Smashbox In Bloom Spring 2011

Mitt i den mörkaste vinter snöas vi in av alla vårkollektioner. Kanske är man inte färdig att ta in vårinspiration än, men det kan ändå vara skönt att drömma sig bort en stund och nytt smink är ju alltid trevligt oavsett säsong.

Smashbox vårkollektion 2011 heter In Bloom. Den tycks genomgående bestå av dämpade, dova pasteller.Smashbox lanserar i och med den här kollektionen tre looker: Blossom, Petal och Grey Glam som är skapade av produkter ur kollektionen. Modellen på reklambilden är sminkad i Blossomlooken.

Produkterna ur kollektionen är:
In Bloom Eye Shadow Palett and Brush som är en palett med tio ögonskuggor i milda, dova pasteller och neutraler. Formulan är mjukt skimrande eller matt.
In Bloom Artificial light powder vilket beskrivs som ett mjukt, skimrande puder som ger huden lyster.
In Bloom Creamy cheek duo är ett duocremerouge i två rosa nyanser - Peony (bright pink) och Blushing (soft pink)
In Bloom Limitless long wear lip gloss spf 15 finns i två varianter - Endless kiss (coral) och Timeless (soft pink). 
In Bloom Soft Focus Powder Eye Liner som sägs bestå av en ny, innovativ formula är en puder-eye liner. Färgerna kallas Dark Brown (deep browne) och Heather (charcoal grey). Dettta är något jag aldrig har stiftat bekanskap med hittills och det gör en ju givetvis nyfiken.
De två nedersta bilderna är lånade av http://www.hotbeautyhealth.com/spring/smashbox-in-bloom-makeup-collection-for-spring-2011

Nja, det är inget som direkt väcker måste-ha-begär men pudret låter intressant för en lystermissbrukare som jag, ständigt på jakt efter den perfekt skimrande-utan-glitterprodukten. Rouget och läppglansen ser också fina ut.Vad tycker ni om kollektionen?

Ögonpaletter

Ett inlägg om de ögonskuggspaletter jag har. Det är bara sex stycken vilket väl räknas som lite för en beautynörd.Viva la Diva Absolutely Fabulous Eyes, HM Smokey Eye Palett, Dior 5 couleurs # 030 Incognito,
Smashbox Hot date, MAC Devoted Puppy:6 classic eyes LE, e.l.f Natural Eyeshadow Palette LE.Den här paletten blev väldigt omskriven när den kom ut i samband med julhandeln för några år sedan. Jag använder den i princip aldrig och har länge tänkt lägga ut den i bytesdelen på Pret-ty. Ursäkta att den ser så kladdig ut, jag försökte torka av den men skuggornas cremig formula och att de lätt smular försvårar proceduren.Smokey eyepaletten har jag haft mycket nytta och nöje av till en billig peng. Pigmenteringen varierar bland skuggorna men håller en förvånansvärt hög kvalité ändå tycker jag. Vissa av dem innehåller en del glitter men inte för mycket och inget som dammar omkring och stänker ned hela ansiktet vilket annars billiga skuggor tenderar att göra.En lyxig och som synes välanvänd palett som är väldigt användbar som bas och till neutrala sminkningar. Den är en riktig stöttepelare i min samling. Den översta och mittersta skuggan är matt och resten svagt skimriga.Den här paletten fick negativa omdömen pga dess design när den kom ut, men tittar man inuti den plastiga förpackningen hittar man finfina och versatila ögonskuggor. Jag kände direkt när jag såg den att det var något för mig och så har det blivit, jag använder den väldigt ofta. Skuggorna i båda ytterändarna är matta och resten, utom den tealfärgade som är glittrig, är svagt skimriga. Den tealfärgade är till min besvikelse dåligt pigmenterad och den taupefärgade kunde det också gärna ha varit mer drag i men övergripande är det en riktigt bra palett.Den här MAC-paletten ingick i julkollektionen 2008 om jag inte missminner mig. Jag fick den som en give away när jag handlade Macprodukter över 900 kronor en gång. Den gröna, bronziga och blå har frost-formula och särskilt den gröna är dåligt pigmenterad och blir mest en kornigt damm, medan den bronzefärgade däremot är bra och visste jag inte att det var en frost hade jag inte gissat det. De två skuggorna längst till vänster är satin och den svarta veluxe.Den här paletten fick jag gratis med en beställning, den ingick ett julerbjudande från e.l.f . Det är en av två LE-paletter (den andra heter Party eyes och går i svart/grå/lilatoner). Skuggorna håller väldigt ojämn kvalité; de två överst till vänster glittrar något förfärligt tyvärr, särskilt den guldtonade är hopplös - synd på en så fin färg. Den nedersta längst till vänster är dåligt pigmenterad och ger knappt någon färg alls medan de resterande, särskilt de båda längst till höger är oerhört pigmenterade, krämiga och fina.

