Lägesrapport

Här är det dött just nu men ibland kommer livet emellan. Min mormor ligger för döden, det är inget anmärkningsvärt med det, hon är gammal och har succesivt försämrats under en lång tid men vi vakar vid hennes bädd i omgångar och jag försöker främst att vara ett stöd för min mor. För allas skull och främst min mormors hoppas jag att inte processen blir alltför långdragen, hon har inte ont men det är inget kvar och då är det bättre att släppa taget och få ro.

Jag har några inlägg på gång som jag ska försöka få ut snart, jag saknar min blogg så det kommer. Tills dess - ha det bra och sköt om er.

Laura Mercier Crème Eye Colour


En produkt som jag tycker har fått oförtjänt lite uppmärksamhet är Laura Merciers Crème Eye Colour. Det handlar precis som det låter om - cremeögonskuggor. Jag använde två av dem häromdagen i en eotd och utlovade samtidigt att cremeskuggorna skulle få ett eget inlägg.Ögonskuggorna finns i två olika finishes - satinée som är matt med lite lyster i och metallic som är skimrig till glittrig.
Jag har en av vardera sorten: Gold (metallic) och Rum Satin (satinée) och jag älskar dem båda.

Gold är fantastiskt vacker och ger en kall guldfärg fullspäckad med skimmer och innehåller även en del glitterpartiklar. Glittret håller sig på plats utan nedfall och det är en stor bonus, jag avskyr glitterskuggor som yr omkring, det kan förstöra en hel makeup. Metallicskuggan är tjockare och mer pigmenterad och det räcker med en ytterst liten mängd för att få tillräckligt med täckning. Den här formulan är även lite klistrigare i konsistensen än den matta men ingen av dem är särskilt bra som fäste för lösa pigment. Däremot är de bra grunder för att förstärka andra färger, om man vill ska jag säga för de är båda alldeles utmärkta på egen hand.

Den matta varianten är tunn i konsistensen och fördelen är att man kan få allt från en nästan transparent effekt till mycket täckning. Färgen Rum Satin är en väldigt mångsidig brun nyans med skiftningar i både gult och blått men de syns mindre ju mer man tonar ut skuggan. Jag använder gärna Rum Satin de dagar jag vill ha en naturlig sminkning och den är perfekt för den där osminkade looken som det oftast ligger mycket jobb bakom men som gör att de naturliga färgerna bara förstärks. Den används med fördel även till bruna sotningar tillsammans med puderögonskuggor.

Båda sorterna torkar ganska snabbt så man får vara lätt på handen och arbeta med ett öga i taget.
Produkterna creasar inte och hållbarheten är tillfredsställande god. Jag föredrar att använda fingrarna som redskap men naturligtvis fungerar cremeskuggorna utmärkt med pensel också.


Titta på det fantastiska skimret i Gold och hur det reflekteras i ljuset. Får ni tillfälle att besöka en Laura Mercieråterförsäljare tycker jag ni ska ta er en närmare titt på Créme eye colour.

Med ansiktet fullt av jordgubbar

Jag fortsätter med ansiktsmasker i portionsförpackningar tills vidare. I lördags köpte jag bland annat Strawberry Souffle från Montagne Jeunesse på Ica Maxi. En mask som enligt beskrivningen är både rengörande och fuktgivande och sägs göra huden uppfräschad, ren och mjuk. Masken innehåller även vanilj och aloe vera som ska verka lugnande för huden.Idag testade jag den. Det första som slår en när man öppnar förpackningen är den starka doften av jordgubb som fyller näsan.  Jag brukar ha lite svårt för sådana här artificiella dofter av frukter och bär men när jag väl hade vant mig var det inget som störde mig, jag fick åtminstone inte kväljningar. Konsistensen är fast och krämig och känns svalkande och behaglig på huden. Den innehåller, vad jag antar skall likna eller till och med är, små korn från jordgubbar vilket får en milt peelande effekt. Masken sjunker inte in i huden utan stelnar vilket väl är brukligt när det är en mask med rengörande egenskaper. Efter cirka tio minuter sköljde jag av den stelnade massan som efterlämnade sig en rosig, mjuk och rengjord hy. Huden kändes paradoxalt nog både len och sträv vilket torde bero på att masken inte innehåller så mycket fuktgivande ingredienser men det fixade jag genom att följa upp och avsluta med fuktgivande serum och ansiktscreme.

Jag gillar den här ansiktsmasken och kan tänka mig att köpa den igen. Jag var lite skeptisk innan till hur min hy som i grunden är åt det torra hållet skulle fixa en rengörande mask men eftersom det står på förpackningen att den är både rengörande och återfuktande vågade jag testa och det fungerade bra. Dessutom behöver även en torr hy en djupare rengöring då och då. Hade min hud varit väldigt uttorkad hade den varit otillräcklig, då passar en rik och riktigt fuktgivande mask bättre men nu blev huden klar, mjuk och glad. Masken innehåller 15 ml och kommer räcka till åtminstone två tillfällen till, den kostade 20 kronor om jag inte minns fel.

Lancome spring 2011 Ultra Lavande
Lancomes
vårkollektion 2011 heter Ultra Lavande och går genomgående i skira lila toner med silver och guld som komplementfärger. Aaron de Mey har skapat kollektionen och säger sig ha inspirerats av 70-talets färger och den glittriga discoeran. Kollektionen skiljer sig något åt mellan Europa och USA, exempelvis så släpps ögonskuggspaletterna i USA i två utföranden.

