Bare Escentuals mineralfärg för ögonen

Jag är nyfiken på Bare Escentuals ögonskuggor av mineraler. Jag har hört och sett en del goda omdömen men har ännu inte testat någon själv. Planen är att åtminstone prova en, sedan får man se om den ger mersmak.

Färgerna är indelade i åtta huvudfärger: Brun, persika, gul, rosa, lila, blå, grön, svart/vit med en mängd färger i varje grupp.De finns, om jag har förstått det rätt, i tre olika formulas:matt (velvet) som är den mest täckande varianten, glimmer som ger varierande grad av skimmer och glitter, glimpse som har den mest transparenta texturen.


Queen Tiffany och                 Celestine


Här är en länk med bilder på en del av sortimentet:
http://yourmake.se/webshop/kategori/makeup/gon/16

BE har en nyhet som heter High shine eyecolour. Jag vet inte vad som är annorlunda utöver förpackningen men enligt beskrivningen ger den "högintensiv färg".Jag vill titta närmare på Glisten (golden sand).

Har du testat någon ögonskugga från Bare escentuals?

187:an - en överskattad produkt

Jag talar om den hypade, omtalade, hyllade borsten #187 från MAC. Man skulle kunna tro att den utför magi. Generellt är MAC:s penslar och borstar bra och håller god kvalitét, jag har flera penslar från MAC och gillar de flesta.

Det är inget fel på kvalitén, det jag har invändningar mot är det förväntat lysande resultatet eller att den påstås ha så många användingsområden - enligt mitt tycke - var och en får tycka vad de vill givetvis. Det här är bara ett inlägg i en debatt som jag inte tror existerar men som jag ändå tycker borde finnas. Det kan vara på sin plats att jag påpepar att jag inte är någon nybörjare på make-upområdet, jag har mångårig erfarenhet och har samlat på mig en hel del kunskap såväl teoretiskt som praktiskt.Mac #187 är en sk duo-fibreborste vilket innebär att den svarta delen är av äkta gethår och den vita toppens borst består av syntethår. Syntet suger upp mer vätska än äkta hår,att man har blandat borsten innebär att resultatet blir mindre kompakt och skirare än om det enbart hade varit äkta hår. Åtminstone är det dess syfte.


187:an används av många till flytande foundation med en metod som går ut på en ömsom stöpplande ömsom svepande/roterande rörelse för att få en närmast air-brushed effekt. Jag har provat flera olika typer av foundations men resultatet blir ofta flammigt och spacklat och ganska långt ifrån ett sagoresultat. Jag tycker den här borsten kommer bäst till sin rätt när jag redan har applicerat foundation och vill finslipa och sudda ut eventuella skarvar.

Enkore är en känd youtube-guru som gör en hel del sevärda och lärorika filmer. I en av dem lär han ut hur man applicerar foundation med nämnda borste genom att enbart stöppla, detta för en extra täckande och "pixlad" effekt. Jag provade själv och resultatet blev bedrövligt, huden såg ut som ett månlanskap i miniatyr dvs prickigt och tjockt. Det är möjligt att resultatet av den här metoden gör sig bättre på bild men i verkligheten är det inget jag rekommenderar. Här är filmen om någon själv vill försöka.
http://www.youtube.com/watch?v=3aoXfB4cVlE&feature=channel

Andra användningsområden är rouge och highlighter. Många tycker att borsten är bra för dessa ändamål för ett skirare, byggbart resultat. Själv föredrar jag min vanliga rouge eller contouringborste till blush. Jag har även prövat 187 för att applicera cremehighlighter men upplever inte heller där att den har någon fördel jämfört med andra verktyg. Jag har heller inte märkt att den har dämpat en oönskad glittrig effekt från exempelvis MAC:s MSF som en del påstår. Nej det här är definitivt inte någon oumbärlig produkt i mitt verktygsförråd och jag tycker därför heller inte att den är värd sitt höga pris.