Ja, det var det gott folk.

Lite mera shopping

Jag skulle på bio idag och före filmen passade jag på att besöka HM med siktet inställt på ett par lösfrallor och kolla om de hade någon intressant beautyrea. Reautbudet var en sorglig historia men jag fyndade ändå en lipliner till halva priset. En rosatonad läppenna har stått på inköpslistan ett tag och färgen jag hittade matchade mina önskemål.HM:s lösögonfransar i medium, 39.90 kronor. Loreál 668 Rose Vintage.Jag försökte swatcha i lampskenet, dålig bild men färgen på bilden skiljer sig inte mycket från hur den ser ut på riktigt.Blek, gammelrosa utan skimmer.

Mellandagsrea

Jag gav mig ut på rean för att undersöka hur skönhetsubudet kunde tänkas se ut. Ett parfymeri och två Kicks fick besök (det lönar sig alltid att kolla olika Kicksbutiker om man har tillgång till det då de inte har samma reasortiment). Jodå, det fanns några guldkorn bland en hel del gammal skåpmat. Det gjordes bl a ett nytt försök med Lumeneprodukter som tydligen inte gick åt på förra rean, undrar hur gamla de produkterna egentligen är?

Många överblivna presentförpackningar från julhandeln med dofter reades ut till halva priset. Jag slog till på ett kit från Mexx Ice touch till mannen som vi kikade på före jul. Det kostade nu endast 130 kronor på Kicks. På det första parfymeriet jag var på kostade samma paket 235 kronor så det lönar sig verkligen att jämföra butiksutbud och priser innan man handlar.Ett somrigt nagellack i knallig, på gränsen till neonig, korall. Lacket skall jag ge till min mamma som, liksom jag själv, gillar poppande färger på sommarens tånaglar. Som vanligt när det gäller neon framträder inte en rättvis bild av den verkliga färgen. Färgen är ljusare och som sagt mycket mer "knallig" i verkligheten.I en monter låg mängder av läppglans från Isadora i en enda nyans: # 26 Mocca Pink. Samma läppglans som jag av alla hundratals varianter som fanns att tillgå lyckades välja till min mamma i julklapp, till ordinarie pris.... Men det är en mycket snygg, netural nudefärg.Det fanns fina produkter från Clarins till halva priset som jag var sugen på men jag sansande mig då det faktiskt inte var något jag behöver. Det är så lätt att dras med i reayran.

Slutligen. Inga reafynd men väl julklappar som inte kom med i julklappsinlägget:Deodoranten från Biotherm doftar härligt fräscht och är redan en favorit. Spegeln är perfekt att ta med i väskan eller på resan, den har sugproppar på baksidan, praktiskt, så har man båda händerna fria.

e.l.f-tävling

Jag har inlett en brinnande romans med make-up och budgetmärket e.l.f och snart kommer det upp ett stort e.l.f-haul av alla produkter jag hittills har köpt. e.l.f. UK:s hemsida pågår just nu en utlottning av ett exemplar av 100 Pic limited edition Eyeshadow Palett.


Jag vill naturligtvis vara med i tävlingen. Vill du också det? Klicka på länken och följ instruktionerna.  http://eyeslipsface.blogg.no/1293099580_romjulskonkurransetvl.html?c=1293540103713
Tävlingen pågår fram till 31 december klockan 12.

