sig i butik.

Vad tycker ni om färgerna i vårkollektionen?
e.l.f browkit

Det blir en det e.l.f här nu men jag ska försöka att varva med andra inlägg också så det inte blir för ensidigt. Kerstin var intresserad av att titta närmare på Studio Eyebrow kit, jag uppskattar feedback från läsarna och ni får gärna tipsa mig om vad ni vill läsa mer av, så ett inlägg om och recension av kittet kommer här.


Studio eyebrow kit är en ögonbrynsduo som består av ett färgat vax och en något ljusare puderskugga. Kittet finns i fyra nyanser där den mörkaste heter Dark, den näst mörkaste Medium sedan kommer light som tidigare var den ljusaste nyansen men numera är det alltså Ash som är det. Färgåtergivningen av kitten på elfs hemsida ligger nära dess verkliga färger tycker jag.

Färgerna i Ash är kalla, vaxdelen har en mellanmörk gråbrun ton medan puderskuggan består av en ljusare gråbeige nyans. Vid en första anblick tyckte jag att färgerna verkade vara väl ljusa, puderskuggan är ljusare än min naturliga ögonbrynsfärg därför var jag tveksam till om Ash skulle vara passa mig. Men efter att ha sökt information och sett att den näst ljusaste nyansen light har röd underton avskrev jag den som intressant och  chansköpte Ash vilket jag definitivt inte har fått anledning att ångra, men det beror också på vilken effekt man är ute efter. Jag är nöjd med färgen på mina ögonbryn och känner inget behov av att förmörka dem utan använder kittet för att jämna och snygga till brynen.

Duon är förpackad i en svart snygg och praktisk dosa med lock där ena halvan är transparent och den andra delen innehåller en spegel, en liten snedställd applikatorspensel medföljer i kittet men den är skräp. Jag använder istället elfs Studio Small Angled brush som gör ett bra jobb.Man kan använda vaxet och skuggan på olika sätt, en del föredrar att fylla i sina ögonbryn med en skugga och avsluta med vax för att fästa färgen och bevara formen. Jag har provat lite olika kombinationer och har funnit att det för mig fungerar bäst om jag jag först drar ett par penseldrag i vaxet sedan ett drag i puderdelen och sedan försluter  färgen med ytterligare ett drag i vaxet igen. Har man ljusare ögonbryn fungerar det förmodligen bättre om man gör på det förstnämnda sättet eftersom den teknik jag använder ger mest färg och har man blonda eller väldigt ljusa ögonbryn är det troligtvis tillräckligt att enbart använda sig av puderskuggan åtminstone om man bara är ute efter att fylla i brynen lite lätt. Vill man däremot förstärka ögonbrynen kan man med fördel dra på med mer färg. Vid ett tillfälle använde jag kittet på en äldre person för att återskapa intrycket av naturliga ögonbryn. Hon har väldigt ljusa ögonbryn och har med åren märkt att brynen blivit glesare, stråna färre och ljusare. Hon önskade sig ett par ögonbryn som inte ser ut som två mörka streck utan på ett naturligt sätt ramade in ansiktet mot det vita håret. Jag använde Ash på henne på samma sätt som jag gör på mig själv, jag valde den tekniken eftersom det var fråga om att skapa ett intryck av ögonbryn som hon tidigare har haft men som har försvunnit med åren. Tyvärr tänkte jag inte på att ta någon bild men hon blev nöjd och resultatet blev naturliga ögonbryn som inte såg påmålade ut.


Från vänster: Enbart puderskugga, enbart vax, vax+puder+skugga, vax+skugga. På bilden syns det ingen skillnad på de två sistnämnda appliceringssätten, förutom att den sista linjen ser mjukare ut, men det gör det alltså i verkligheten där strecket näst längst till höger är det mörkaste.


Före och efter
Som synes på före och efterbilderna ger appliceringen av färgerna ingen större effekt brynen ser bara lite mer groomade ut. Det går att få ett mer synligt och mörkare resultat än på bilden men är man ute efter markant förstärkta och markerade ögonbryn bör man satsa på någon mörkare nyans än Ash.

Jag tycker Studio eyebrow kit är otroligt bra, både kvalitén på själva produkten och resultatet det ger är oklanderligt. Den snygga och praktiska förpackningen är en bonus. Penseln går att använda i nödfall men är av dålig kvalité; borsthåren spretar och saknar den stuns som behövs för ett väl utfört arbete, men det är sällan medföljande applikatorer i diverse sminkförpackningar är något att ha överhuvudtaget oavsett märke. Färgen är mellanpigmenterad och byggbar, är lätt att plocka upp på penseln och enkel att applicera. Vaxet blir jämnt fördelat men jag föredrar ändå att borsta igenom brynen efter appliceringen för att få den form jag vill ha. Dosan innehåller 2 gram/0,7 Oz och kostar 43 kronor.
Betyg: 5

Tips! När man väljer ögonbrynsfärg bör man ha i åtanke att resultatet blir mörkare i praktiken än vad färgen i förpackningen ger intryck av och det gäller såväl produkter som detta kit som ögonbrynspennor, mascaror och skuggor. Mitt råd är därför att även om man är ute efter skarpa ögonbryn är det inte nödvändigt att välja den mörkaste ögonbrynsfärgen, i det här fallet Dark eftersom det näst intill ger svarta ögonbryn - om det nu inte är det man vill ha förstås.


Dagens läpp i glossiga MauveDagens läpp är e.l.fs Hypershine lipgloss i Mauve. Namnet är missvisande då det inte är mycket av en mauvefärg som ju ska dra åt det grålila hållet. Istället är det en nudefärgad brunbeige nyans, helt ok det också men det här glosset borde ändra namn. Jag gillar det, det enda jag har svårt för är den unkna genomträngande doften av vanilj.På läpparna blir färgen transparent med en hint av färg, perfekt de dagar man inte känner för så mycket färg på läpparna den glossiga finishen gör dock att läpparna hamnar en del i fokus ändå så vill man ha en ännu mer nedtonad look väljer man något annat.


Hypershine lipgloss innehåller 10 mg och kostar cirka 20 kronor.

ClassyVi tar väl och kikar på lite av innehållet i e.l.f-paketet redan nu tycker jag. Läppstiftet Classy ur det ordinarie sortimentet har en krämig, täckande fin rosa färg som känns behaglig på läpparna. Formulan skulle kunna vara ett av läppstiften i Mineral Line, jag upplever ingen större skillnad. Jag förstår att Classy är en storsäljare det är mycket läppstift för knappt 20 kronor.

I dagsljus


I lampljus


En jämförelse mellan Classy och Runway Pink


Till vänster Runway Pink både på handen och på läppbilderna.

Ny e.l.f-laddningÄntligen kom mitt paket från e.l.f som jag beställde för snart fyra veckor sedan. Paketet innehöll en hel del. Bilden som är tagen med blixt visar produkternas verkliga färg bättre.Eyes:
Brightening eyeliner Midnight
Eyebrow kit Ash

Lips:
Lipstick Classy
Hypershine Lipgloss Bubblegum
Hypershine Lipgloss Mauve
Superglossy Lip Shine Candlelight

Face:
Studio Mist and Set
Studio Blush  Pink Passion
All over cover stick Apricot Beige

Nail:
Nail polish Metal madness
Nail polish Innocent
Nail polish Twinkle


Eyes


Lips


Face


Nails


Vad jag kan säga redan nu är att ögonpennan verkar efter en snabb test vara bättre än Mineral Eye Liner. Mist & Set är mindre än jag trodde den skulle vara. Jag fick av någon anledning två exemplar av Hypershine lipgloss Bubblegum. Jag kommer beställa fler färger av Super glossy lip shine.  Concealerstickets nyans Apricot beige är för mörk mig, det var verkligen svårt att avgöra vilken färg jag skulle ha men det kan komma till användning i sommar, kanske testar jag en ljusare nyans i nästa beställning. Nagellacket i Innocent ser ut att vara öppnad och använd :(, det har hänt mig en gång tidigare och även andra har blivit drabbade har jag hört. Väldigt märkligt och irriterande tycker jag. Jag skall iallafall påpeka det för elfs kundtjänst.

Närmare beskrivningar och omdömen av produkterna kommer.

Tweak och Excite

Dra på trissor, I'm in love! Illamasqua here I com. Ja, som de flesta som blir rusiga av förälskelse känner jag mig ivrig och irrationell och vill genast träffa min kärlek. I ett inlägg nyligen berättade jag om min önskan att hitta ett korallrosa rouge, ett av dem jag visade i inlägget var Illamasquas Tweak. Igår ramlade jag över ett youtubeklipp där Tweak och en annan skönhet; Excite visades upp och swatchades och jag föll som en fura. Färgerna ser helt underbara ut, lysande och granna och oerhört pigmenterade, där gäller det att vara lätt på handen.Båda är puderblushes.

Om ni vill se vad jag menar så kommer det här. Spola fram till 11:18 om ni inte vill se hela klippet.


En titt på Illamasquas rougeutbud gör mig knäsvag, det finns många som är högintressanta. Hussy (Bright candy Pink), Chased (Bright  rose pink) och Beg med sin gammelrosa ton skulle även de gärna få flytta in hos mig. Samtliga Illamasquas puderrouge är matta. Det vore så himla roligt att få tillfälle att spana in hela sortimentet i verkligheten även om det helt säkert skulle få dyra konsekvenser.