187:an är en dyr borste och en investering därför är mitt råd till den som är nyfiken att försöka prova och bekanta sig med borsten innan man köper den så slipper man bli besviken. Kanske tillhör du dem som kommer eller redan älskar borsten men jag tycker det är nödvändigt att nyansera bilden eftersom det är så lätt att dras med av en hype.

Det bästa av två världar.


Ett paket på drift och ett nytt nagellack

Ja, jag beställde alltså en paintpot via Kicks.se och hade hört och läst att proceduren gick snabbt så snabbt från beställning till levernas. Så blev det dock inte för mig MEN det beror på att posten har dabbat sig och inte Kicks.se. Efter en del samtal och besök i Kicks butik och på posten fick jag tillslut tag på mitt paket igår.Det följde med några prover, bland annat ett parfymprov på Issey Miyake A scent vars doft var alldeles för stark och stickig för min smak. 

Ja, sedan var det ju det här med min senaste obsession - dammiga/skitiga/leriga-lack och nu särskilt en specifik dov grålila nyans. Isadoralacken, som jag skrev om i det föregående inlägget, hade tillfälligt nedsatt pris till 55 (från 69)kr vilket var en ren bonus då jag hade köpt det oavsett.Isadora Ashes to ashes och en modern klassiker - Bare study från MAC.

Isadora autumn/winter 2010

Isadora har ryckt upp sig och känns inte längre som ett trist märke i mängden. Det är, enligt mig, det budgetmärke som är snabbast att plocka upp och föra vidare nagellackstrender från de ledande nagellacksmärkena.Mitt intresse för dammiga och dova färger har inte mättats efter mitt senaste nagellacksköp.


Ashes o Ashes ska jag spana på i butiken och det är stor risk att det blir ett köp. Även In the Army, Cool Camel och Mauvement är intressanta men det stannar nog vid att titta på dem. Det ser ut som om hela kollektionen är cremelack och inte mig emot.

Önskeprodukten - Lorac perfectly lit

Ja, ni vet nog hur det är? Det finns alltid något man vill ha eller behöver påfyllning av, och så finns det de där produkterna man riktigt suktar efter. För min egen del är ofta önskeobjekten svårtillgängliga, märken som inte säljs i Sverige och som är trickiga att få tag på. Ett hett efterlängtat objekt just nu är Perfectly Lit Oil-free luminazing powder från LORAC.

"Perfectly Lit Oil-Free Luminizing Powder instantly puts your face in its best light, giving your skin a luminous Red Carpet glow! This oil-free, velvety powder brightens and evens out your skin tone, helping it appear naturally radiant. Optimizing the effect of light, this unique luminizing powder helps diminish the appearance of imperfections for a youthful, luminous, glowing complexion. Get Perfectly Lit with LORAC!"

Vilken beskrivning! Det låter som den perfekta produkten och precis det resultat jag vill uppnå.
Jag har en lindrig besatthet av jakten på den perfekta lystern i huden. Den där som ser ut att komma inifrån och lyser upp huden på ett naturligt sätt, lagom skimrigt. absolut inte glittrigt (även om det också kan vara snyggt ibland men det är en annan historia som inte har med den här lystern att göra som jag pratar om nu). Jag såg någon beskriva det som effekten man antar att det skullle bli om man svalde en lysande glödlampa. Knäpp men ändå klockren beskrivning.

Min jakt efter den perfekta lysterprodukten gör att jag har samlat på mig en del highlighters. Ännu så länge har jag ingen i puderform förutom mineralfoundation som ger ett väldigt fint glow. Jag har letat, sökt information, läst recensioner och kikat på Youtube och i Loracs Perfectly lit tror jag att jag hittat produkten som motsvarar mina kriterier och önskemål. Ett puder som inte är glittrigt, inget påtagligt skimmer utan endast en hint av uppljusande effekt på ett väldigt naturligt sätt. Ja det låter för bra för att vara sant, och givetvis måste jag prova den. På LORACS hemsida kostar ett exemplar 32 $ och finns i tre nyanser.