Mascararecension: Lancome Hypnose Drama

Lancomes mascaror är storsäljare i allmänhet och och Hypnose i synnerhet. Jag håller med om att märkets mascaror håller generellt hög kvalité men det var ändå ett tag sedan jag hade ett exemplar. När Hypnose ynglade av sig till Hypnose Drama blev jag genast nyfiken och sugen på att testa den eftersom jag gillar maffiga, voluminösa och långa ögonfransar. Det dröjde något år men i somras passade jag på när jag fick tillfälle att köpa den till tax-freepris.
Till att börja med var jag osäker på hur den vridna, s-formade borsten skulle användas för att bäst komma till sin rätt. Jag antar att borstens är utformad efter ögats naturliga kurva och det är också så jag har använt den dvs lagt den horisontalt med den högsta toppen i ögonvrån och den lägre i ytterkanten. För att kamma ut klumpar och böja upp fransarna har jag vänt på borsten och använt den utbuktande delen mot fransarna. Man får leka och prova sig fram. Borstens form gör det också enklare att komma åt småfransarna i ögonvrån om man så vill.

På de första reklambilderna som kom ut såg borsten oerhört tät och fet ut, ett klassiskt exempel på falsk marknadsföring kan man konstatera när man se borsten i verkligheten. Detta var något Lancome fick en del kritik för, senare syntes mer realistiska bilder:Före                             Efter

Resultatet:
Fransarna blir på ett par drag längre, där skiljer den sig inte från andra Lancomemascaror. Något mer voluminösa också men inte på ett utmärkande sätt eller bättre än andra volymmascaror i allmänhet.Minus: För den ovane, svårt att veta hur borsten skall användas för att utnyttja dess fulla kapacitet. Gillar man att dra på många lager är inte den här mascaran bäst lämpad för det då den klumpar sig efter några lager men det är ändå inte på en orimlig nivå. Den största nackdelen enligt mig är att den torkade alldeles för fort, särskilt för en mascara i den prisklassen. Det är inte okej. Jag kunde bara använda den i två månader och då levde den ändå på övertid.

Plus: Lättarbetad när man kommit underfund med hur man skall använda den. Förlängande och till viss del förtjockande effekt. Jodå, fransarna blir vippiga och flirtförberedda.

Betyg: 3.* En klar medelmåtta i den här prisklassen enligt mig. Är man ett fan av Hypnose original kan man fortsätta använda den utan att undra om gräset är grönare på andra sidan Lancomestängslet. Resultatet blir ok men ger ingen wow-effekt.

Jag kommer förmodligen inte köpa den igen eftersom jag vet bätttre alternativ för mina fransar. Hur man uppfattar en mascara är oerhört individuellt och beror på vilka förväntningar man har, vilket resultat man eftersöker och vilken sort ögonfransar man har begåvats med av naturen. 

*För att omdömet ska bli så rättvist som möjligt sätter jag betyget utifrån en jämförelse med mascaror i samma  prisklass. Betalar man mer tycker jag att man som kund också kan förvänta sig mer gällande kvalité och resultat.Beautyjulklappar

Då tar vi väl och skakar liv i den här kantrade skutan igen.Dessa sköna ting var vad jag till min stora glädje fick i beautyväg julen 2010. Jag har hört att jag fick en Biothermdeo också, men den finns än sålänge på annan ort.Det här paketet stod förmodligen på många beauty- och parfymälskares önskelista i jul. Den gjorde det definitivt på min iallafall. En samling 30 ml-flaskor av Cleans populäraste dofter till pangpris; Original, Warm cotton, Shower fresh och Outdoor shower fresh. Min favorit so far är Outdoor shower fresh tror jag.Hudvård. Mary Kay timewise age-fighting moisturiser och Avène Rich hydrating cream for dry to very dry sensitive skin och Thermal water. Avèneprodukterna blir perfekta i vinter.Max Factor Masterpice. En cremeögonskugga i nyansen Star Dust - en underbar silvergrå nyans.
En till juvel i samlingen, nu har jag två, YSL Rouge Volupté lipstick i nyansen #1 Nude Beige. Ett något missvisande namn då tonen som synes är mer rosa än beige.

Underbara färger. Fotona ger en realistisk färgåtergivning, swatcherna är tagna utomhus i vintrigt dagsljus. Cremeskuggan lär bli superfin till sotning, det ska jag nog göra på nyårsafton. Läppstiftet gör sig alldeles ypperligt till såväl sotningar som mer neutrala och nedtonade make-uper. Läppstiftet har en riktigt krämig formula, innehåller inget skimmer och är täckande. Ögonskuggan är lättapplicerad och täcker fint. Jag har inte prövat den på ögonlocket än, men är den likadan som min andra Masterpieceskugga i färgen Coffe kommer jag definitivt gilla den.