Nail Beauty by MavalaLiksom min hud är mina naglar torra och de splittras eller går av. Det är näst intill omöjligt för mig att spara ut långa naglar som har samma längd, de är hopplösa. Jag har provat mängder med stärkare, oljor och balsam, visst kan jag märka en marginell skillnad av vissa men det är bara att acceptera läget, det finns inga mirakelmedel. Istället använder jag ofta tippar och akryl som jag fixar själv. Många svär vid OPI:s Nail Envy och säger att den verkligen fungerar, det finns en variant för torra naglar som heter Nail Envy for Dry and Brittle nails som jag önskade mig förra julen men fick istället en fin låda med en hel radda produkter från Mavala. (Nail Envy skaffade jag ändå så småningom och jodå, den hjälper delvis).Paketet innehåller:
 • Cuticle Remover - Nagelbandsremover
 • Scientific Penetrating Instant Nail Hardener - som är en nagelstärkare
 • Protective Base Coat - Skyddande baslack som förlänger manikyrens hållbarhet
 • Colourfix - Överlack
 • Mavadry - Överlack som skyndar på torkningsprocessen
 • Mavala Hand creme - fuktgivande och skyddande handkräm som innehåller marint collagen (?). Vad det luddiga begreppet marint kollagen innebär framgår inte av förpackningen.

I locket finns instruktioner om hur produkterna skall användas.

Nu är frågan hur jag ska göra; öppna förpackningen och använda produkterna själv eller kanske byta bort eller sälja hela lådan. Även om det är bra produkter kommer jag inte använda allihop. Ett alternativ kan vara att behålla de produkter som jag har användning för och göra mig av med resten. Nagelstärkaren har jag provat för väldigt längesedan så det kan hända att innehållet är förändrat och att resultatet har förbättrats. Som jag minns det blev naglarna väldigt hårda men inte höll de bättre för det, mina naglar är dessutom hårda av naturen, jag tror att Scientifique Penetrating Instant Nail Hardener lämpar sig bättre för mjuka naglar.

Överväxta nagelband har jag endast på tånaglarna men är det verkligen nödvändigt med en separat produkt för det?
Lacken kan vara bra att ha, Mavala gör kvalitativa produkter och en bra handcreme är väl inte heller fel att ha.

Har ni någon erfarenhet av dessa Mavalasaker, ris eller ros, och kan ge mig ett råd om hur jag skall göra?


Lite hudpyssel

Jag pysslade om min hud idag med peeling och ansiktsmask. Ambitionen är att göra det en gång i veckan men i praktiken blir det högst varannan vecka, jag tycker jag ser på huden när det är dags.

Min hudtyp är torr och känslig med rosaceatendenser och behöver främst fukt, fukt och åter fukt, särskilt på vintern när luften är torr och klimatet kyligt. Jag har få pormaskar och knappt några fetare partier så någon djuprengöring är inte nödvändigt, men döda hudceller som gör huden gråaktig avlägsnar jag med peeling.Den känsliga hyn blir lätt irriterad och bör egentligen använda sig av enzympeeling som är skonsammare mot huden är riviga korn. Ärligt talat så minns jag inte hur jag resonerade när jag köpte peelingen från REN Purifying Facial Scrub, jag var nyfiken på deras sortiment och på en kryssning köpte jag en dagcreme, en ögoncreme och den här peelingen. Cremerna var dussinprodukter som passerade i mängden men peelingen är jag jättenöjd med, huden reagerar inte negativt på den, förpackningen är stor och dryg med pumpdosering. Huden blir len, ren och rosig. Två pumpdrag ger en liten mängd som är lagom dos för ansiktet, jag masserar försiktigt in peelingen och låter den sitta i några minuter innan jag sköljer av resterna.

Eftersom min fuktmask är slut använde jag Masque Lift Express Line Smoothing mask från Chanel. Masken är len och behaglig och återfuktar en del även om det inte är dess huvudsakliga uppgift, istället är det meningen att huden skall få ett lyft och en utslätad effekt. Masken stelnar efter en stund men något synligt lyft kan jag varken se eller känna när masken har sköljts bort men vill man behålla effekten kan man nöja sig med att torka bort eventuella rester när masken har torkat. Min hud känns len och mjuk och det är nog så bra tycker jag men är huden riktigt torr och besvärlig är inte den här masken tillräckligt fuktgivande.

För ögonpartiet har jag en särskild mask Skin-Smoothing Eye Mask från Clarins. Masken är behagligt krämig och återfuktar den tunna huden runt ögonen.


När proceduren är klar ger jag ansiktet en extra boost med ett serum, på vintern föredrar jag det suveräna Aquasource från Biotherm, och avslutar med en vanlig dag- eller nattcreme beroende på vilken tid på dygnet det är.

Det går fort och är inte särskilt krångligt att unna sig en hemmagjord ansiktsbehandling då och då.  Har man inga produkter hemma kan man tillverka både mask och peeling av ingredienser från kylen och skafferiet. Egentligen ska man passa på att koppla av en stund, lägga sig ned och lyssna på lugn musik medan masken verkar. Tyvärr följer jag inte mitt eget råd utan passar på att vara effektiv och springer omkring, men huden blir nöjd iallafall.

Skafferiet - foundations

Nu introducerar jag en ny kategori här på bloggen  - Skafferiet. Visserligen handlar det inte om matvaror men det finns vissa likheter mellan en sminksamlings skrymslen och vrår och ett skafferi fyllt med diverse torrvaror. I skafferiet-inläggen kommer jag visa produkter ur beautysamlingen och jag börjar från ,och med, grunden det vill säga med mina foundations.Att hitta rätt foundation som passar ens hud, behov och önskemål är som bekant inte så lätt. Det finns en djungel där ute. Själv har jag förstås provat några stycken genom åren och både önskemålen och behoven har skiftat. Jag hoppade på mineraltåget väldigt sent av olika anledningar men nu är jag fast. Få foundations blir fina på min hy, stundtals får jag mikroskopiska flagor bredvid näsan och det närliggande kindpartiet, de syns inte när huden är bar men så fort foundation appliceras träder de fram och det ser ut som om huden krackelerar. Inte kul alls, jag har enstaka tendenser till rödaktiga zoner som jag vill tona ned och "givetvis" är rodnaden på samma ställe som flagorna. Jag peelar huden regelbundet och är noga med återfuktning men det råder tyvärr inte bot på problemet.

Mineralfoundations

Man drar lätt slutsatsen att en torr puderprodukt framhäver flagorna än mer men faktum är att det är just mineralfoundation som ger bäst resultat på min hy. Ett vanligt puder som har andra egenskaper än mineralprodukter har dock tendensen att belysa torra partier. Jag gillar det mesta med mineralfoundation, det ger en tunn naturlig utjämning av huden, täckningen är byggbar och mineralerna skänker huden en fin lyster. Möjligtvis är det hållbarheten jag har invändningar mot, täckningen håller inte rodnaden i schack hela dagen, visserligen går det bra att bättra på men jag är inte typen som släpar runt på foundation, kabukiborste och spegel så det får vara. Jag har tänkt prova med en mineralprimer för att försöka få bukt med problemet.


Everyday Minerals och ID Bare Minerals
Jag har två mineralfoundations, den första köpte jag i ett provkit från ID Bare Minerals. Tyvärr reagerar min hud på ingrediensen bismuth oxychlorid vilket gör att små röda utslag och klåda kan uppstå, väldigt synd eftersom jag uppskattar resultatet mycket. Istället använder jag nu Everyday Minerals och det fungerar bra. Det är billiga och kvalitativa produkter, ett stort plus får de för det enorma nyansutbudet, där finns något för alla. Jag har nyansen Fairly light neutral i formulan semi-matt. ID:s har jag i nyansen Fairly Light.

Flytande foundations


Jag har tre flytande foundations: Max Factor Colour Adapt, Revlon Colourstay, YSL Radiance Smoothing Foundation.

För kvällsbruk gillar jag att dra på med en mer täckande bas. Jag har haft Cliniques Continuous Coverage på nittiotalet, den var en stor favorit. Nu var det längesedan jag hade den, det vore inressant att undersöka om jag skulle uppskatta den lika mycket idag. Man förändras ju, både huden och smaken men den är lämpad för torr hy så kanske skulle det fungera. Men jag är ingen krogmänniska längre så det är sällan kvällsmaker är aktuella. Revlons omtalade Colour stay är ganska, om än inte heltäckande. Jag förstår inte alls hypen runt den här cremen, på min hy fungerar den inte alls. Jag har testat att applicera den på de flesta vis; med svamp, duofiberborste, kabukiborste, pensel och med fingrarna men det saknar betydelse, resultatet blir verkligen inte bra. Det ser oerhört sminkat och maskliknande ut, cremen framhäver ansiktshåren och minsta torra hudparti. Jag tycker ibland att det kan vara snyggt med ett synligt sminkat intryck men med Colourstay blir resultatet bara negativt. Colourstay finns i två utföranden, en för normal til torr hy och det är den jag har, och en för hud som är normal till fet. Nyansen jag har är den näst ljusaste och heter 150 Buff.

Max Factor Colour Adapt är som namnet antyder en foundation som ska jämna ut hudens olika toner. Den är väldigt silikonaktig i konsistensen och glider på huden oerhört lätt och det känns också som om cremen lägger sig ovanpå huden. Jag befarade därför att den utjämnande effekten snabbt skulle smälta bort men så är inte fallet. Cremen är förhållandevis täckande. Jag applicerar den först med fingrarna, följer upp med att buffa in den in huden och polera till finishen med hjälp av e.l.fs studio powder brush, resultatet blir en snyggt utjämnad hy med sammetsfinish. Nyansen heter 45 Warm Almond.

Foundationen från YSL; Radiance Smoothing Foundation innehåller ljusreflekterande pigment och är fuktgivande, resultatet blir halvtransparent med lyster. Förpackningen är härligt lyxig men innehållet matchar dessvärre inte min huds behov. Den tonar inte ned det rödaktiga kindpartiet tillräckligt eller förbättra hudens struktur överhuvudtaget och därför får den också mest stå och se snygg ut på hyllan. Radiance Smoothing Foundation passar därför bättre för fin hy som inte har några större behov av att jämna ut ansiktstonen och de som endast vill ha en lätt täckning.