Återkommande favoriter

Jag tänkte visa några stående året-runt-favoriter jag har. Produkter som jag antingen använder ofta  och/ eller som jag är väldigt förtjust i och som jag kommer köpa igen när de är slut.Från vänster:

 • Mineralfoundation från Everyday Minerals. EM har bra och billiga produkter som min känsliga hy tål. De har ett enormt nyansutbud och fyra olika formulas så det är stor chans att man hittar en favorit när man har provat sig fram.
 • Thickening paste från TIGI Bed head. En pasta som ökar volymen i håret. Jag kramar i en liten mängd när håret är halvtorrt. De flesta förtjockningsprodukter är värmeaktiverande och bör användas när man fönar håret och det gör inte jag, men den jag har är verkningsfull även om håret självtorkar. Det är möjligt att man får ytterliggare förbättrat effekt om man fönar håret även med denna, det har jag inte provat så det vet jag inte.
 • Miracle touch från Max Factor. Jag har visat den tidigare här på bloggen när jag nyligen köpte ett nytt exemplar. Det jag gillar med den här foundationen är att den går snabbt att applicera och ger ett snyggt, halvtäckande resultat med lyster.
 • Forget it från Biotherm. Det här är min favoritconcealer alla kategorier och det enda problemet med den är att den inte säljs längre, men den får vara med ändå för att den är så himla bra. Den är tunnflytande  med en framträdande gul underton och täcker mörka ringar under ögonen så bra så bra. Att den är tunn gör att den inte blir kakig som jag tycker att den hypade Effacernes lounge tenue från Lancome har en tendens att bli. Lancomes variant kommer i mina ögon inte upp i Forget it:s klass, tyvärr ska jag väl säga, och jag har svårt att tro att jag kan hitta en värdig ersättere. Why oh why lade Biotherm ned sin sminklinje?! De hade många bra produkter som jag gillade, det är bara att beklaga - djupt.
 • #116 Blush brush och #217 Blending brush från MAC. Det här är två av mina favoritborstar och som jag använder mest frekvent. Blush brush använder jag dagligen när jag applicerar rouge, den har lagom storlek, mjuka borsthår som plockar upp färgen bra och långt skaft. 217 är en underbar fluffig och mjuk borste som har flera användningsområden, förutom att den är bra att blenda skuggor med tycker jag även om att applicera ögonskugga med den. De flesta make-upmärkens penselutbud liknar varandra men till 217 är det få om ens något som har ett motsvarande alternativ (förutom Sigma-borstarna som är  MAC-dupes). Jag planerar ett inlägg som visar min borst- och penselsamling, det är något jag själv brukar tycka är intressant att se hos andra sminkbloggare.
 • Aqua Minerals bodylotion från apoteksmärket Natuvive. Den här har jag också nämnt tidigare, i ett av mina första blogginlägg. Jag köper den igen och igen. Den är ganska krämig i konstistensen men går snabbt in i huden och doften är härligt frisk och fräsch som en havsbris.
 • Body butter från Sephora. Även detta är en återkommande favoritfuktgivare för kroppen. Jag brukar passa på att köpa några olika exemplar av Sephoras body butter när jag är utomlands. Just den här varianten Green tea lemon är min favoritdoft hittills.
 • Eyebrow pencil från Isadora Jag har ganska mörka ögonbryn av naturen och förstärker och fyller inte i dem dagligen. Oftast blir det bara att jag fyller i färg punktvis där håren är lite glesare och borstar igenom dem. Ögonbrynspennan har jag i nyansen #23 Cashmere, en gråbrun mellanmörk nyans som är den perfekta färgen för mina bryn. Jag brukar även använda borsten som sitter i änden att borsta igenom brynen med, även när jag inte fyller i dem.
 • Eyebrightener från Laura Mercier. Att det här är en stor favorit hos mig har knappast undgått någon som följer min blogg. Den ljusar upp mörka partier under ögonen och kan även användas som highligter. Det är mitt första exemplar men jag kommer definitivt köpa en ny när min nuvarande är slut.
 • Eyelash curler från Shu Uemura. Det är förhållandevis sällan jag böjer upp ögonfransarna, det blir nästan bara vid kvällssminkningar eller speciella tillfällen när jag vill ge ögonen det där lilla extra. Det tog lång tid innan jag överhuvudtaget kom överens med ögonfransböjare men nu har jag hittat tekniken och en bra böjare.
 • Creme eye colour från Laura Mercier. Sist ut är den semi-matta cremeskuggan i nyansen Rum Satin. Det är en tunn creme som torkar fort på ögonlocket. Konsistensen är inte lika cremig och tjock som exempelvis MAC:s paintpots är och är inte heller speciellt bra att använda som grund för att förstärka en annan färg. Det här är en perfekt färg om man känner för en makeup som ger ett osminkat intryck men ändå lite färg, vill man ha mer synlig effekt duger den även till det om man drar på lite mer. Jag använder den här både ensam och tillsammans med andra skuggor.
Här är den ena av två håriga favoriter som jag har ynnesten att ha i mitt liv. Bubben är en gammal gubbe på 15 år som brukar vara med när jag pysslar med bloggen och tar bilder:).