I den europeiska kollektionen ingår:

  • Color Fever Gloss Natural Origin - kommer i tre nyanser Beige Ballerine, Rose Ballerine, Lavande Ballerine
  • Le French Touch Absolu Lipstick - 308 Lily Rose, 310 Daisy Rose och 312 Berry Rose
  • Butterflies Fever Healthy Glow Mineral Blusher01 Glowy Ballerine
  • Le Minis Vernis Nail Colour - 004 Disco Silver Top Coat och 359 Lavande
  • Ombre Absolue Minérale Eye Shadow Quad - lanseras i en nyans A 70 Ultra-lavande Warm Harmony
  • Ombre Magnetiue Spectacular Sparkle Eye Shadow - ögonskuggan är en glittrande lös puderskugga och finns i tre nyanser 01 D Disco Gold, 04 G Disco Silver,10 B Ultra-Lavande


Color Fever Gloss Natural OriginLe French Touch Absolu LipstickButterflies Fever Healthy Glow Mineral BlusherLe Minis Vernis Nail Colour


Ombre Absolue Minérale Eye Shadow Quad


Ombre Magnetiue Spectacular Sparkle Eye Shadow

Ja vad säger vi? Fjärilsdosan naturligtvis, ingen kan väl motstå den vackra lilla saken. Färgerna ser fina ut och kan nog vara ett snyggt rouge om man kan förmå sig att sätta penseln i dosan och förstöra mönstret vill säga.
Glossen ser fina ut, jag gillar särskilt det lila Lavender Ballerine. De lösa ögonskuggorna misstänker jag är alldeles för glittriga och svårjobbade för min smak. Jag saknar ett läppstift i en lila nyans, de färger som finns i kollektionen känns knappast nyskapande även om färgerna är ok. Nja, den här kollektionen kommer inte bli rik på mig iallafall, men jag kan tänka mig att en och annan lilaälskande sminknörd där ute tycker annorlunda.

Vad tycker ni?

Godmorgon igenMitt smink har redan växt ur sina ikeainsatser jag köpte i höstas, hur nu det gick till. Eftersom jag verkligen uppskattar lådorna med sina praktiska fack köpte jag en likadan sats igen plus ytterligare en variant som man bland annat kan ställa penslar och borstar i i en vikbar del.


Förvaringslådorna ingår i kollektionen Godmorgon som är en badrumsserie och finns i fyra olika utföranden. Insatserna är anpassade för vissa tvättställsunderredens lådor. Det är den bästa sminkförvaring jag någonsin sett och är både idealisk och genialisk. En del av insatserna (bilden längst till höger här ovan) kan sättas in i flera lager ovanpå varandra i spår i lådornas väggar, på det viset kan man lätt dra facken fram och tillbaka vilket ger en perfekt överblick av lådornas olika innehåll och gör det enkelt att plocka bland produkterna. De övriga delarna i serien kan placeras i botten på en låda, på hyllplan i ett skåp eller på ett sminkbord. Jag önskar så att Ikea kunde tänka sig att utöka, eller anpassa, sitt nuvarande sortiment till att innefatta byråer och skåp som Godmorgon passar till. Jag ska ta kontakt med dem och framföra mitt önskemål. Är det fler som håller med mig så föreslår jag att ni gör detsamma, ju fler som gör det desto bättre. Det kan räcka med ett mail.

I väntan på det återstår nu för mig att hitta en passande möbel att förvara allt smink i tillsammans med de nya lådorna och facken. Tills dess kommer förmodligen stapeln av Godmorgonfack på badrumsgolvet växa eftersom jag inte har någon annanstans att ställa dem.

Gum PinkE.l.f:s
nagellack Gum Pink var ett av lacken som följde med i höstens beställningar. Det har inte swatchats än och eftersom mitt helgfrämmande Tyra 2,5 år ville ha sina tånaglar målade och valde nämnda nagellack får hennes fötter stå modell.Det var svårt att få en bild som inte blev suddig av en liten barnfot som ständigt är i rörelse.


Färgen är något mörkare i verkligheten än den ser ut att vara på e.l.f:s hemsida. Två lager behövs för att få ett heltäckande resultat. Tyra blev iallafall mycket nöjd och stolt.

Rosa drömmar om sol och vår

Jag matchade de guldigt neutrala ögonen med en färgstark mun i glossigt barbierosa som får mig att tänka på sommaren. Åh, vad jag längtar till våren...


Isadora Cream Gloss Stylo #14 Bon Bon Pink, ett hybridstift med en korsning av läppstift och läppglans. Resultatet på läpparna blir täckande och glossigt.

Guld och bruntEn makeup med bas av två favoritprodukter från Laura Mercier - cremeskuggorna Rum och Gold. Mer om dem i nästa inlägg. Färgerna på ögat går i olika nyanser av guld och brunt inramat med en turkos kajal från Isadora. Resten av sminket jag har använt syns på bilden här nedan. Det vackra guldskimret på ögonlocket anas på vissa bilder och det är underbara Golds förtjänst.En liten sneakpeak.

Frågestund

Min blogginspiration tryter just nu så jag tänkte att en frågestund kunde vara på sin plats. Har ni undringar om smink/hudvård, vill ha råd eller tips, har ni förslag på vad ni vill läsa om eller är ni nyfikna på något helt annat - fråga på om ni vill. Blir det några spörsmål, vilket jag hoppas, svarar jag i ett blogginlägg.

Den bästa ögonbrynsnopparenIbland är det enkla det bästa. Jag har provat några pincetter som är avsedda för ögonbrynen men jag gillar dem inte. Istället är det en hederlig pincett från apoteket som är den som fungerar bäst, den spetsiga formen gör det lättare att få upp håren i tången och kanterna på insidan av toppen underlättar för håret att stanna i tången och inte glida ur när man skall rycka bort det. Apotekspincetten har också rejälare material med en större tyngd i än traditionella brynpincetter. Pincetten kostar cirka 45 kronor på apoteken.