Laura Mercier
Tinted Moisturizer är en färgad dagcreme som huvudsakligen ger ett transparent resultat men har byggbar täckning och finns i en rad olika nyanser, nyansen jag har är Sand.  Jag använder den här cremen på sommaren när jag har fått färg i ansiktet och hudens behov är annorlunda. Dels känns det fräschare med en lätt creme som låter huden andas i värmen och dels minskar färgskiftningarna i ansiktet och de röda partierna planar ut. Denna prisade creme innehåller spf 20 vilket är en bonus, jag hade turen att köpa mitt exemlar med hela 70 % rabatt i Köpenhamn i somras och det är ett bra köp, jag är nöjd med både cremen och det resultat den ger.

Kompaktfoundations
Max Factor Miracle Touch Liquid Illusion, Shiseido Advanced Hydro Liquid Foundation

Kompaktdosorna föredrar jag när jag har bråttom eller är mer otålig än vanligt. Med den här typen av foundation går appliceringen snabbt och smidigt. Mina exemplar är fast till flytande i konsistensen och är den formula som passar torr hy bäst, det finns så kallade puderfoundations också men de lämpar sig bättre för normal till fet hy. Max Factor Miracle Touch är en budgetfavorit som är fuktgivande och ger ett halvtäckande resultat med lite lyster. Nyansen jag har är densamma som i Colour Adapt; 45 Warm Almond. Miracle touch var min första upplevelse av den här typen av foundations och eftersom jag blev såpass förtjust i den tänkte jag att det kunde vara värt att skaffa en lyxigare variant. Lyx är alltid roligare än budget men inte nödvändigtvis bättre enligt mina erfarenheter. Efter att ha sökt information om olika märken och varianter fastnade jag för Shiseidos Advanced Hydro Liquid Foundation som sades passa torr hy och ha fuktgivande egenskaper samt skulle ge ett naturligt resultat. Inget kunde vara mer fel visade det sig. Den här foundationen är ett av mina sämsta beautyköp, dyr var den och det underlättas knappast av att jag dessutom köpte till en dosa som jag inte kommer få användning av eftersom jag definitivt inte kommer köpa ett nytt exemplar av innehållet. Maken till torrt, synligt resultat får man leta efter, den gör allt man inte vill att en foundation skall göra. Vart de fuktgivande egenskaperna har tagit vägen vet jag inte, dessutom är tonen alldeles för gul men det var den färgen som passade mig bäst när jag provade ut den. Jag har provat lite olika appliceringstekniker för att se om det går att använda den dyra massan på något sätt, med duofiberborsten # 187 från MAC blir resultatet okej men långt ifrån önskvärt. Jag försökte fånga det usla resultatet på bild så ni själva kan se eländet, men kom ihåg att det ser ännu värre ut i verkligheten. Cremen är applicerad med fingarna. Jag kommer i fortsättningen mest använda mig av mineralfoundations och därför kommer foundationlagret succesivt minska. Om jag inte börjar köpa en massa olika mineralvarianter istället vill säga, summan av lasterna är som det sägs konstant. Dessutom blev jag väldigt nyfiken på hur min gamla Cliniquefavorit står sig idag...


Biotherm Eau Pure

Jag fick som bekant deodoranten Deo Pure från Biotherm i julklapp och den har snabbt blivit en favorit, vad jag har förstått så är det fler som skriver under på det det kan man se på bloggar här och var och deon förtjänar helt klart sitt goda rykte. Biotherm är ett av mina favoritmärken, jag köper gärna deras hudvård och även sminket när det fanns. Det är synd och skam att de lade ned sin make uplinje då produkterna och utbudet var riktigt bra.Eftersom jag är så förtjust i den fräscha doften skulle jag vilja utöka kroppsprodukterna med duschcreme och bodylotion i samma serie.


Eau Pure duschgeléEau Pure Body milk

Det finns en bodyspray Eau Pure Invigorating Cool Mist i samma serie men den har jag inte fastnat för när jag har provluktat den, men skaffar jag de ovanstående produkterna kanske jag ändrar min inställning.By Bloom säljer duschcremen för 215 kronor och Body Milken för 295 kronor. Saftiga priser för kroppsvård men inget ovanligt bland high endmärkena. De har även deodoranten i flera olika utföranden för 150 kronor och 100 ml Mist för 415 kronor.

Beauty planet har lägre pris på Body Milken; 245 kronor och Misten kostar 369 kronor. Däremot är deon dyrare och kostar 199 kronor.

Det lönar sig alltid att surfa runt på nätet innan man tänker handla beautyprodukter.

Två olyckor och en misslyckad make up

Jag måste visa en bild på varför e.l.f mineral eye liner inte får godkänt. Färgen smetar ut sig direkt, kletet går inte att förhindra ens genom att försluta färgen med en ögonskugga. Såhär såg jag ut innan jag ens var färdigsminkad, inte kul! Jag tog bort resterna med en tops men när jag hade lagt ögonskugga på ögonlocket var det färdigt igen.Används pennan som inliner kladdar den inte fullt lika mycket men det här är en penna som får mig att känna mig obekväm, när sminket är på vill jag inte behöva oroa mig för att jag ofrivilligt går runt  och ser ut som en ledsen panda.

När jag ändå är inne på e.l.f-produkter igen kan jag visa hur mitt senaste rouge Tickled Pink ser ut nu.Det åkte i golvet när jag hade bråttom. Det är ingen idé att försöka laga det då det följde med damm och små hårstrån från golvet när jag sopade upp resterna. Förargligt är det, men tur att det inte var dyrt eller ett märke som är svårt att få tag på. Sedan är väl inte e.l.f:s förpackningar de bästa heller.

Recension av Oil of Olay Total Effect

Det har blivit dags att ge ett omdöme om dag och nattkrämen Oil of olay Total effect som jag köpteLindex i oktober när de hade ett erbjudande på 99 kronor styck. Jag har köpt den här serien en gång tidgare men då för känslig hy, eftersom det inte ingår spf i den och jag ville ha det så jag bestämde mig för att prova dagcremen som innehåller spf 15 den här gången. Skillnaden mellan nattcremerna är att den här är lätt parfymerad.Total Effect innehåller sju anti-ageegenskaper som sägs: motverka linjer och rynkor, minimera porstorleken, verka mjukgörande och närande för att motverka torr hy,balansera hudtonen och reducera pigmentfläckar och minska solskador, släta ut huden genom milt exfolierande effekt, skydda huden med antioxidanter samt strama upp huden och förbättra fastheten.Förpackningarna innehåller 50 ml vardera.

Jag som är i slutet av 30-årsåldern har börjat få enstaka pigmentfläckar och får nu sota för tidigare slarv med solskydd och några minskningar av pigmentfläckar har jag inte kunnat se. För det behövs mer riktade insatser med blekande och slipande produkter, men jag vet inte om min känsliga hy skulle klara av det så för min del spelar just den uteblivna effekten av Total Effect mindre roll.

Porernas storlek är väl också oförändrade tror jag, det är ganska svårt att bedöma såvida man inte ser stora skillnader. Jag har dessutom bara måttligt förstorade porer på området bredvid näsan på båda sidor så det är inget större problem även om jag gärna skulle se en minskning om det var möjligt.

Minimering av fina linjer och rynkor - finns det vekligen produkter som kan fixa det? Nja, min genpol har varit snäll mot mig hittills, de djupaste linjerna jag har är labialvecken dvs linjerna som sträcker sig från näsvingen och nedåt bredvid mungiporna och de har knappast minskat men det kanske beror på att jag ler mycket, ja man kan ju hoppas det iallafall. Kan cremen bidra till att bromsa förloppet och jobba förebyggande är det nog så bra men en sådan eventuell effekt är av naturliga skäl svår att mäta.

Den utlovade exfolierande effekten har jag inte heller märkt av och tycker inte att cremen på något sätt minskar hudens behov av peeling en gång per vecka.

Den stora fördelen med de här cremerna är istället dess fuktgivande egenskaper och rika konsistents. Jag upplever att fukten går ned på djupet i huden och cremerna känns inte för lätta nu under vintertiden, däremot kanske de är för kraftiga för sommarhalvåret åtminstone dagcremen. Jag tog en bild av en klick dag- respektive nattcreme för att illustrera hur fast och krämig den är.

Dagcremen är klicken längst till vänster.

Även om jag inte har sett så mycket av de sju uttalade egenskaperna förutom de återfuktande och skyddande funktionerna vill jag inte ge de här cremerna ett lågt betyg. Har man realistiska förväntningar och inriktar sig på det som en fuktgivande creme i första hand bör göra nämligen återfukta och skydda är det här en mycket bra linje som är väldigt prisvärd. Min hud känns fuktmättad och stramar inte trots den kyliga säsongen och jag har endast vid enstaka tillfällen behövt komplettera med ett fuktgivande serum. Även om cremerna inte är anpassade speciellt för känslig hy så har min hud inte reagerat negativt på innehållet. Produkterna är också dryga, mina exemplar har räckt i tre månader. Oil of Olay brukar få goda omdömen i tester och personligen tycker jag det är det bästa budgetalternativet jämte Lumene (exklusive apotekets hudvård). På grund av cremernas rika karaktär passar de i främsta hand för personer med torr hy, har man känslig hy finns som sagt en anpassad variant av samma creme utan parfym och solskyddsfaktor. Med detta sagt tycker jag cremerna är värda ett bra betyg, jag upplever även att dag och nattcremen kompletterar varandra väl och är jämlika betygsmässigt.