Ooups - närbilden avslöjar en dammig päls.

Ny mascara

Nu var det dags att byta mascara igen då den gamla började torka och smula vilket är ett tecken på att den bör bytas ut. Jag har dessutom haft den i några månader. Hej då Voluminous och på återseende. Hej Hypnose Drama min nya, tidigare oprövade, bekantskap.


Borsten är S-fomad och dessutom vriden. Någon liknande borste har jag inte använt tidigare, det kommer förmodligen ta lite tid att komma underfund med den och hitta rätt teknik. Är det någon som själv har HD är jag nyfiken på vad ni tycker om den och hur ni gör när ni applicerar mascaran.

Lancomes mascaror hör till toppkategorin såväl kvalitetsmässigt som i popularitet vilket syns i försäljningsstatistiken. Den första trevande bekantskapen resulterade som vanligt i långa fransar men borsten kom jag inte överens med direkt vilket resulterade i ihopklumpade fransar. Jag hoppas vi kommer att komma underfund med varandra och bli ett bra team vad det lider.

Swatch av Mystic Lilac


Färgen är grålila med finkornigt grönt glitter. Egentligen var det ett cremelack jag var ute efter men med facit i hand gillar jag det och tycker att glittret skänker färgen en extra dimension som lyfter helhetsintrycket.

Här har jag fångat hur glittret ser ut. Resultatet på nageln blir dock inte riktigt lika skimrigt som i flaskan.

På bilderna har ett lager målats och som synes är det väldigt skirt och mesigt. Här krävs fyra lager för att få den önskvärda täckningsgraden och färgen som den ser ut i flaskan.
(Jag håller på att ta bort tipparna som jag hade i somras därför är mina naglar i ett bedrövligt skick just nu och därför får ni hålla tillgodo med enstaka fingerswatchar.)


Lager nummer tre. Det börjar likna något.     

En genväg för att slippa måla och vänta in fyra lager lack är att grunda med en mer täckande färg. Här är en jämförelse av en nagel som enbart är målat med ML, tummen, och pekfingret som har grundats med Isadoras Bare Fudge. Som synes får pekfingret en varmare ton. Själv vill jag behålla den kalla grålila tonen och tänker därför köpa ett grått cremelack att experimentera med. Usch, mina fingrar och naglar ser verkligen illa ut.Slutresultatet med fyra lager och visst är det mödan värt. Pangsnyggt!

Sammanfattning: Mystic Lilac ingår i en LE-edition från Sally Hansen som heter Xtreme Wear 2010. Lacket är ett fynd från ebay och kostade endast 25 kr exklusive frakt! Flaskan innehåller 11,8 ml vilket är ganska generöst men det är å andra sidan bra eftersom det går åt fyra lager för full täckning. Färgen är kall grålila med finkornigt grönskimrande glitter. Penseln är av ordinär smal storlek och är ganska smidig att jobba med, lacket flyter ut över nageln men blir lätt flammigt vilket syns när man applicerat två lager, ett lager ger endast en skir transparent yta med svag grönskimrig lila ton. Färgen har även en tendens att krypa tillbaka vid tippen, ett problem man kan åtgärda genom att dra penseln ned över tippen. Och som sagt, fyra lager ger full täckning och då blir resultatet skitsnyggt i mina ögon.

Märke: Sally Hansen
Pris: 25 kr på Ebay.

Mystic lilac - en sneakpeak

Idag kom äntligen mitt nagellack. Jag hämtade det nyss men det är för mörkt för att det ska bli bra bilder. Det blir fler imorgon i dagsljus, dessutom skall jag prova det då så en notd blir det också.Färgen är precis vad jag var ute efter.

Ebay

Jag väntar och väntar på mitt ebaylack. Säljaren tillhör topratedsäljarna och det borde borga för en positivt upplevd affär men det visar sig att det är en mycket stor försäljare som säljer väldigt mycket vilket medför en del problem. De har långa,tradiga förklaringar och instruktionssidor som enligt dem själva är mycket viktiga att läsa.Jag är en otålig person och vill helst bara betalta och sedan invänta paketet och hoppas på snabb leverans.

Det jag har invändningar mot är omdömessystemet. Enligt säljaren har de ett system som innebär att om man ger dem positiv feedback får man själv automatiskt ett bra betyg - inte konstigt att säljaren har toppomdömen öch är toprated! Jag tycker det är fel att Ebay godkänner ett sådant (utpressnings)system eftersom omdömena om en säljare kan vara väldigt missvisande och då faller ju hela idén med att ha köp- och säljbaserade betyg.

Jag har fått mail om att mitt lack är skickat så jag tror inte att jag har blivit blåst och att jag fått vänta ett tag dör jag inte heller av. Det är som sagt omdömessystemet jag har invändningar mot och irriterar mig på. Annars är Ebay en riktig guldgruva och en bra affärsidé och jag kommer definitivt att fortsätta köpa och buda där.

Vad har ni för erfarenheter av Ebay?


Ett planerat och fyra impulsköp

Idag blev det en sväng på stan med siktet inställt på Lindex som hade rabatt på fuktcremer till ansiktet, jag behövde nya eftersom mina nuvarande börjar ta slut. Jag hade även ett par rabatterbjudanden från Kicks som jag passade på att utnyttja, dels köpte jag en paintpot från MAC från Kicks.se och på stan köpte jag ett exemplar av Miracle Touch från Max Factor. Vid Viva La Diva-ståndet fastnade min blick på de billiga läppennorna eftersom jag behövde en neutral variant,  så jag nöp den och helt plötsligt hade jag ett läppstift i påsen också. Hur gick detta till....Jag fick ta tusen bilder av förpackningarna eftersom jag av någon anledning darrade värre än en abstinent alkoholist. Alla blev suddiga så till slut lade jag dem ner och bättre än såhär blev det inte.Lindex har ett bra erbjudande den här veckan på Oil of olay Total effect day och night /99kr styck. Ett bra köp med prisvärda produkter i budgetklassen. Jag har testat Total effect för känslig hy och gillade den, produkterna i serien är riktigt krämiga vilket behövs till min törstande hud.