Betyg: 4


Internationell önskelista i januari

Det känns som det var längesedan jag köpte något beautyrelaterat men inser att det senaste tillfället var förra veckan, är man skadad då? Men att handla på Rusta känns inte så glammigt om jag nu ska försvara mig. Jag väntar på min senaste beställning från e.l.f och hoppas paketet kommer före helgen eftersom det bland annat innehåller en födelsedagspresent som ska ges bort på lördag. En av de roligaste grejerna med att beställa från e.l.f är att jag inte minns på rak arm exakt vad paketet kommer innehålla eftersom jag brukar passa på att köpa en hel del produkter. Jag tror jag köpte tolv saker nu senast, jag passade på när det var fraktfritt och nu går jag som ett ivrigt barn och väntar vid brevlådan när posten kommer.

Nåväl, i brist på pengar och shoppingmöjligheter såhär mot slutet av januari kan jag drömma och önska lite istället. Ja, jag har ju presentkortet på eleven också men det spekulerade jag om igår (och det är ju jättelängesedan). Nu vänder vi istället blicken ut i världen.Louise Young är ett brittiskt märke som Pixiwoo har pratat om och visat produkter från på sin Youtubekanal. Jag är grymt sugen på LY 34 Super foundation brush, denna runda borste med syntetiska borsthår kostar £ 24 och kan beställas via hemsidan eller köpas på utvalda försäljningsställen i UK.Sue Devitt är, liksom Louise Young, en make up artist som har gett ut en egen make uplinje, Sue Devitt är dock Australiensiskt. Kajalpennor är något som används flitigt av mig och jag skulle gärna testa Eye Intensifier pencil. Pennorna är vattenfasta och har som synes en praktisk suddapplikator i ena änden, de sägs dessutom innehålla hyalronsyra och ha anti age-egenskaper vilket jag finner lite skrattretande faktiskt. Ögonområdet är känsligt så har pennorna vårdande egenskaper är det bra, dock tror jag inte på att smink kan ha någon större inverkan mot rynkor. De breda pennorna används med fördel både som bas över ögonlocket såväl som för att rama in ögat. Pennorna  finns i tretton nyanser och kostar 22 australiensiska $ vilket motsvarar cirka 150 svenska kronor men tyvärr kan man inte lägga internationella ordrar. Harvey Nicols Knightsbridge i UK är närmaste försäljningsstället.


Som det taupefan jag är kan jag inte få nog av gråbruna ögonskuggor. Två stycken som jag gärna skulle kika närmare på är Nars cremeskugga Corfu och Bobby Brown:s Fawn. Är det verkligen en orimlig önskan att dessa båda kända och storsäljande märken etablerar sig i Sverige?


Ingen önskelista gjord av mig är komplett utan en glow-produkt. Brittiska Jemma Kidd Dewy Glow All Over Radiance Creme ser trevlig och intressant ut.
"This light-diffusing crème can be used all-over for a lustrous finish, for use under or over foundation or on bare skin. With added moisturising jojoba and sun filters to help protect the skin.
" Det låter ju bra.


Cremen finns i två nyanser # 01 Iced Gold och #2 Rose Glow.

Det får väl räcka för stunden att dagdrömma om. Vad står på era önskelistor just nu?En beauty 3a #6


Lipglossbitch geniala bloggtema 1beauty3a tycker jag är jättekul så jag fortsätter hänga på. Den här veckan gäller det att visa tre favoritläppstift i budgetklassen. Jag tar uppgiften ordagrant och håller budgeten till under 50 kronor styck.Mina mineral e.l.f-läppstift har jag tjatat om här på bloggen så de behöver knappast en närmare presentation men här är iallafall en självskriven budgetfavorit Runway Pink.


Superbudget, det här läppstiftet som jag tror kommer från budgetmärkenas budgetmärken Constance Carol köpte jag på en marknad för en tjugolapp. En frostad aprikos ton som jag faktiskt gillar,det luktar väldigt "läppstiftigt" men har lång hållbarhet på läpparna och snygg färg och det är väl nog så bra för tjugo spänn. Det här stiftet använder jag mest på sommaren.

Ytterligare ett e.l.f -stift  som nyligen har vistats - Nicely Nude. Men Mineral lipstick är verkligen bra och har fina färger och är därför väldigt prisvärda i mina ögon. Helt klart favoriter.


Jag vann

Jag tog en liten bloggpaus i helgen, min ena kisse var hos veterinären i fredags,han är hemma igen men det har varit några jobbiga dagar därför fick skönhetsbloggandet stå åt sidan, både min egen och er andras. Nu tittade jag in och till min stora glädje ser jag att jag vann tävlingen som Beautyplace hade i veckan.

Priset är ett presentkort på nätbutiken Eleven. Jag har 400 kronor att fritt spendera i butikens digra sortiment och står inför lyxproblemet vad jag ska välja. Som tävlingssvar angav jag att jag behöver en fuktmask men jag funderar mer och mer på en locktång. Jag skulle vilja ha stora vågor, inga klassiska docklockar. En vågtång har jag redan så det är inte det jag är ute efter. Är det bättre att köpa en plattång att styla till vågor med eller är det en tjock locktång som gäller? Onekligen har man fler alternativ med en plattång, men jag har rakt hår av naturen så den funktionen kommer knappt användas ändå.


Den här finns i tre storlekar där 32 cm är den största.Eller den här som både kan locka och platta håret, den har 38 cm omkrets.


Den här girliga plattången Babyliss Pro har generöst tilltagna plattor och kan skapa stora vågor och så är jag fortfarande svar för rosa beautysaker. Dessutom är den nedsatt i pris med 445 kronor.

Clarins fuktmask Hydra Quench är något jag verkligen behöver. Visserligen är Clarins ett lättillgängligt märke men samtidigt så är det ganska tråkigt att lägga pengar på en mask därför skulle presentkortet komma väl tillpass . Men fortfarande lite trist. Skall jag tänka onödigt finns det nog så frestande val:


Too Faced Natural Eye Kit. Får beautyhjärtat bestämma är detta valet det självklara.


Playa de Platinum Lilacism Jazz

Totalt onödiga lack från Essie. Jag har suktat efter PdP sedan det kom ut men jag behöver det verkligen inte.

Jag får fundera ett tag till. Men ni får väldigt gärna tipsa mig om vilket alternativ som är bäst för att locka håret i stora vågor.

Nördar är vi allihopa

Ett av de karaktärsdrag som utmärker en äkta beautynörd är tendensen att snöa in på en viss färg, produkt eller ett märke. Detta tänkte jag på när jag läste Skimmerskuggans inlägg om sin fina mintgröna lacksamling. Själv har jag som tidigare nämnt varit hooked på smutsiga nagellackspasteller ett bra tag nu trots att jag inte ens målar naglarna särskilt ofta men det är inget hinder.


Jag hade ett Mavalalack också som platsar i det här gänget men det gav jag bort eftersom jag trots allt insåg att det bara skulle stå och samla damm då det nästan var en dupe på ett av Isadoralacken, bättre då att det kommer till användning och kan glädja någon annan.

En sminkkategori som jag tydligen inte kan få nog av är highlighters och skimmerprodukter. Creme, puder, pulver eller flytande formula - jag har dem alla. Ändå fortsätter letandet efter glowprodukternas holy grail, den där som ska ge den perfekta och ändå naturliga lystern. Egentligen tror jag redan att jag har uppnått vad jag har eftersträvat i och med att jag började använda mineralfoundation, ändå har jag köpt highlighters efter det och vill fortfarande ha minst en till.Förr om åren var det nudefärgade läppstift som jag samlade på mig, jag tror jag hade runt tjugofem stycken i olika hudfärgade toner när det var som "värst". Där skulle Maria Montazami ha varit, det hade varit kul att sitta och prata läppstift med henne som är en passionerad nude och läppstiftsälskare. Jag är fortfarande mest förtjust i nudeaktiga läppisar men numera har jag fler alternativa färger som rosa och aprikos/korall.

Har ni hakat upp er på några färger, produkter och/eller märken?Jag sammanställde för skojs skull en lista över några kriterium som utmärker en typisk sminknörd. Har du minst tre av följande ligger du i riskzonen:
 • Du letar alltid efter den perfekta foundationen.
 • Du är alltid nyfiken på nya märken och produkter och testar dem gärna, men varvar förstagångsköp med utvalda återkommande favoriter.
 • Finns det en liten hörna med smink på lågprisvaruhus, är på resa, marknader etc är det där du fastnar.
 • Din partner får hålla tillgodo med ett halvt hyllplan i badrumsskåpet eftersom de andra hyllorna är överfulla av dina saker. Om ni inte råkar vara två beautynördar under samma tak vill säga, fast då borde det finnas en ömsesidig förståelse och problemlösning eller så blir det bråk om utrymmet.
 • Du har 79 olika sorters lila ögonskugga vilket för en oinvigd är totalt obegripligt eftersom det ju ändå är "samma färg".
 • Du läser alltid skönhetssidan i veckotidningar mest noggrant.
 • Beautybloggar tillhör självklart några av de temabloggar du läser regelbundet.
 • Du är uppmärksam på och lägger märke till hur andra är sminkade.
 • Du håller ständigt utkik efter bättre förvaring eftersom samlingen stadigt ökar i omfång.
 • Du kan fastna i timtals på Youtube för att det är så intressant att titta på tutorials och få nya tips om produkter, märken och tekniker.
 • För dina vänner och anhöriga är du den man alltid rådfrågar om skönhetsprodukter dessutom sminkar du dem gärna.
 • Du känner till obskyra beautymärken som de flesta personer aldrig har hört talas om.
 • Minst fem personer har utbrustit "Herregud vad mycket smink du har" även om du själv tycker att samlingen är ganska blygsam.