Miracle Touch är en personlig favorit som står sig mycket bra i konkurrensen från dyrare alternativ. Ofta tycker jag att man får vad man betalar för och att det lönar sig att lägga en extra slant för en bra foundation.Den här är definitivt ett undantag, formulan är återfuktande och resultatet blir en utjämnad hy med lyster. Jag har ett exemplar av Shisedios Advanced Hydro Liquid som är en systerprodukt till MT men så mycket sämre. Dyr var den och gav ett kakigt, flammigt reultat och nyanserna är alldeles för gula. Det är definitivt ett köp jag ångrar särskilt med tanke på hur dyr den var. Men som sann beautyjunkie så är jag alltid nyfiken på oprövade och nya produkter, jag har hört och sett en del goda recensioner av Maybellines Dream Creamy foundation och var nyfiken på att testa den, men idag när jag fick tillfälle att jämföra dem i butiken upplevde jag Maybellines som torrare än MT och eftersom min hy vill ha all fukt den kan få valde jag det säkra kortet.

Många avråder från att man ska använda den medföljande svampen och istället använda en pensel eller borste. Själv använder jag svampen till vardags, det går supersnabbt och resultatet kan jag inte heller klaga på. Invändningen många har är att svampen suger upp onödigt mycket av cremen vilket naturligtvis är slöseri,dosan tar slut snabbt oavsett och det är väl egentligen det enda negativa med MT. Ibland till kvällsbruk har jag använt MAC #187 för ett mer täckande resultat.
.


Pennan heter Nude och blev tyvärr ljusare på mina läppar än jag hade tänkt mig, jag har relativt pigmenterade läppar vilket kan ställa till bekymmer med läppfärger som tenderar att bli för ljusa för min smak och vad jag tycker klär mig.De flesta vill antagligen att färgen i hylsan skall bli densamma på läpparna. Mina krav på och önskemål med pennan var visserligen en nudenyans men ändå en något mörkare ton än min läppfärg. Istället smälte den in helt och "försvann"men den kan vara användbar ändå för att förhindra läppstift att flyta ut.


Läppstiftet heter Toffe, ett missvisande namn tycker jag eftersom det antyder att färgen drar åt brunt. Som synes på bilden är det en mer kall nudenyans med rosa ton. Jag passar inte alls i läppfärger med bruna toner,dessutom ser tänderna gulare ut. Färgen är snygg men även det resultatet blev ljusare än jag hade tänkt mig, jag känner mig som Maria Montazami i den här färgen (samma nyans men hennes har en gulare bas) och det är kanske bra för det får mig att le.

Båda läppisarna är från det prisvärda budgetmärket Viva La Diva. Pennan kostade 45kr och läppstiftet 65 kr.
Dammiga pasteller

Oops, så blev det ett litet oplanerat köp på Ebay igen. Jag var sugen på ett dammigt grålila nagellack men hittade inget i butikerna, därför kollade jag in utbudet på Ebay och föll för ett lack från Sally Hansen i nyansen Mystic lilac.

Bilden är lånad av thedailyvarnish.com

Lacket inggår i en le-kollektion som tycks heta Xtreme wear 2010

Bilder: Ebay och ablondeobsession

Jag är väldigt förtjust i trenden med leriga färger och dammiga pasteller. Jag har tre, snart fyra lack i den stilen. Från vänster: Mavala Velvet, Rolls royce-lacket och juvelen i samlingen Chanel 505 Particulière, Isadora 610 Bare Fudge.


Jag ramlade över Isadoras Bare Fudge igår, det var något liknande åt det hållet jag hade tänkt mig så jag kunde inte låta bli att köpa det. När jag kom hem visade det sig att det nästan var en kopia av Velvet från Mavala. Vad hopplös jag är ibland, men Isadoras lack har något mer kall, lila ton än Velvet.Enligt en del recensioner av Mystic lilac är lacket ganska skirt och behöver många lager för att bli heltäckande. Flera lager är omständigt och tidsödande därför kan det istället vara bra att grunda med en annan mer täckande färg. Jag ska experimentera med Bare fudge, jag hoppas inte det dämpar den grå tonen i Mystic lilac men det återstår att se. Jag funderar även på om HM:s grå lack kan bli en bra grund, dessutom är det ett snyggt lack och billigt - ja, det får jag köpa helt enkelt.