Känner ni igen er?  Kommer ni på fler kriterier vore det kul om ni fyller på.

Recension Tigi Bedhead Cocky Thickening Paste


Tigi Bed Head Cocky Thickening Paste
är en stylingprodukt som ger ökad volym och måttlig stadga till håret. Thickening paste är inte värmeaktiverande det vill säga att den fungerar även på lufttorkat hår, det är möjligt att effekten förbättras ytterligare om man fönar håret men det är inget jag har provat. Konsistensen är en seg, transparent  pasta som ger ökad textur och doftar som barndomens bubbelgum gjorde. Pastan lämpar sig för både kort och långt hår.Jag har många, långa men förhållandevis tunna hårstrån och vill ha stadga och volym som ser naturlig ut. Thickening paste fungerar bra för det ändamålet, en liten klick, mindre än en enkrona räcker för att håret ska få mer stuns och bli fylligare. Jag trycker ut en liten mängd i handflatan och fördelar pastan över fingertopparna sedan stryker jag lätt över olika partier hårpartier med uppochnedvänt huvud och kramar in produkten.Min välanvända tub har jag haft i över ett år och den räcker en stund till så jag måste säga att det är en dryg produkt. På mittenbilden visar jag ungefärlig mängd jag brukar använda. Tredje bilden ser lite nasty ut men jag ville ge en uppfattning om hur konsistensen är.

Jag upplever att Thickening paste fungerar och ökar volymen och fylligheten i håret. Man får dock passa sig för att överdosera mängden, tar man för mycket och inte sprider ut innehållet ordentligt kan håret se fett ut och separeras i tjocka, stela sektioner. Jag tycker att den här produkten är riktigt bra och kommer köpa en ny förpackning när den nuvarande är slut. Priset brukar ligga runt 200 kronor, med tanke på hur dryg den är och att resultatet blir bra är den väl värd sitt pris.
Betyg: 4

Deborah Lippman

Deborah Lippman är ett märke som inte är känt för den breda massan i Sverige. I USA däremot är märkets namne en känd och uppskattad manikyrist vars kundkrets består av artister och välkända magasin som Vouge och Allure bland andra. Hennes egen linje erbjuder nagellack och nagelvårdsprodukter. Flera av färgerna har skapats tillsammans med kändisar som exempelvis Sarah Jessica Parker, Mariah Carey, Cher och Pat Benatar. Utbudet är väl inget som hardcorefantasterna går upp i brygga av direkt, färgerna är förhållandesvis få och knappast unika men jag själv (som troligtvis är en normalgenomsnittlig nagellackskonsument) hittade några intressanta lack. Priserna ligger runt 16 -20 dollar, inget anmärkningsvärt med det men många väljer nog hellre märken med större färgutbud till liknande eller lägre priser. Några exempel på DL-nagellack:


Don´t tell mama och Bad romance är två riktigt läckra färgerBring on the bling och Diamonds and pearls är negellack som gör sig fina över och piffar till en annan grundfärg.


Wicked Game, No more drama, Shape of my heart och Fashion


Det vrålsnygga lacket som Lady Gaga bar på Vanity Fairs omslag är DL Waking up in Vegas. Vill ha!

Cow Parfymeri i Stockholm brukar kunna leverera och de är också den enda återförsäljaren av Deborah Lippman i Sverige

Tips för håret

Vad man torkar håret med för handduk kan tyckas oväsentligt men faktum är att det spelar större roll än man tror. Jag hade spanat runt efter en handduk i microfiber ett tag när jag förra vintern hittade ett parti på Rusta för endast 29 spänn. Jag hade bara hört talas om handdukens egenskaper tidigare så det blev första testet för mig och nu skulle jag inte vilja vara utan denna bra och praktiska produkt.Handukens form är skuren som en kåpa och är knäppbar vilket underlättar för den att sitta kvar när man har virat till en turban. Handuken är oerhört lätt, liten och smidig vilket gör att den är lätt att packa med på resan, men den största fördelen är ändå att microfibrerna i materialet gör att håret torkar både snabbare och skonsammare, något som är extra viktigt om man har längre hår men det är naturligtvis bra oavsett hårlängd. När det tvättade håret är ursköljt kramar jag som vanligt ut den värsta vätan med händerna, sedan tar jag microfiberhandduken och kramar runt håret några gånger för att få bort ytterligare överflödig vätska innan jag virar upp den. Den får sedan sitta var på  huvudet medan jag smörjer in kroppen och klär på mig. Jag märker att håret faktiskt torkar snabbare än när jag använde en vanligt frottéhanduk och för mig som alltid låter håret självtorka är det väldigt välkommet, fönar man istället håret kan den förkorta proceduren och det är ju bra om man har bråttom.Igår var jag återigen på Rusta för att lukta på den tredje Adidasparfymen, men jag bestämde mig för att nöja mig med de två jag redan har. Istället  passade jag på att köpa en handduk till medan de finns kvar så jag inte står handfallen när den första har slitits ut. Har ni inte en sådan här så rekommenderar jag er att ta er till närmsta Rusta, sortimentet kan variera mellan butikerna så det är inte säkert att den finns på alla varuhus men det är ändå värt besväret att ta sig dit och kolla. Den kostar som sagt 29 kronor.


Fotvård

Det är lätt hänt att fötterna är lågprioriterat groomingområde men de är nog så viktiga att ta hand om, särskilt såhär års när de stängs in i tjocka strumpor och fodrade skor. Jag är inget undantag, jag har ett fotbad som mest står och samlar damm men då och då får det komma fram. Jag brukar få lindriga problem med fotsprickor på vintern och nu var fötterna i behov av lite omvårdnad.
Jag ska dock bespara er bilder på mina spruckna fötter.När man väl tar sig tid är det avkopplande med ett fotbad, om man låter bli att distrahera sig med annat samtidigt utan iställer lutar sig tillbaka och blundar blir det en stunds meditation. Jag häller lite Scholl Freshstep, som verkar mjukgörande, i vattnet och väljer den lägre bubbelgraden på fotbadets reglage annars svämmar det över. Det är lätt att överdosera Freshstep, två droppar är tillräckligt. Sedan sitter jag med fötterna i badet i 10-15 minuter.Jag tar en fot i taget och torkar noga av den med en handuk, sedan filar jag försiktigt ned förhårdnader och döda hudceller, har man sprickor bör man vara lite försiktig. Efter det smörjer jag in foten med Scholl Foot cream mousse och låter det sjunka in i huden medan jag behandlar den andra foten. När det är klart avslutar jag med en fet creme mot hudsprickor Compeed Dry & Cracked Skin Cream. På sommarhalvåret målar jag tånaglarna men på vintern tycker jag inte det är någon idé eftersom man knappt ser fötterna ändå. Men vill man och om det behövs passar man efter det här steget på att klippa och fila tånaglarna, kanske skjuta bak nagelbanden och pigga upp naglarna med någon fin färg.

Hela proceduren går snabbt att göra så egentligen finns det ingen ursäkt för att låta bli. Var rädd om era fossingar, de ska bära er hela livet.


Korallrosa drömmar

Jag har blivit sugen på ett nytt rouge. De färger jag har är antingen rosa i olika nyanser eller persikoaprikos med gul underton. Blandar man de färgerna landar man i korallrosa och det är precis vad jag är ute efter i fantasin. Många föredrar att använda koralltoner på sommaren eftersom färgen är extra fin på solbränd hy men jag har ingen lust att vänta till dess. Några intressanta produkter jag har hittat är dessa:


Illamasqua
är ett märke som har drösvis med kul make up. Än sålänge äger jag inget ur sortimentet även om jag länge har varit väldigt benägen, det skulle inte vara helt fel att starta med cremeblushern på bilden här nedanför - Dixie som sägs vara en varm korallrosa nyans.


Bilden är lånad från Lipstick Rules.

Ett annat fint rouge från samma märke är Tweak powder blush som beskrivs som "deep hot pink". Det ser ut att vara en varm färg men det är svårt att avgöra utifrån bilden.


Bilden är lånad av Saskia the Style Fairy

Ett annat möjligt alternativ ser MAC Cream Colour Base Virgin Isle ut att vara. Färgen beskrivs som "Vivid Bright coral". Macs produktbilder på hemsidan är inte de bästa, men ser Virgin Isle ut som den gör på min dataskärm så är den väldigt intressant.Kvalitetsmärket Nars som dessvärre kan vara lite problematiskt för oss i Sverige att få tag på har många lockande produkter. Puderrouget Amour ser mycket fint ut i tycker jag.


Bilden är hämtad från Make up Alley

Det finns säkert många fler alternativ därute och har ni några förslag vore det intressant att ta del av dem.


Grönt är skönt

Lite mer harmoniska toner idag på alla sätt. Dagens öga går i rökiga, gröna toner; ögonlocket fick färg från HMs Smokey Eyepaletten och en hint av MACs Smoke and Diamonds, en turkos inliner från Isadora ramade in ögat tillsammans med e.l.f. Mineral eye liner Ash. Dior Extase Mascara på ögonfransarna och ögonbrynen fick en lätt touch av e.l.f. Studio Eyebrow kit Ash.Tävla med Beauty Place

Fina bloggen Beauty Place har just nu en tävling med ett åtråvärt pris i form av ett 400-kronors presentkort på nätbutiken Eleven.
Vill du vara med och tävla ska du skriva en kommentar i Beauty Places kommentarsfält och tala om vad du skulle köpa för pengarna om du vann. Elevens utbud är enormt så det tål att kluras på en stund,  under tiden kan man roa sig med att navigera runt i butiken.

Eotd i guld och rosa


Efter en natt med minimal sömn pågrund av min granne som tog sitt eviga festande till nya rekordnivåer kände jag att den här dagen behövde piggas upp med lite färg. Festen fick avbrytas klockan fem imorse med hjälp av störningsjouren så idag är det inte bara grått utomhus.Bilderna har förbättras något efter många försök med olika inställningar och ljus men kan fortfarande bli bättre. Jag jobbar på saken :).

Produkter:
Mac Paint pot Bare Study som bas
e.l.f Neutral palette den hopplösa, glittriga guldskuggan.
BeautyUk eye shadow collection (en färgglad palett som jag glömde ta med i palettinlägget)
Mac Smoke and Diamonds
Jane Hellen Bright pink
Lancome Art liner Noir
Make up store Eye pencil Black
Dior Extase Mascara 

Som ni ser så fäller guldskuggan extremt mycket det är därför den knappt kommer användas, synd då jag gillar färgen.


Ljuva dofter från Adidas

Jag som aldrig varit någon större parfymfantast har på sistone utökat doftutbudet i mitt badrumsskåp markant. Startskottet blev en önskan att finna någon lätt och fräsch vardagsdoft, jag hittade vad jag sökte i Clarins Eau Ressourcante. Men det blir lätt tjatigt med samma doft varje dag därför började jag leta efter fler parfymer för samma ändamål och sedan har det bara fortsatt.Före jul fann jag av en slump en Eau de toilette från Adidas, lila Natural Vitality, på Rusta av alla ställen. Jag köpte den inte då eftersom syftet var att köpa julklappar och inget till mig själv men givetvis ångrade jag mig snart. När jag väl åkte dit igen var den naturligtvis slut, sedan fick jag som bekant ett paket med Cleandofter i julklapp men kunde ändå inte släppa tanken på den goda adidasdoften. På vinst och förlust åkte jag dit ikväll för att se om de möjligtvis hade fått in ett nytt parti - det hade de och inte bara den utan ytterligare tre sorter: Blå Pure Lightness, orange Fresh Escape och gula Free Emotion.


Tjohoo! Men nu blev det I-landsproblem deluxe för allihop doftade gott. Jag knep, förutom Natural Vitality, även Pure Lightness men ville dessutom ha Free Emotion, jag sansade mig dock och lät bli. Fast känner jag mig själv rätt har jag säkert köpt även den innan helgen är över. De kostar endast 59 kronor så det är riktiga fynd.


Jag är inte bra på att beskriva dofter och kan väldigt lite om olika doftnoter men jag kan iallafall säga att NV är något blommigare än PL vilket man förstår när man läser vilka ingredienser som de bygger på. Enligt informationen består Natural Vitality av: violet, apple, peach, sage, mandarin, vetiver, jasmine, amber, musk, vanilla pink pepper, bergamot och rose.


Pure Lightness noter är: melon, apple, aquatic notes, jasmine, magnolia, violet, lily of the valley, peach, apricot och musk.


Lipglossbitchs - en beauty 3a

Lipglossbitch har ett återkommande roligt inlägg som heter 1 beauty 3:a på olika teman. Den här gången frågar hon vilka tre produkter vi är i inköpsbehov av just nu och bjuder in oss att svara på den egna bloggen så jag hänger på:

1. Ansiktsmask
Jag behöver som sagt en fuktmask för ansiktet och är väldigt sugen på Clarins Hydra Quench Cream Mask. Den lär vara en riktig fuktbomb som gör underverk med torr och ledsen hud.2. Bodylotion
Min favorit Natuvive Aqua Mineral Bodylotion tycks dessvärre vara påväg ut ur sortimentet vilket gör mig bestört eftersom den har blivit en stöttepelare och storfavorit i badrumshyllan.Jag älskar både doften och lotionens egenskaper. Men jag ger inte upp utan kamp utan skall ut och sondera terrängen bland stans många apotek. Hittar jag några överblivna exemplar får jag försöka bunkra upp med några stycken medan jag letar efter fullgoda alternativ.3. Fuktserum
Nu när vi befinner oss mitt i den nordiska vintern och det ännu är långt till vår har min hud som störst behov av fukt. De vanliga cremerna är inte tillräckliga utan behöver hjälp av ett riktigt bra fuktserum. Min favorit är Biotherms Aquasource Superserum, eftersom jag vet att det fungerar känner jag inget större behov av att köpa någon oprövad variant bara för sakens skull vilket annars brukar vara brukligt för beautynördar. Nej i det här sammanhanget känns det bättre att satsa på ett säkert kort.Häng på ni också! Ju fler desto roligare.

Test - Oliva eco facial mask

Sedan min gamla ansiktsmask från Clinique tog slut har jag hankat mig fram med hjälp av Apolivas engångsförpackade gurkmask. Den är riktigt bra men det blir oekonomiskt i längden, planen är att köpa en ordentlig variant av något märke men eftersom jag inte har gjort det än och huden bad om lite extra ompyssling gjorde jag ett besök på apoteket igår. Masken var dessvärre slut men det gav mig istället tillfälle att testa en annan portionsförpackning -  Oliva by ccs. Masken är rengörande och återfuktande och innehåller organisk olivolja som sägs balansera och återställa torr hud.Det som först slår mig mest är lukten, det luktar på gränsen till härsket och allt annat än trevligt. Det står på förpackningen att den är parfymerad, men är inte produkten gammal så måste odören bero på olivoljans doft som slår igenom eller så är det en väldigt taskig parfym. Jag blir tveksam till om det är så bra att smörja in huden med något dylikt men bestämmer mig ändå för att ge masken en chans.

Konsistensen är tunn och rinnig, det känns inte som mycket till mask på huden. Jag har väldigt känslig hy så det brukar sticka lite i min hud även av milda produkter, jag känner av masken men bara marginellt mer än jag brukar märka Apolivas. Efter fem minuter har lotionen börjat gå in i huden, jag har torr och törstig hud som gärna slurpar i sig vad som bjuds. Ytterligare tio minuter senare är all vätska uppsugen och endast en stram hinna ligger kvar så jag sköljer av resterna. Resultatet blir en len hud som inte visar några tecken på irriterad rodnad men den känns inte fuktmättad på djupet så jag skyndar mig att stryka på mitt fuktserum.

Omdöme: Den unkna doften drar ned betyget, dessutom önskar jag en krämigare konsistens. Dock blir huden lenare och får en fin struktur. Det är ändå ingen produkt jag kommer leta efter nästa gång jag är på apoteket men den duger som nödåtgärd.
Betyg: 2

E.l.f - mania


Första gången jag hörde talas om e.l.f var hos Lipglossbitch för två och ett halvt år sedan. Jag erkänner att jag inte alls förstod tjusningen och uppståndelsen med märket  i början och varför man villigt beställde så mycket billigt skräp. Det tog sin tid och det var åtskilliga klipp på Youtube som till sist övertygade mig om att det var värt att göra en provbeställning. Igår lade jag min fjärde beställning på mindre än två månader (!). Dels har jag fått så många positiva överraskningar av produkterna och dels är det så billigt att det inte gör något om någon enstaka produkt visar sig vara ett bottennapp. Sedan kan jag inte sticka under stol med att det är barnsligt roligt när paketet anländer, det känns som julafton varje gång.Jag tänkte visa vad jag har köpt hittills. Eftersom det är såpass många produkter det gäller ger jag bara en kort beskrivning av föremålet och ett sammanfattande betyg. Är det någon som vill veta mer om någon specifik produkt kan jag försöka förklara, svara på frågor och ge en mer utförlig beskrivning av produkten.Första beställningen innehöll: Studio Powder Brush, Eye shadow Brush, Nailpolish Desert Haze, Mineral Lipsticks Runway Pink och Nicely Nude.

Andra lasset innehöll: Nailpolish Gum Pink och Lilac, Studio Blush Tickled Pink, Studio Eyebrow Kit Ash, Blending Eye Brush, Studio Small Angeled Brush, Mineral Lipstick Natural Nymph samt Mineral Eye Liner Ash.

Med tredje leveransen kom: All Over Colour Stick Lilac Petal, Healthy Glow Bronzing Powder Luminance, Mechanical eyelash curler, Studio Blush Brush. Ordern innehöll en gratis bonus i form av LE-paletten Natural Eyeshadow Palette.Mineral lipstick - de här två läppstiften älskar jag. Runway pink är den perfekta, blekrosa nyansen för mig. Om jag (av någon underlig anledning) blev tvungen att bara välja en färg och en läpprodukt för resten av mitt liv skulle jag tveklöst välja det här läppstiftet. Det är krämigt och täckande utan skimmer. Betyg 5

Nicely Nude är en förtjusande my-lips-but-better-färg som också har blivit en favorit. Det här läppstiftet är mer transparent än Runway pink, det är krämigt och ger nästan en lipbalm-effekt, i vissa ljus kan man ana en gyllene lyster i färgen. Betyg 4


Runway pink och                Nicely NudeNicely Nude , Natural Nymph, Runway pink  (ja,det syns att läpparna är nariga nu)Natural Nymph är en storsäljare hos e.l.f. Det är en ljus nudefärg som kräver lite jobb för att bli snygg på läpparna.  Applicerar man läppstiften direkt ur hylsan på läpparna ser det mest ut som om man har smörjt in munnen med concealer och den effekten vill åtminstone inte jag vanligtvis ha. Tricket är att applicera färgen med pensel, antingen på bara läppar eller på läppar som har grundats med en neutral lipliner, på det viset blir resultatet blir mer bärbart och naturligt. För övrigt är formulan och täckningen likadan som Runway pink. Betyg 3


Före                                         EfterFrån vänster: Eyeshadow brush - jag har hört att penslarna varierar i utseende så jag vet inte om det bara är mitt exemplar som har så kort borsthuvud. En platt pensel med styva borst som lämpar sig för att packa ögonskugga och pigment med. Mycket prisvärd. Betyg 3+

Blending Eye Brush
- Rund och fast borste som lämpar sig utmärkt för globlinjen eller blending. Mycket behaglig att jobba med, en favorit. Betyg 4

Studio Blush Brush - Liten rougeborste med lena borsthår, perfekt rundad form, lätt att jobba med. Betyg 4

Studio Powder Brush - hypad (överskattad i mina ögon men ändå prisvärd) borste som med fördel används till foundation, både flytande och mineralvaranter. Borsthuvudet lossnar dessvärre oerhört lätt från skaftet, men det borde inte vara så svårt att limma på plats igen med ett bra klister. Den platta toppen gör den bra att jobba in produkten i huden med och blenda skarvar. Jag föredrar att använda borsten för att putsa till finishen på huden. Syntethåren gör dock att den suger upp för mycket av flytande produkter om man doppar borsten i foundation, jag duttar istället ut flytande foundation på huden med fingrarna och buffar och roterar sedan med borsten.
Betyg 3

Studio small angeled brush -
Oerhört prisvärd pensel. Jag använder den till ögonbrynen och eyebrow-kitet men den är även bra att applicera eyeliner med. Lagom styv pensel med perfekt skarp kant. Betyg 5Mechanical eyelash curler - förtjänar sitt goda rykte. Den formar lättvindigt fransarna,de rejäla handtagen ger ett bra grepp och motstånd när man pressar ihop fransarna.  Betyg 5Natural eyeshadow palette - en sextett av gyllene naturtoner. De två ljusa längst till vänster är dåligt pigmenterade. De två översta från vänster är dessutom fullspäckade med glitter vilket gör att de tyvärr får ligga orörda, synd, särskilt på den guldiga i mitten som är så snygg. De övriga tre är bra pigmenterade och fina färger. Att bara hälften av skuggorna är bra drar tyvärr ned helhetsbetyget som får landa på en tvåa.
Betyg 2Nailpolish från vänster: Desert Haze, Gum Pink, Lilac
Desert Haze är det enda lacket jag har provat på naglarna och jag älskar det. Ursnygg färg, bra täckning, lättapplicerat och väldigt bra hållbarhet. En solklar femma! Betyg 5

Nedan en swatch på två lager utan överlack.


Gum Pink och Lilac har jag bara testat på ett papper men det lilla snabbtestet visade att det inte var för skira färger. Färgerna motsvarade mina förväntningar och jag är nöjd med dem, men eftersom jag inte har testat lacken på naglarna än avstår jag från att betygsätta dem.All over colour stick - ett stift som jag bara använder som rouge/highligter. Lilac petal är en frostad,kall, ljust rosa ton. Stiftet är i mina ögon inte så mångsidigt som man kan förvänta sig av en multiprodukt. Men det är en fin färg som blir väldigt snygg om man suddar ihop den med ett rosatonat rouge och med tanke på dess låga pris (cirka 18 kronor) tycker jag ändå att stiftet är värt en trea. Betyg 3
(bilden i mitten är justerad för att visa hur färgen ser ut i verkligheten i vissa vinklar)Studio Eyebrow kit
i den nya och ljusaste nyansen Ash. Kitet består av en gråbeige puderskugga och ett något mörkare gråbrunt wax. Ännu en vinnare från elf. En mycket användbar och bra produkt som förbättra brynens utseende på ett högst naturligt sätt. Betyg 5


Studio Blush Tickled Pink är en mild, varm rosa ton. Rouget är ganska svagt pigmenterat, vill man att färgen skall synas får man jobba upp ett par lager. Resultatet på huden blir mjukt rosiga kinder. Betyg 3


Ett extra plus får Studio lines förpackningar. Locket har ett fönster så man ser vilken färg och produkt det är vilket underlättar när man söker en specifik produkt. Dessutom är designen snygg och proffsig med en praktisk liten spegel placerad på insidan av locket.Healthy Glow Bronzing Powder Luminance - den här nyansen är för ljus för att kunna betecknas som en bronzer, istället är det en highlighter som ger fin lyster till huden. Produkten är dammigt pudrig, ett tryck med borsten på puderytan räcker för att få tillräckligt med produkt. Färgen är en gyllene, skimrande champagnefärg som innehåller en del glitterpartiklar. En mycket prisvärd produkt, den tillhör det billigaste bassortimentet från e.l.f. Glitterpartiklarna drar dock ned betyget ett hack och stannar på en trea. Betyg 3
Slutligen Mineral Eye Liner som är en skruvbar ögonpenna. Formulan är krämig oc lättapplicerad, färgen mörkt grå. Tyvärr är pennan för mjuk vilket ger ett kladdigt resultat som alltför lätt smetar ut över huden. Jag har inte provat att använda den som bas under ögonskuggor, kanske fungerar den bättre till det ändamålet. Jag vill tycka om den här pennan men pga nackdelarna kommer jag inte att köpa ett nytt exemplar. Betyg 2

Pust, det blev ett långt inlägg det här. Hoppas ni tycker det var läsvärt och användbart. Ni som har testat e.l.f. - vilka är era favoriter och bottennapp?

Nyheter från e.l.f..

Budgetmärket e.l.f har kommit ut med en rad intressanta nyheter. Tyvärr kan vi i Sverige inte ta del av dem än eftersom de endast säljs via e.l.f.com och vi som vill handla från Skandinavien och Europa kan bara göra det via e.l.f.uk. Men produkterna kommer så småningom hit, under tiden är det roligt att titta närmare på vilka nyheterna är.


Studio line som kostar lite mer än e.l.f:s ursprungliga linhje har lanserat en ny foundation Flawless Finish Foundation. Den beskrivs som en lätt och oljefri foundation med spf 15 som ger ett semi-matt resultat. Sex nyanser finns det att välja bland.


Studio Tinted Moisturizer Spf 20 är en färgad dagcreme som finns i sju nyanser där den ljusaste Porceline ser ut att passa de bleknosade, den mörkaste färgen Espresso är förhållandevis mörk men ser ut att vara alldeles för ljus för de riktigt mörkhyade.


Studio Cream Blush Den här produkten låter väldigt intressant tycker jag, dock är formulan mer mousseaktig än krämig. Blushern kommer i sex nyanser: Heartbreaker, Flirt, Tease, Seductress, Temptress och Vixen. Jag kommer definitivt att köpa Flirt och Tease.


Studio Pigment eyeshadow är lösa ögonskuggspigment som finns i sex fina färger: Innocent Ivory, Mystic Moss (som även finns som pressad ögonskugga i det befintliga sortimentet), Golden Godess, Magical Maroon, Passionate Purple, Naughty Noire. En pensel ingår i priset. Golden Godess ser ljuvlig ut och lilaälskande beautynördar går säkert igång när de ser Passionate Purple.


Matte eyeshadow är matta lösa ögonskuggor och kommer i tio nyanser: Pearl, Nude, Muted Mauve, Chestnut, Mint, Brick, Burnt Brown, Baked Berry, Smoke och Charcoal, pensel ingår.


Studio Cream Eyeshadow Ännu en produkt som jag vet att jag kommer prova. Fyra nyanser finns : Candlelight, Dawn, Bronzed och Eggplant. Jag fastnade för Dawn som ser ut att vara en fin gråbeige färg.


Studio Conditioning Lip Balm Spf 15 är ett färgat läppbalsam som kommer i sex fina nyanser: Nice & Natural, Peaceful Pink, Mellow Melon, Blissful Berry, Bombshell brown, Romantic Rouge. Jag vill ha de tre första.


Studio Complete Coverage Concealer är en concealerpalett som finns i tre utföranden: Light,medium och Dark. Det här är inte något som jag kommer prova eftersom jag av erfarenhet vet att det är bland basprodukter som foundation, puder och concealer som det brukar brista och märkas att det är en billig produkt. Jag kan ha fel när det gäller den här paletten men det är i såfall inget jag själv kommer att upptäcka genom att testköpa den.


Studio Body Glow är ett skimrande puder för kropp och ansikte att använda när man vill glittra lite extra. Pudret finns endast i en nyans.
Några av de befintliga produkterna har utökats med fler färgnyanser, det gäller Eyeshadow Quadsen Brightening Eye colour, Studio Eyebrow Treat & Tame har fått en ny nyans - Ash. Cream Eyelinern, Mineral Blush och nagellackens nya färger finns dock redan att köpa via e.l.f U.K (bra, några fördelar skall väl även vi ha, eller hur?).

För mig som är inne i någon slags e.l.f.-psykos just nu gör dessa nyheter att jag blir alldeles lyrisk och ivrig - jag vill  köpa de nya produkterna direkt. Vad tycker ni - fanns det något av intresse som ni blir nyfikna på?


Bobby Brown Creamy Concealer Kit

Jag surfade in på Strawberrynet och titta vad jag hittade


Bobby Brown concealer kit i färgen Ivory för 304 kronor. Kitet består av en förpackning med creamy concealer i toppen och ett finishingpuder sheer finish loose powder i nedre delen. Åh, vad det kliar i klickfingret nu men jag tror det blir fel nyans då den har en kall underton. Nyansen mörkare med gul underton är sand och den finns också på SBN men den kan vara för mörk och Warm Ivory finns inte.

Nej, dumt att betala över trehundra kronor för en produkt som man är osäker på. Sverige känns många gånger så begränsat i sitt beautyutbud, eller så har man blivit bortskämd -  det finns ju trots allt många märken. Men när man vet att det finns så många fler bra labels där ute, en del som är ens personliga favoriter, blir man frustrerad. Bobby Brown, Nars, MUFE, Benefit, Urban Decay, Boots, Revlon, Louise Young, Sue Devitt med många flera och framförallt Sephora fattas oss i fysiska butiker. Men frånvaron av dessa gör det desto roligare att gå loss i butikerna när man är utomlands, man blir alldeles upprymd och lycklig. Fast fick jag välja skulle jag hellre ha tillgång till åtminstone de stora märkena som exempelvis Nars jämt.

Concealer - dags att köpa en ny

Jag har av naturen mörka pigment under ögonen som bildar missklädsamma skuggor därför är en bra concealer väldigt viktig för mig. Jag har testat ett antal genom åren och fann tillslut en favorit som motsvarade mina höga förväntningar dvs den var täckande men ändå tunn med gulaktig bas och fuktgivande. Den fantastiska produkten var från Biotherm och hette forget it, jag gillade Biotherms smink överhuvudtaget och tyckte därför det var väldigt trist att de lade ned make-upförsäljningen. Det är bara så typiskt när man väl finner en eftersökt Holy Grail-produkt?När det blev dags för en ny concealer hade jag således lagt ribban högt och jag förstod att det skulle bli svårt att toppa min gamla favorit. Valet föll på hypade Lancome effacernes concealer.En i mina ögon överskattad produkt. Dels är den ganska tjock i konsistensen och resultatet blir lätt kakigt och torrt.Nu är det alltså hög tid igen att börja leta upp något bra alternativ. Jag vill återigen ha en tunnflytande men ändå täckande concealer som har en gul underton eftersom det motverkar de blåfärgade pigmenten i min hud. De jag funderar på och som verkar intressanta är:Helena Rubestein Colour clone får alltid bra omdömen och sägs vara tunnflytande, tyvärr upplever en del att den kan lägga sig i hudveck och rynkor och det vill man ju inte. Jag har stått med den i handen ett par gånger och testat den i butik så något måste det ha varit som gjorde att jag valde bort den även om jag inte minns vad nu. Jag ska kolla upp den igen.Estee Lauder Creme Concealer har jag inte provat och jag tror att den eventuellt kan vara för tjockflytande för min smak men jag ska åtminstone testa den i butiken.MAC Select cover up är tunnflytande men bara halvtäckande och de övriga concealerna från Mac är troligtvis för tjocka eller kakiga under ögonen för min smak.

Laura Merciers Secret concealer är jag lite nyfiken på men den är å andra sidan i cremeform.

Bobby Brown har två concealers som låter lovande: Corrector som är heltäckande och Creamy concealer som också är i cremeform men tycks bli mer flyktig när man applicerar den. Särskilt den sistnämnda är jag väldigt intresserad av men då har jag bara det lilla problemet att Bobby Brown inte säljs i Sverige och jag vill inte köpa grisen i säcken.

Dior Diorskin nude beskrivs som fuktgivande och naturlig. Jag har haft en tubconcealer från Dior tidigare som var helt ok, den var väldigt täckande men hade tendens att synas dessutom var den egentligen lite för ljus.

Ja, där står jag nu och velar. Har funderat på mineralconcealer från Everyday Minerals då jag älskar deras foundation men tror inte den blir täckande nog som jag vill ha det, fast det kanske bara är en fördom. Oavsett ska jag iallafall beställa något concealerprov vid nästa EM-beställning.

Har ni några bra tips på en tunn, täckande, gultonad, fuktgivande concealer som inte kakar sig tar jag tacksamt emot tips.

FOB - face of beauty

Ninni visade häromdagen ett gammalt puder hon hade hittat från FOB.  Det inspirerade mig att göra ett eget inlägg om detta märke som visserligen inte längre finns, men jag tyckte ändå det var intressant att skriva om det eftersom jag har flera verktyg från FOB varav två är storfavoriter. FOB - Face of Beauty var en budgetlinje från Hennes & Mauritz som såldes i kedjans butiker från mitten av nittiotalet och några år framåt.

Jag har fortfarande kvar alla produkter jag köpte, möjligtvis har jag haft något smink som av naturliga skäl har rykt men det är inget jag minns i sådana fall. En ögonskugga har jag iallafall, puderprodukter håller längre än cremeditos fast det är mycket möjligt att denna ögonskugga har passerat bäst-före-datum men det bryr jag mig inte om eftersom det inte är något som märks på produkten.Från vänster: Small eyeshadow brush, eyeshadow brush, eyeliner brush, mascara brush, eyeshadow Stoneage.Eyelash curler. Ögonfranstången hade jag glömt att jag hade, jag använder den alltså inte men det har mest berott på att jag först nu har börjat bli vän med och uppskattar ögonfransböjare överhuvudtaget. Idag har jag både e.l.f:s variant och den hypade Shu Uemuras som jag hellre använder för att de är så bra.

Den minsta borsten har ganska stor och fluffig borste men dessvärre den fäller mycket, den används heller inte särskilt ofta. Storleken gör den dock praktisk att ha med på resor eller i handväskan.


Den stora eyeshadow-borsten däremot är en riktig hit. Den har naturborst av mycket god kvalité, formen gör att det går att komma åt i skrymslen och vrår. Borsten är fast nog att packa på ögonskugga och pigment med, vinklar man den funkar den att lägga skugga i globlinjen med och även att tona med. En mycket bra och användbar pensel.

Min andra favorit är eyelinerpenseln som är outstanding. Jag använder den i princip dagligen ändå är den fortfarande som ny. Formen och penselns borst kunde inte vara bättre. Det är den enda eyelinerpensel jag äger och det beror på att jag helt enkelt inte har behov av någon annan.

Mascaraborsten är inget märkvärdigt men gör sitt jobb. Jag skulle gissa att den varken är sämre eller bättre än andra likvärdiga borstar.


Ögonskuggan är ar en matt gråsvart nyans. Att den ser ut som den gör i mitten beror på att jag har använt den som eyeliner ibland med blöt pensel. Skuggan är välpigmenterad för att vara en budgetprodukt men det finns bättre alternativ så sörj icke ;-). Den är tillräckligt bra för att få vara kvar, annars hade jag slängt den för längesedan.

Har du några minnen eller produkter kvar från FOB?
Tuben

Jag hänger mycket på Youtube och kollar bland annat in mängder med make-upinlägg. Där finns massor av inspiration att hämta; recensioner,hauls, tips och tutorials. En av mina youtube-favoriter är Pixiewoo, bakom namnet döljer sig två brittiska systrar som är make-upartister, de är mästare på att kopiera kändisars makeuper och delar frikostigt med sig av användbara tips om allt från tekniker till produkter och verktyg.

En härlig tutorial om den tidstypiska maken som Barbra Streisand bar i slutet av 60-talet.

Det är både lockande, frustrerande och intressant att få ta del av produkter och märken som inte är så lätta att få tag på här i Sverige. Ett annat roligt och användbart youtube-exempel  är utmaningarna som skickas mellan medlemmarna; "top ten lipstick" är en, "dupe me" en annan som går ut på att tipsa om kopior och ge flera alternativ till olika beautyprodukter. Ginabinawina är en skön tjej som recenserar och tipsar om produkter och gör en och annan tutorial, här är hennes bidrag till dupe me.Det är en djungel där ute och det gäller att sålla, många filmer är av riktigt dålig kvalité. Några sevärda youtubare som brukar leverera, förutom de två ovanstående, är:

Panacea81
Lisalisad1
Pixi2woo
Lollipop26
EnKoremakeup
WSITN
Kandee
MissChievous
Michelle Phan

Ja, det finns många fler som gör sevärda klipp det är bara att ge sig ut och söka. Mycket nöje!

Eotd nyårsafton

Gott nytt år på er kära läsare, hoppas ni hade en trevlig nyårsafton. Planen var att go all in med lösögonfransar och allt men som vanligt var jag sent ute och hann inte krångla med det. Men här är maken som blev, sotning i grå och svarta toner.
Bilderna gör inte alls rättvisa åt sminkningen som i verkligheten var mer intensiv, ögonskuggorna starkare och blendad högre ut i en vinge än vad som syns när ögat är öppet.Till ögon-makeupen användes:
Urban Decay primer portion
Max Factor Masterpice eyeshadow (creme) star dust
Mac Knight divine
FOB Stoneage
Body shop # 45
Mac Haux
Dior 5 Coleurs, den ljusaste för highlighting
Make up store eyepencil Black
Dior Exstase mascara
Isadora eyebrow pencil # 23 Cashmere

Verktyg:
Mac 239
Mac 219
e.l.f blending brush
FOB eyeliner brush
FOB mascara brush

Oxyal ögondroppar

Varje gång det blåser eller är när ansiktet kommer i kontakt med vinterkyla börjar mina känsliga ögon rinna. Jag har problem med tårade ögon ganska ofta överhuvudtaget, det beror på att ögonen är torra. Inte kul överhuvudtaget men särskilt inte om man har lagt en omsorgsfull make-up som gråts bort. Som tur är finns det bra hjälmedel på apoteken. Utbudet av ögondroppar är ganska stort men jag fick hjälp av en farmaceut som hade samma problem som jag och hon rekommenderade denna produkt:Oxyal beskrivs som ett tårsubstitut för torra och trötta ögon som ger fukt och skydd. Dropparna innehåller 0,15% hyaluronsyra som smörjer ögonen. Används morgon och kväll, ju mer regelbundet man använder dropparna desto bättre effekt får de. Klappa med fördel in eventuellt överskott runt ögat, med sin fuktbinande effekt och ingredienser är innehållet lämpligt även som hudvård och verkar välgörande för hudirritationer som kan uppstå i ögonvrårna av frekvent tårfällande. Dropparna kan användas och underlätta för kontaktlinsbärare, de är också lämpliga för personer som ofta sitter framför en datorskärm.

Pris: 115 kr